BMW: "Avem o maşină care poate să facă depăşiri singură"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 31.08.2011
BMW testează un sistem de cruise control adaptiv care poate să facă singur depăşiri la rularea pe autostradă. Până în 2021, ConnectedDrive Connect va ajunge în producţie.

Oficialii BMW au prezentat detalii despre noul lor sistem ConnectedDrive Connect. Acesta permite localizarea precisă a unui automobil în timp real şi analizarea situaţiei din jur pentru a obţine un sistem superior de cruise control adaptiv. Acest sistem este destinat autostrăzilor şi este capabil să depăşească un vehicul mai lent dacă senzorii automobilului îi spun că banda de depăşire este liberă şi că manevra are sens. Manevra de depăşire este efectuată în mod automat la o viteză de până la 130 km/h, iar vehiculul va vira în mod automat pe banda de depăşire, nu înainte de a semnaliza şi de a se asigura temeinic, după care va efectua depăşirea, va semnaliza reintrarea pe banda de mers şi se va replia în coloană.

În caz că vă temeţi de avansul tehnologiei, ConnectedDrive Connect este la câţiva ani distanţă de producţia de serie. Chiar şi la momentul debutului, sunt şanse ca sistemul să fie oferit, în primii ani, doar pe modelele din partea superioară a gamei BMW.

Aşadar, suntem la aproape un deceniu distanţă de introducerea unui sistem de cruise control cu depăşire automată bazat pe o tehnologie BMW. Nemţii spun că au parcurs deja 5.000 de kilometri de teste în compania acestui sistem, ce promite să facă drumurile pe autostradă şi mai relaxante. Practic, şoferul va prelua un rol de observator/navigator, care trebuie doar să introducă o viteză de rulare, sa aleagă destinaţia şi să intervină doar în momentul în care vrea să părăsească autostrada.

Cei de la Volvo lucrează şi ei la un sistem automat de control al vehiculului, acesta urmând să fie utilizat în cadrul unei coloane de vehicule condusă de un şofer profesionist. Sistemul celor de la Volvo adună şi el kilometri şi ore de test, dar este şi el la câţiva ani distanţă de producţia de serie. În prezent, clienţii celor două mărci trebuie să se "mulţumească" cu cruise-control adaptiv cu radar şi LIDAR, sistem de citire a semnelor de circulaţie, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de asistenţă la păstrarea benzii de mers şi altele.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • BMW stie ceva
    Ca numarul soferilor prosti e in continua crestere.
    Asa ca fac si ei ce pot.
    Ar trebui si AUDI sa ia exemplu.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru