Audi A2 Concept vine la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.06.2011
Conceptul care prefigurează viitorul Audi A2 va fi prezentat la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul va fi un vehicul electric şi va rivaliza BMW i3.

Audi va prezenta conceptul viitorului A2 la Salonul Auto de la Frankfurt, anunţă englezii de la AutoExpress. Versiunea de serie a modelului va fi construită pe un şasiu de aluminiu şi va fi un vehicul 100% electric. Principalul rival al lui Audi A2 va fi BMW i3, iar debutul în producţia de serie este aşteptat pentru 2015. În urmă cu 12 ani, Audi lansa prima generaţie a lui A2, un model echipat cu motoare cu ardere internă şi şasiu din aluminiu. Respectivul model beneficia de o serie de tehnologii inovatoare, cum ar fi un sistem stop-start, care îi conferea un consum de carburant extrem de scăzut.

Din păcate, A2 a reprezentat un eşec în materie de vânzări, cauzat în principal de costurile ridicate ale platformei din aluminiu. Fabricaţia modelului a fost sistată în 2005, iar succesorul a fost amânat. Piaţa auto s-a schimbat între timp, iar consumatorii au început să-şi dorească automobile mici şi ecologice realizate de mărci premium. Constructorii încep să reacţioneze şi prezintă fie concepte electrice, fie modele de serie cu tehnologii de reducere a emisiilor de CO2.

Cei de la Audi îi vor conferi lui A2 un aspect de monovolum, idee similară cu cea a rivalilor de la BMW, care i-au dat lui i3 o formă neobişnuită pentru modelele constructorului din Munchen. Spre deosebire de alte modele, Audi A2 va fi comercializat doar în versiune electrică, semn că nemţii vor miza totul pe noua lor creaţie.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • Alta mizerie.....
    7 9
  • cel mai urat audi din istorie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru