BMW 320d Efficient Dynamics costă 28.950 de euro fără TVA în România

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.06.2010
BMW a anunţat că cea mai economică versiune a modelului Seria3 vine în România cu un preţ de pornire de 28.950 de euro fără TVA. BMW 320d Efficient Dynamics oferă 163 de cai şi promite un consum de 4.1 litri/100 km.

Esential

4.1 litri/100 de km consumă noul BMW 320d Efficient Dynamics.
225 de km/h este vteza maximă la care poate ajunge BMW 320d Efficient Dynamics.
163 de cai putere dezvoltă BMW 320d Efficient Dynamics.

BMW aduce pe piaţa din România exponentul tehnologiei sale de reducerea a emisiilor şi consumului de carburant. Este vorba despre versiunea 320d Efficient Dynamics a modelului Seria 3, care sintetizează eforturile bavarezilor în materie de eficienţă.

Unitatea diesel cu patru cilindri şi injecţie directă oferă o putere totală de 163 de cai, un cuplu motor de 360 Nm între 1750 şi 3000 de rotaţii şi promite un consum mediu de numai 4.1 litri/100 de kilometri, un adevărat record pentru segmentul pe care se poziţionează. Chiar şi aşa, acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în 8.2 secunde iar viteza maximă se opreşte la 225 de km/h.

Pentru a putea reduce substanţial consumul de carburant, 320d Efficient Dynamics vine cu un sistem start-stop, cu un sistem de recuperare a energiei la frânare, cu o aerisire activă prin controlul clapetelor de aer din grila radiatorului, cu un filtru de particule diesel şi cu pneuri cu rezistenţă redusă la rulare. De asemenea, BMW a modificat transmisia şi a echipat sedanul cu un set de jante Aero, cu design special, care îmbunătăţesc coeficientul aerodinamic, ajuns la 0.26.

În aceste condiţii, noul 320d Efficient Dynamics reuşeşte să obţină o valoare a emisiilor de numai 109 g/km şi să respecte, bineînţeles, normele de poluare Euro 5.

BMW propune publicului din România un preţ de 28.950 de euro fără TVA pentru modelul cu veleităţi ecologice.

Eticheta de preţ este identică cu cea a versiunii 320d, care se bucură de 14 cai putere în plus, dar vine cu un consum mediu ceva mai mare.

via | BMW

Comentarii (18)

  • loll
    pe hartie scriu multe ei...dar realitatea e alta.si doveditaa
    10 18
  • ...ok e cam relativ consumul asta la orice masina daca mergi turat e una daca mergi subturat e alta insa la capitolul consum bmw stau cel mai bine...asa ca eficienta in raportul capacitate -putere -consum ...bmw sunt lideri...puteti pune voturi negative cate vreti asta denota subiectivism insa realitatea e....stiu...dureroasa pt cei care detesta bmw..mie-mi place si mertu si audy ...dar ca bmw nici unii nu stau in materie de motoare...si poate chiar alte componente de baza, tren de rulare etc.... in rest sunt cam la acelasi nivel...poate mertu exceleaza la lux dar...se distanteaza fffputin de concurenta...
    13 8
  • Victor
    BMW
    Scump domne scump,la banii astia iti iei cea mai dotata Honda Accord,care desii nu este la fel de evoluata ca Seria 3 este mult mai onesta si mai frumoasa,sau sa nu zic k iti iei chiar un Pajero,care totusi este in alta liga,iar masina asta daca vrei sa o faci sa arate decent trebe sa mai spargi cateva mii de euro asa ca t apropii rapid de de 40 mii de euro,oare merita pt atat de multi bani un consum atat de mic?io nu cred
    6 18
  • Pneuri
    Cred ca este vorba de pneuri cu rezistenta redusa la frecare (cu asfaltul/suprafata de rulare) nu cu „rezistenta redusa la franare”, deoarece franarea ar trebui sa se faca cat mai rapid. Hac, parerea mea.
    13 1
  • cu TVA
    Sa dai 35.898E cu TVA 24%, adica 156.238 lei pe o masina doar pentru a avea un consum redus mi se pare o mare PROSTIE.
    9 13
  • @cgc
    numai tu puteai sa crezi ca dai acesti bani doar pentru consum , dupa cum vezi pretul este la fel ca si la versiunea normala diesel , daca nu intelegi de banii astia cumperi un BMW care are in plus.... este greu ? (ps. tva mai mare platesti la orice si el se duce la stat - pretul efectiv al masinii este mai mic , asa ca ai scos in evidenta aiurea tva-ul )
    12 4
  • @p-george si @ Laucalin
    Zilele trecute spuneati ca Eficient & Dinamic e numai vorba , dar consuma cam la fel ca si un AUDI .
    ACum va rog sa-mi aratati mie ce audi A4 sau A5 consuma 4 litri la suta si prinde suta in 8.3 sec, ???
    ASta inseamna BMW ei scot performanta din fiecare cal si din fiecare cm2 de masina.
    Dar voi sunteti niste papagali care muriti de ciuda ca nu va permiteti un BMW .
    14 3
  • BRAVO
    http://www.auto-bild.ro/articole/teste/test-comparativ/comparativ-audi-a4-20-tdie-vs-bmw-320d-efficient-dynamics-scumpe-dar-economice.html?id=1804&date_tehnice=1
    8 0
  • BRAVO
    se vede clar cum BMW este peste AUDI
    10 3
  • nu putem spune ca bmw este peste audi sau merc..
    dar in legatura de motoare cred ca toti de pe aici suntem de acord ca bmw e cel mai tare motorist de pe mapamond.
    13 5
  • huiudu
    @p-george
    Cum BMW nu e peste Audi si Mercedes ???
    Reuseste oare Audi sa produca motoare mai bune ca BMW ???
    Reuseste oare audi sa produca masini mai calitative ca BMW ???
    Reuseste oare Audi sa prinda suta mai repede cu motor cu acelasi nr. de cai putere ?
    Reuseste oare Audi sa vanda mai mult ca BMW ???
    Cine e liderul Mondial , poate pentru fanii AUdi audi e primul , dar pentru piata internationala BMW e primul.
    Reuseste oare Audi sa produca cu tractiunea lor fatza masini sa ofere placere de a conduce ca BMW-urile cu puntea spate ???
    Reuseste Audi sa produca sistem 4x4 mai bun ca xDrive care poate imparti puterea pe punti pana la 100% ???
    Reuseste oare Audi sa obtina atatea premii la motorul anului in lume ???
    Are oare Audi 44 de premii ca BMW internationale si award-uri la ENGINE ???
    Niciodata o masina cu puntea fata nu va satisface un sofer adevarat cu o masina cu puntea spate precum e BMW .
    11 6
  • @BMW
    Ti-am aratat unde am vazut stirea aia, dar nu-i nimic, in opinia ta automarket.ro minte, daca nu crezi. Cosumul declarat de constructor difera foarte mult de cel obtinut in realitate, iar lucrul asta e valabil la orice masina. Nu zic ca masina asta consuma mult, oricum nu ma astept sa intelegi ce vreau sa zic (adica e un consum care sunt sanse mici sa il atinga un sofer obisnuit).
    Oricum voi citi doar stirile despre BMW, promit ca nu le mai comentez, pentru ca, pentru unii ca tine sunt cam agasant. Iar faza cum ca as fi un papagal care moare de ciuda ca nu-si permite BMW... ce sa mai zic?! Daca asta ai inteles tu din ce am scris... la concluzia asta te-a dus capul sa ajungi. Norocosule cu BMW ("care esti tu norocos")!
    PS: nu uita sa-ti dai rating pozitiv. ;)
    Sunt de acord cu ce a zis tzenu-bmw.
    10 8
  • 320d
    probabil consumul real, in romania, e undeva la 5.5% ceea ce este nemaipomenit si sunt convins ca scade sub 5% la drum intins, deoarece un 320d normal scoate la drum intins 5.1-5.2 % in conditii normale de mers
    6 1
  • :D
    Asa este usere bmw..mor de ciuda ca nu am bani de bmw.... adica dupa mintea ta nu sunt fan mare bmw pt ca nu imi permit ?! Ca audi e ieftin deci de aia imi place...O sa iti faca implozie capusorul.
    Eh, bine ca esti tu bogat si ai bmwuri multe ca sa murim noi saracii de ciuda :D
    5 10
  • flaviu c
    hmm
    eu n-as scoate consumul ala pt ca i-as schimba rotile dupa o vreme....si cred ca cutia de viteze modificata s-ar strica la un moment dat daca o conduci sportiv (probabil are alte reprize sa scada consumul) oricum...ii in mare primul 320..cel de 163 si nu cel de 177 care are caii probabil din remapare.
    vom vedea in timp cum se va comporta...

    aaa

    si sunt de-acord ca bmw produce cele mai puternice motoare in raport cu cmc...dar prefer un mercedes....care mai adauga niste cmc pt aceeasi cai...si cu asta fac motoare bune si sigura ce duc chiar si 1mil.km.....niciodata n-o sa ajunga un bmw sa faca km multi fara interventii la motor...
    de aceea prefer oricand un mercedes in fata oricarui bmw
    2 12
  • daca vreau sa-mi iau o masina care sa consume putin imi iau ceva mai ieftin.
    la banii astia iti ei ceva cu performante remarcabile, ex: honda, etc.

    @huiudu:
    k sa iti dau un rasp la tot ce ai afirmat mai sus , raspunsusl este DA - Audi reuseste sa faca fata cu brio concurentei, la motoare, masini fiabile, sa le si vanda bine.

    nu ai cum sa nu recunosti asta, daca nu recunosti asta inseamna k singura problema e la tine.
    si mie imi place BMW-ul dar apreciez si celelate branduri premium.
    3 10
  • M3
    De facut face fatza , dar de depasit BMW-ul nici vorba.
    Motoarele la BMW sunt cu o clasa peste Audi , e multa tehnologie in Motoarele BMW .
    Poate la capitolul interior sunt pe o clasa , deja ramane gusturile cui ii place BMW seria 7 cui ii place Audi A8 sau S-class , ramane de gust , dar TEHNIC ce tin Tren de rulare , motor , cutie , transmisie , xDrvie-II , cum tai curbele cu puntea spate , controlul masinii cu puntea spate mai ales puntea de la BMW e foarte evoluata e cu o clasa peste concurenta.
    Sunt multe lucruri care fac diferenta si oamenii cand aleg BMW in loc de Audi stiu ei de ce aleg .
    9 0
  • tot bmw...
    parere
    Voi ati vazut ce ineptii a putut sa scrie Mihai in commentul lui ?! Si sa mai primeasca si 10"pozitive"... fratilor unde va e capul ??! Pe langa faptul ca nu stie sa citeasca articolul cel comenteaza, arunca si pareri din "putzul gandirii "...
    Legat de diversele parerii, adaug si eu ca nu ti cumperi acest model sa l tunezi, nu l cumperi strict sa faci economie ( si masina ieftina, si puternica, si consum redus, cam mute pretentii.. ), aici e vorba de o tehnologie ce ti reducecat mai mult consumul incercand sa nu ti diminueze din putere, confort, si tot ce poate sa ti ofere un bmw... Iar viata lunga, masurata in km a bmw ului, se aproipie de varsta mercedesului.... cele mai longevive motoare dupa parerea mea....in rest...respect
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru