BMW detroneaza Toyota in topul celor mai valoaroase branduri auto

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.04.2010
BMW a devenit cel mai valoros brand auto din lume, depasind Toyota, grav afectata de imaginea negativa adusa de recall-ul masiv. Pe locurile trei si patru se pozitioneaza Honda si Mercedes.

Recall-ul masiv intreprins de Toyota in ultimele luni si politica negativa la care a fost supus constructorul japonez de catre publicatiile mass-media, a facut ca valoarea sa de brand sa scada dramatic, cu 27%, pana la 21.77 miliarde de dolari.

Informatiile, regasite intr-un studiu recent al companiei Millword Brown, arata ca sefia clasamentului celor mai valoroase branduri auto din lume s-a schimbat, Toyota fiind detronat de BMW. Constructorul bavarez nu a dus-o nici el bine, valoarea sa depreciindu-se cu noua procente pana la putin peste 21.8 miliarde de dolari. Compania de cercetare se asteapta insa ca japonezii sa isi revina pe parcursul acestui an si in 2011, dupa ce vor miza pe o campanie publicitarea de dimensiuni impresionante.

Topul intocmit de Millward Brown a consemnat insa si o serie de cresteri, trecute in dreptul Volkswagen, care si-a imbunatatit valoarea de brand cu 20%, pana la 7 miliarde de dolari, si Audi, care a urcat cu 2% pana la 3.6 miliarde de dolari.

Doua dintre cele mai prestigioase branduri europene, Mercedes si Porsche au avut de suferit de pe urma recesiunii, ambele companii din Stuttgart inregistrand o scadere a valorii de brand.

Daca Mercedes a inregistrat doar 11 procente in minus, Porsche a trebuit sa se recunoasca invins cu o scadere de 31%, pana la 12 miliarde de dolari.

 

Brand

Valoarea brandului in miliarde de dolari

BMW 21.82 $
Toyota 21.77 $
Honda 14.30 $
Mercedes 13.74 $
Porsche 12.02 $
Nissan 8.61 $
Ford 7.04 $
Volkswagen 6.99 $
Audi 3.62 $
Renault 3.26 $

Comentarii (64)

  • beemve
    Totusi cam mult pt. un constructor mic! Cel putin comparativ cu Toyota, Daimler sau VW!
    10 6
  • BRAVO
    Bravo BMW , faceti cele mai bune masini. Cele mai fiabile masini , cele mai bune motoare, cele mai sportive etc. Bravo
    20 15
  • Tudosie
    ma uit pe furis si rad de ma prapadesc cand vad pe loc este brandul magic Renault! hihihihi!
    15 10
  • valentin
    re:ALEX
    "Bravo BMW , faceti cele mai bune masini. Cele mai fiabile masini , cele mai bune motoare
    , cele mai sportive etc. Bravo" prietene sa fim seriosi ....cele mai fiabile ??? ha ha ha eu te rog sa te mai documentezi uite de pe forum adunate :
    1- "Sunt nefericitul posesor al unui seria 5 de la BMW.Probabil masina cu cele mai multe pronleme de pe piata la ora actuala!Am cumparat masina de la Automobile Bavaria la 0 km si am avut zeci de probleme (incepand de la tratamentul mizerabil din service-urile bmw pana la probleme cum ar fii turbosuflanta), unele chiar grave in decursul a 130.000 km parcursi in conditii cat se poate de normale."

    2-Prima data turbosuflanta "a cazut" la 1.500 Km, dupa care a mai cazut la 50.000, acum la 130.000, mecanismul stergatoarelor s-a rupt de 2x, claxoanele s-au ars de 3x (pana am pus unele de 15 ron din targ care merg si acum perfect), tot computerul de bord s-a blocat de cel putin 7x de fiecaredata fiind inlocuit un anumit modul "radio", amortizor fatza scurs dupa vreo 6000 de km, caseta de directie schimbata dupa approx. 40.000 km, pompa de recirculare apa calda de la instalatia WBASTO, toate bucsele si articulatiile fata si spate + capete de bara schimbate de 2x cel putin, acum trancanind iar toata ca un aro, parasolarul de la pasager care ramanea aprins si a fost si asta inlocuit... etc. lista poate continua... si cu problemele mecanice si cu problemele de service.Masina a fost reparata in primii 3 ani la Automobile Bavaria dupa care la Filaret.
    3-Sunt sigur ca persoana de care vorbesti nu a avut probleme cu pana si cea mai penibila faza !!! Fratilor era sa uit, poate nu ma credeti dar putem proba in actele de service! In al II lea an, cand am luat masina era sa imi cada pur si simplu motorul de sub capota din cauza ca s-a rupt un tampon, cei de la service s-au aratat foarte mirati cu vechea strofa " Vai dar sunteti primul caruia i se intampla" !
    24 17
  • BMW
    Si cica Audi e mai bun.Pai ca sa recupereze diferenta imensa de fata de BMW mai trec 50 de ani....forta BMW
    15 11
  • serifu
    bnw
    felicitari bmw, merita sa fie acolo sus

    @ndralexandru, esti mai cu mot daca bmw e pe primu loc? forta bmw cica...cati ani ai?

    si acum 50% din comentariile "fanilor" bmw vor face referire la audi sau mercedes
    14 4
  • Biemweuuuu
    :))
    Bmw-ul mereu a fost "da" valoare.
    Audi a fost mereu marca celor care nu isi permit un BMW mai nou sau Mercedes.
    Cum sa nu iti cumperi a4 1.9 tdi cand un 320d sau c220 cdi e mai scump.
    10 1
  • @valentin
    Care generatie e E39 sau E60? Intreb pt ca multi se plang e E60.
    4 2
  • @valentin
    Intra si pe forumurile celorlalte branduri auto si ai sa citesti aceleasi lucruri.
    Sunt posesor de BMW, ma pasioneaza marca aceasta, dar nu sunt un fanatic. Trebuie sa mentionez ca eu nu am avut probleme in ceea ce consta fiabilitatea.
    Imi aduc aminte ca atunci cand imi cautam masina imi placeau foarte mult A3, A4 si C-Klass, dar m-am oprit la 320.
    Ce scrie acel posesor de tratamentul mizerabil in service-uri intalnesti peste tot in tara.
    9 0
  • valentin
    bmw
    este vorba de bmw E60
    4 4
  • @valentin
    Credca ai Dacia 1310 cu emblema de BMW pe ea, lasa-ne cu aberatiile tale.
    7 8
  • @p-jora
    Unde esti gansacule ????
    Ce zici acum BMW sau Audi ? ;) :)))))))
    Cam peste TOT e BMW>
    BEST ENGINE < BEST SELLER< BEST INCOME.
    BEST MADE. etc ..
    Toate astea sunt pe strada BMW strasse si nu audi. :))))
    13 18
  • Crysty
    Top
    Unde sunt sustinatorii pt Audi?
    V-ati ascuns ca Audi e nr 1, ca vinde mult, ca are un nume greu, ca a detronat BMW si MB!
    De unde?
    8 7
  • mi se pare mie sau valentin e fustrat?:))
    4 5
  • de la 3 miliarde pana la 21 este o cale extrem de lunga......
    unde sunt TDI-isti acum cand conteaza cel mai mult.is plecati la piata???
    12 10
  • @pruna-george
    Minus vad ca-mi dai , dar sa scrii nu ai curaj baistrucule :).
    Ce zici acum BMW sau adio ? :))
    11 10
  • Fanii AUDI manutele in aeeeeeerrrrr.....sunteti in primele 10 marci, jos,dar sigur=))
    11 8
  • @Tudosie
    Renault ultimul loc? cum adica? tu crezi ca doar 10 branduri auto sunt pe lumea asta? ce minte de copil...
    5 2
  • Felicitari!
    Felicitari Toyota pentru faptul ca la ce probleme a avut (are) se mentine pe locul 2, felicitari BMW ca a profitat de asta, felicitari Mercedes pentru ca si ei in ciuda problemelor de fiabilitate din ultimii ani rezista eroic pe 4, felicitari Renault prentru ca ati fost destepti cand v-ati hotarat sa cumparat marca Dacia (altfel in locul vostru erau acum PSA sau Fiat).
    Fani BMW, deschideti sampaniile si bucurati-va ca nu se stie pentru cat timp va fi asa. Nu uitati ca Toyota are foarte multe modele, de la preturi de aprox. 7000 de euro, pana la peste 100 000, adica are masini pentru toti. Toyota desi are probleme vinde bine, diferenta intre cele doua branduri nu e foarte mare (ma refer la bani). Haideti mai bine sa vorbim peste un an, doi. Daca BMW se va mentine pe primul loc, nu pot decat sa ii felicit. :)
    14 3
  • @ BMW-M
    Ia o gura de aer.....ai nevoie.
    PS: ai o lista cu toti cei care au zis "de naspa" despre BMW? Ca vad ca raspunzi unor persoane care nu au postat nici un comment aici
    11 4
  • @BMW, tzenu, replikate etc.
    este vorba de imaginea unui brand. Macar intelegeti ce inseamna aia? Daca vorbim de valoarea brandului Coca-Cola face cat toate la un loc. Va prindeti cu dintii de orice informatie care ar pune BMW intr-o lumina pozitiva. E doar o masina. Proiectata de oameni in CAD, ansamblata intr-o uzina, la fel ca orice alta masina. Nu o mai tratati de parca ar fi un costum creat de un croitor special pentru voi (masinile alea sunt mult mai scumpe). Get a life, work hard si poate va veti permite intr-o buna zi o masina de lux, pana atunci, mai usor.
    22 6
  • @p-ghita
    Eu am ce am cu magarul cela. NU cu tine .
    Best Regards.
    9 9
  • Mama Matura
    Interesant este ca Ferrari este estimata la peste 3 miliarde de euro, ceva mai mult decat Renault deci ultimul este o companie mult mult mai mare decat prima. Ma refer doar la valoarea estimata, nu la altceva.
    3 4
  • Gunoaie japoneze
    toiota - recall - again
    Bravos Automarket,

    Dati-mi voie sa va felicit pentru grija cu care ascundeti problemele masinilor japoneze. Ieri pretioasa voastra toiota a mai avut un recall. 50 000 de bucati de sequoia, fabricate din 2003 incoace. Probleme minore cum ar fi decelerarea inexplicabila.

    Al catelea recall este asta pe care nu-l publicati? Eu le-am pierdut sirul ...
    8 8
  • tosigur e o greseala pe undeva. tot gunoie sunt.

    hai cocalari astept ninusurile si injuratuirle.... paduchilor.
    0 8
  • *sigur
    1 4
  • draga automarket
    va rog explicati prostimii ce inseamna valoarea unui brand , cateodata ma enervez sa citesc atatea aberatii de la copilasii care viseaza ursuleti noaptea
    13 4
  • Fanii Audi stiu doar sa dea minus.
    De ce e atat de complicat sa credeti ca BMW chiar au masini care se vand? Motivul ? probabil sunt bune ,poate nu cele,dar cu siguranta printre cele mai bune.
    Aceasta nu inseamna ca Audi nu construiesc masini bune,dar inca nu foarte..argumentatia este fix in poza de mai sus.
    Cat despre fanii Renault ... mergeti linistiti in masinile voastre si nu mai duceti grija celor care sunt pe primul loc ca $.
    Mai citeam la alte stiri cum ca "am eu un renault x cu care nu am avut nicio problema,iar vecinu`de la 3,cu bmw sau cel de la 4 cu audi le-a cazut nu stiu ce la masina" bla bla bla..Astea sunt frustrari exteriorizate prin refulari fara niciun argument solid sau baza corecta sau reala.Pur si simplu invidie ca "nu poti avea una ca a vecinului".Nu sunt platit sa fac reclama nimanui,si nu le plang de mila marilor constructori de masini,insa nu pot sa nu observ gravele lacune de gandire de care dau dovada unii.Cei mai multi sunt copii,care nu au nici macar varsta necesara obtinerii permisului de conducere,insa ceilalti se incadreaza in categoria de care am vorbit mai sus.
    Pacat ca atunci cand nu poti avea un lucru spui ca este prost facut,sau ca numai asa numitii "cocalari" il vor sau mai stiu eu ce argumente cretine si idioate.
    7 5
  • Millward Brown Optimor - BRANDZ Top 100 Brand Ranking Report
    Cautati pe net Millward Brown Optimor - BRANDZ Top 100 Brand Ranking Report si vedeti cum se calculeaza valoarea brandului: o estimare extrem de subiectiva. Nu contest valoarea BMW-urilor, dar tocmai din cauza brand awareness-ului s-a obtinut un scor asa de mare - toata lumea a auzit de BMW. Nu e de mirare ca pe primul loc este Google, urmat de IBM, Apple, Microsoft, Coca-Cola, McDonald's, Marlboro China Mobile, General Electric si Vodafone.
    Asa ca se explica diferenta enorma de valoare dintre BMW si Renault, mai ales ca Renault nici nu se comercializeaza in SUA.
    5 1
  • Pt toti cu valoarea lor
    Deci nu mai comentati atat cu brandu vostru, daca e sa o luam pe valoare ca vad ca se masoara in Salami sau Pesti rezulta printr-un calcul simplu urmatorul lucru:

    Valoarea BMW = 6*Valoarea AUDI => gura mica
    10 12
  • @Replikate
    (deci) Zi-mi si mie ce intelegi tu prin valoare. Pe bune, cu cuvintele tale.
    8 8
  • @laucatalin
    e dintr-o manea probabil... valoarea lui, valoarea lui.... :))
    9 9
  • serifu
    cocalari sefi
    serifu: "si acum 50% din comentariile "fanilor" bmw vor face referire la audi sau mercedes"

    puteam sa fac pariu ca asa se va intampla

    @tzenu_bmw, crysty, bmw-m, replikate adica cocalarii sefi

    asta ii nivelul vostru de inteligenta, de asta o sa dormiti mai bine la noapte ca bmw e pe primul loc? copii frustrati fara viitor, cu seria 3 din 92 maxim, care in fiecare noapte au polutii gandindu-se ca in urmatoarele 5 vieti vor avea si ei o masina peste 15 mii euro

    tzenu: crezi ca daca ti-ai schimbat poza de la avatar noi am uitat de cocalaru blond cu freza futurista si ochelari armani din piata?

    bmw-m: stai sa iti aduc aminte de cultura ta generala
    "Dar mai repet odata Mercedes-Benz si BMW nu e cu nimic mai prejos decit audi." (zise bmw-m)
    1. Nu esti in stare sa faci nici macar acordul subiectului cu predicatul
    2. se scrie "inca o data"
    3 constructia "mai repet inca o data" este un pleonasm
    4. "decat" nu "decit"
    Asta e valabil si la Bucuresti si la Chisinau si la Adunatii Copaceni.
    Aaa, si vezi ca genitivul substantivului "spaga" este "spagii", nu "spagei".

    replikate- am niste cauciucuri de pegas , ti le dau sa ti le pui pe bmw sa ai si de iarna, sau stai am uitat tu esti unu din aia care n-au bani de cauciucuri si folosesti eterna scuza penibila ca doar ii mai sportiv sa conduci cu gume de vara pe zapada
    21 5
  • BMW @Sherifu
    BMW si CU MERCEDES-BENZ mai mentionez odata ca nu e cu nimic mai prejos decat AUDI., sunt mai sus decat audi.
    10 6
  • @Sherifu
    Scuze dar la noi in BASARABIA in 2001 comunistii au introdus lege si ne-au impus la scoala sa scrim cu î din i si nu Î din A.
    Eu ma stradui de fiecare data sa scriu pur romaneste dar imi cer scuze ca uneori mai scap si pun cate un î din i.
    10 3
  • andr3i
    @serifu
    serifule esti beton... m-am distrat dupa comentraiul tau de mai sus .. :)):)).

    @BMW-M - cocalarule am crezut k decat la noi sunt asa elemente da vad k si peste Prut prostia se perpetueaza.
    6 7
  • @andr3i
    dapoi peste prut tot la voi este .
    Daca nu erai tu cocalar si stiai ISTORIA ROMANILOR macar ca mine .
    Stiai ca BASARABIA e PAMANT ROMANESC !!!.
    Si indiferent de accent sau mici modificari cu Î din i , tot ROMANI suntem.
    Cele bune de peste PRUT.
    13 2
  • reddog
    BMW-POWER
    Ce mai poti spune? Aloooooo "concurenta" botul pe labe va rugam,tot ce spun frustrati de mai sus dau dovada de o frustrare iesita din comun.Comentariile lor sunt de prisos,vorbe in vant.BMW joaca in UCL, VAG-ONUL in campionatul Romanesc iar MERC cu indulgenta in cupa UEFA.Asa ca ciocul mic suntem la putere.Oare cate dovezi mai vreti? BMW number 1.............etc
    3 15
  • andr3i
    @ BMW-M
    sa inteleg ca tu acum ai descoperit internetu si apa calda ... :)):))
    in loc de o lada din 80 vrei un bmw din 93, ok ... am inteles da mai trebuie sa stepti pana va lasa sa le introduceti in tara pe cele mai vechi de 7 ani.

    bafta si numai bine.
    5 5
  • @red-c.u.r.
    dorele
    =))))))) auzi la el ce fantezii are, bmw in ucl cica, bmw number 1 :)))

    @gica, ce id ai? stai sa ghicesc gica_italiano88?
    9 3
  • @laucalin
    nu se pune problema de deschis sampanii.Ma bucur evident ca bmw e pe primul loc, dar nu ma bucur ca Toyota are probleme.Chiar imi pare rau pt ei si sunt ferm convins ca ceva e la mijloc, urat.Nu m-as mira ca la anul daca bmw ramane in top sa aiba si ei probleme misterioase precum Toyota.

    @valentin. are dreptate, pentru multi bmw e60 a fost un esec din pct de vedere al fiabilitatii.La fel si 335i cu probleme la pompa de benzina.Cunosc probleme astea si sunt la nivel global nu doar povesti intre 2 vecini din Pantelimon.
    Vreau doar sa spun ca aceste probleme erau frecvente pe modelele din primul an sau al doilea de fabricatie dupa care s-au remediat.Ca la orice masina, primul an de fabricatie si ultimul nu e cel mai bun.Unul din motivele problemelor tehnice este electronica foarte complicata si noua bagata in E60-uri.Multe brand-uri se lupta pentru titlu si toti fac compromisuri, teste mai putine, mai putin riguroase, solutii ieftine etc.
    Dar daca stam sa cautam, pot intra pe orice forum, de la Trabant la Ferrari si gasim probleme peste probleme.E normal.
    De majoritatea nici nu ma mir, cand ma gandesc ce combustibil avem, ce drumuri avem (vezi exemplul dat de valentin cu suportul motor rupt) si cum isi trateaza unii masinile.Nu odata am vazut uleiuri de 9 lei litru bagate peste vechiul ulei din Bmw sau mertz sau stiu eu ce.Pe principiul "dal dracu ca mere si asa, ce sa bag banii in ulei, tot aia e."
    8 0
  • @serifu
    Nu ma intelege gresit, probabil ai ceva in cap si admir asta, dar pe langa lectia de gramatica si abilitatile tale in psihologie ba chiar paranormale de a cunoaste in detaliu viata user-ilor (probabil ghicesti in IP) ce ne mai poti spune?

    "asta ii nivelul vostru de inteligenta, de asta o sa dormiti mai bine la noapte ca bmw e pe primul loc? copii frustrati fara viitor, cu seria 3 din 92 maxim, care in fiecare noapte au polutii gandindu-se ca in urmatoarele 5 vieti vor avea si ei o masina peste 15 mii euro"

    Frustrati pentru ca? fara viitor? ai cumva un numar sa trimit SMS sa-mi trimiti si mie viitorul; pe fax daca poti.
    Seria 3? gresit, maxim 92, corect, 93 nu are cum sa fie ca nu se vand copiilor, doar cei peste 30 de ani pot detine un bmw peste 92
    Asta cu polutiile e urata nenea, dar uite, multi nu avem nici erectie la masini de 15 mii de euro.Stii de ce? pentru ca ne multumim cu viata modesta, mediocra de copii prosti si frustrati cu polutii sau nu.

    Acuma daca-mi permiti o intrebare.Care este motivul apatiei tale fata de un constructor? BMW sa zicem.

    PS. Daca am facut greseli gramaticale, nu te obosi, nu ma intereseaza, cearta-te cu ministerul invatamantului care considera ca e suficient sa faci gramatica pana in clasa a 7-a.

    Multumesc si vise placute, cu sau fara polutii....
    10 4
  • p-george
    @truba BMW
    Esti in-cur-abil...ma scuzi nu stiu sa silabisesc. Tu chiar esti bolnav, nici nu am apucat sa citesc stirea si mi ai sarit in cap de 3 ori.
    Daca o sa iti dea si tie vreodata viza iti sugerez sa vizitezi muzeul bmw din munchen. Apoi sa vii sa ma inveti despre bmw. Eu iti repet pt ca vad ca nu bagi la cap. Eu nu ma mai cobor la nivelul tau pt ca nu ai intelectul necesar sa intelegi.

    Apoi intelegeti ca este o mare diferenta intre vanzari cifra de afaceri profit, cota de piata e.t.c si BRAND. Nu stau sa aprofundez subiectul , pt asta faceti si voi o facultate ca nu v ar strica.

    Zicea cineva mai sus ca lumea cumpara audi ca nu isi permite bmw. Da de curiozitate un search pe mobile si fa o comparatie. Tocmai asta e faza in romania mai ales, lumea nu are bani de audi, isi ia bemveu. Acum ca are cocalarul bmw doar nu vrei sa recunoasca ca ala cu audi e mai "shukar" deat el si de aici fanatismul. Altii si mai rupti in ... precum tovarasul bmw si reddog si multi altii balosesc dupa bmw pt au aia "shukari" de la ei de la bloc.

    Stirea cu BMW in dtm nici nu nu au citit o...dar ei sunt fani...

    @tzenu

    O sa iti dau o veste proasta, sper sa nu faci atac de panica sau sa ti crape inima..Si bmw face dieseluri si peste 50% din bmwurle din RO sunt "tractoare" cum le zici tu.


    O sa repet pana o sa intelegeti, BMW a FOST peste audi multi ani insa in ultimii 10 ani audi a ajuns la acelas nivel.
    Ca sa nu mai zic de r8 cu care audiul a ras pur si simplu de bmw.
    9 5
  • Brands
    Pana la acest articol Automarket eu nu auzisem de compania Millward Brown, innsa din 2005 urmaresc topul "Best 100 Brands" care apare anual si este realizat de compania Interbrands, un nume mult mai sonor in lumea asta a clasificarii brandurilor dupa valoare de piata. O sa postez mai jos brandurile auto care intra in top 100 cele mai tari branduri din lume (Coca este, a fost si probabil va ramane Nr. 1) cu mentiune ca discutam despre raportul pe 2009 deoarece Interbrand isi lanseaza rapoartele doar dupa ce anul se incheie (eu nu stiu cum au reusit baietii astia de la M. Brown sa realizeze o proiectie pe 2010 numai dupa un trimestru). Asadar iata topul (mld $):

    1. Toyota 31.330 -8% (locul 8 la general)
    2. Mercedes 21.671 -7% (locul 12 la general)
    3. BMW 21.671 -7% (locul 15 la general)
    4. Honda 17.803 -7% (locul 18 la general)
    5. Ford 7.005 -11% (locul 49 la general)
    6. VW 6.484 -8% (locul 55 la general)
    7. Audi 5.010 -7% (locul 65 la general)
    8. Hyundai 4.604 -5% (locul 69 la general)
    9. Porsche 4.234 -8% (locul 74 la general)
    10. Ferrari 3.527 0% (locul 88 la general)
    11. Lexus 3.158 -12% (locul 96 la general)

    Sursa: www.interbrand.com

    P.S.: Evident nu vreau sa minimizez faptul ca valoarea de brand a celor de la BMW este un foarte ridicata, deoarece aceasta este realitatea: brandul BMW este unul puternic, cunoscut si apreciat pe tot globul.
    10 3
  • super-tare
    BMW sau TOYOTA "vand" 30 % din actiuni, si pot cumpara VAG :)
    cool...............
    2 3
  • Mare Ti-e gradina Doamne, si multi sar gardul!
    Pt Tzenu si BMW: nu va mai udati atata la pasarica, ca n-ati inteles nimic.

    Topul asta spune cat valoreaza brandul (sigla, ca sa fiu pe intelesul vostru), nu compania. Daca ne luam dupa companie, Toyota, VW si Ford sunt mult mai valoroase decat BMW, Mercedes si Porsche.
    Ma mir totusi ca Ferrari nu este intre primele.

    Topul poate sa va spuna cam cat de mult platesti sigla cand cumperi o masina.
    2 3
  • lucyanoo7
    bravo bmw 4ever Bavaria Motor Work
    4 1
  • Hihihi
    Alo fanii
    Vedeti ca BMW inseamna "Bayerische Motoren Werke", sau "Bavarian Motor Works" daca vreti sa o dati in engleza, sau "Fabrica Bavareza de Motoare" in romana.
    Daca tot sunteti fani, macar numele sa stiti si voi ce inseamna si cum se scrie. Putin respect....
    5 2
  • @LauCatalin si Catravetele
    (deci) LauCatalin valoarea unei marci este data de niste venituri viitoare(sigure) datorate marcii(simplu). Sper ca nu te-am inchis.

    Pentru Castravete, din cate stiu tu ne-ai luat cu valoarea, eu doar ti-am facut jocul, sa "intelege" si dumneata.
    7 1
  • @serifu
    Ce usor e sa fi ironic si sa postezi fara cont, fara sa stim cine esti, cati ani ai, te ascunzi dupa niste nume false pe care probabil le tot schimbi sa depasesti penibilul. Nu-ti fa tu griji de situatia mea materiala ca ma descurc destul de bine din cate stiu. Apropo ce legatura au cauciucurile de pe Pegasul tau cu valoarea unui brand? ti sa te lauzi ca tu ai bicicleta si esti "raidăr".

    Va salut dom' profesor, rolul tau e doar de a-i corecta pe altii si de a fi ironic, in rest nu prea ai tangente cu site-u asta.
    7 2
  • florin
    BMW seria 7
    la nici 60.000 de km reparatii de 9000 euro la amortizoare shimbat caseta de directie
    3 3
  • BMW
    The best Brand In the World BMW
    Respect BMW
    Nici nu citesc comentarile invidiosilor.
    Best Motors in the World (BMW)
    Nr 1.
    8 4
  • serifu
    bmw
    @mowgli

    sa clarificam, nu am nimic cu bmw, parerea mea a fost si este in primele 3 marci din lume, stiu sa respect tot ce inseamna bmw si pe fanii acestei marci, aia adevarati...cu cea mai mare sinceritate pot sa afirm ca bmw la capitolul motorizari, stabilitate in curbe, tinuta de drum e pe primul loc

    la fel de mult imi place bmw cat si audi, mercedes sau bentley, o masina o cumperi ca sa o folosesti in viata de zi cu zi, nu ca sa ai orgasm cand o privesti in garaj

    ma deranjeaza insa ca intru pe un site auto de specialitate, sa citesc o stire despre audi, bmw sau alta masina si apar fanaticii ca ciupercile dupa ploaie in opinia carora doar bmw construiesc masini iar restul cazane....numai VAG consuma ulei celelalte masini ruleaza pe coca cola, numai VAG fac tractoare restul masinilor torc ca pisicutele, numai VAG are design plictisitor, numai VAG are masini ale caror marci sunt identice...in schimb la bmw ii raiul pe pamant, nu le pica turbina niciodata, nu se rupe cureaua nici de mergi pana pe marte, nu trebuie sa schimbi uleiul si nici nu o sa faci pana in veci

    cu ce e mai prejos un om care lucreaza cate 10 ore pe branci, si isi permite si el sa isi cumpere un renault sau o skoda fata de unul ce conduce un m5 cu bani de la taticul? el nu merita respectul vostru (nu ii cazul tau) ca nu are benveu si ca nu prinde suta sub 7 secunde?

    stima

    @replikate
    nu imi dau numele pt ca nu sunt obligat, asa cum nici tu si nici 90% din vizitatorii site-ului nu fac acest lucru.

    iar cont nu imi fac pentru ca spre deosebire de tine nu sunt obsedat si nu stau toata ziua cu ochii in monitor sa vad cand apare o stire de bmw...am alte prioritati in viata printre care 2 facultati, care crede-ma imi ocupa cam tot timpul
    7 4
  • @serifu
    Faptu ca apreciezi bmw sau nu e alegerea ta, nu-ti da in cap nimeni, eu nu a postat in speranta ca te convertesc intr-un fanatic bmw.Vroiam in schimb sa stiu de ce esti impotriva si daca ai argumente ti le respect.Din fericire raspunsul tau m-a lamurit si am primit un raspuns mult mai matur si mai sincer decat ma asteptam.Te respect pentru ca nu esti genul care injura de fiecare data cand cineva iti cere cineva explicatii sau iti dovedeste ca nu ai dreptate.Eu nu dau doi bani pe posesorii de bmw care l-au dobandit prin linguseli, mosteniri si alte mijloace mai putin... ortodoxe.Mai mult respect omul din dacie pentru ca stiu ca exista o legatura sufleteasca si ca omul probabil s-a chinuit mult cu si pentru ea si e mandru de ea.Deci gandim la fel.Singuru lucru care ma deranjeaza si sar in sus, e cand cineva generalizeaza si ma baga si pe mine si alti adevarati pasionati in aceeasi oala cu cei care au bmw pentru a impresiona pipite si a face polizoare (asta se intampla si cu alte marci).Asta ma deranjeaza.Cand cineva e capabil sa recunoasca ca sunt si altfel de oameni in spatele volanelor, stau in banca mea.Eu stiu de unde am inceput cu automobilismul , stiu cat m-am chinuit sa "conduc un vis" pe care il am de cand stiam sa privesc poze si sa citesc, sau cat de mult ma chinui sa intretin masinile.Cum unii iubesc Steaua sau Dinamo asa iubesc eu BMW, cu ele am crescut, asa ca imi cer iertare celor pe care i-am jignit dar nu permit nimanui sa ma faca cocalar sau copil prost obsedat de NFS si M3-uri de 1000 de cai.Nu sunt fan VAG si de multe ori nu i-am vorbit de bine, asta e o parere personala deoarece masinilile lor nu indeplinesc anumite criterii pe care le caut eu la o masina si daca am criticat acest grup, am facut-o cu argumente cat mai solide.

    Multumesc pentru rapsuns, stima si bafta la facultati.
    9 0
  • @andr3i @p-GHITA
    Way rasurilor astia doi voi sunteti zero.
    Care lada din 80. Ultima lada am avut in 1997 .
    De atunci tata a cumparat in 1997 primul BMW 318i E30
    A urmat apoi un Mercedes-Benz W124 E200 in anul 2003.
    Dupa Mercedes-Benz E200 am avut un ROVER 820Si in 2004.
    In 2005 am avut un BMW 318i E36.
    In 2007 am avut un BMW 318i E46
    Si la moment am un Peugeot 206 al meu .
    Si nu strig in GURA mare ca Peugeot e nr 1.
    Pentru ca am avut posibilitatea sa musc din toate si am inteles cine e BMW si cine e concurenta ,.
    Te rog fii OM si nu rade de Basarabeni , ca peste Prut in RO nu e GERMANY ., nu e mare diferenta dintre BASARABIA si ROMANIA.
    Am fost in Ro de peste 30 de ORI.
    Si la odihna am fost si pe la Toplita am trecut si toate gaurile din ROMANia le stiu.
    6 3
  • serifu
    @mowgli
    apreciez si respect faptul ca poti sa iti dedici timpul pt un hobby sau o pasiune...cat despre masini la fel si eu am unele criterii care pun bmw in dezavantaj pt mine cum ar fi tractiunea spate care iarna mi-ar pune bete in roate, ceea ce imi lasa ca alternativa raport calitate/pret/confort/valoare revanzare/dotari audi si tocmai pt ca nu am avut niciodata pb la ea ma deranjeaza comentariile infantile si persistente... cand am sa imi permit un 530xd fara sa mananc ciorba de fasole urmatorii 5 ani am sa mi-l cumpar fara sa stau pe ganduri

    bafta si tie
    4 3
  • Postul cu cele 2 facultati ale lui "serifu" e cel mai tare ,ever
    =))
    3 1
  • andr3i
    @ BMW-M
    pritene esti depasit si iti zic si de ce.
    ptr k o tii sus si tare cu bmw-u, in rest nu am nimic cu basaraenii k sunt oameni k noi toti, numai k la voi saracia e mare rau.
    2 3
  • @andr3i
    Eu nu zic ca BMW-ul e cel mai bun din toate .
    Inafara de marcile super lux , (Maybach ,Rolls Roys, etc.)sau Super Sport (Ferrari,Porsche , Bugatti)
    BMW e cel mai bun , la pret/raport/calitate.
    Cu un om daca capul e prost nu ai ce vorbi.
    Dar la o masina creerul masinii e MOTORUL.
    Poti sa fii frumos si imbracat cum vrei daca esti prost la cap nu esti zero.
    Dar BMW are un cap(motor) destul de destept e cel mai bun motorist din lume.
    Sa nu incepem sa ne mai luam si de alte capitole : (DSC, xDrive) etc.
    3 1
  • andr3i
    @BMW-M
    ptr tine bmw e marca care face cele mai bune masini, e parera ta.
    dar sunt multi alti care nu sunt de aceiasi parere cu tine.

    pe mine ma deranjeaza k tu contrazici pe orice zice ceva legat de orice alta marca, fiecare cu gusturile lui.
    si secundele alea in care bmw-u e mai rapid pe circuit decat concurenta nu conteaza ptr foarta multa lume.

    eu daca vreau un S-classe imi iau in defavoarea seriei 7 de la bmw si invers.
    cel care isi ia un BMW seria 7 il intereseaza de DSC sau Xdrive, astea sunt ultimile lucruri de care ar intreba. el vrea masina ptr k asta ii place in defavoarea celorlate. asa se intampla si cu Mercedes , Audi si restul marcilor.
    2 2
  • Bayerische
    Bine , vreau sa-ti mai zic un lucru legat nu numai de secunda aia care zici tu pe circuit.
    De exemplu un motor de BMW mult mai repede iarna ajunge la 90 de grade ca un Motor de Audi sau Mercedes-Benz.
    Eu stau cu BMW-ul 5 minute iarna la -10 grade afara si motorul meu are in jur de 70 de grade.
    Dar la Mercedes-Benz abia daca are 50 de grade Mercedes-Benz pentru a se porni de pe loc are nevoie de cel putin 15 minute sa incalzeasca cat de putin motorul pana la 60-70 de grade.
    Pe cand BMW-ul cu sistemele lui sofisticate la motor il face cald in 5 minute la -10 grade iarna.
    Plus la asta , BMW-urile sunt mai eficiente , consuma mai putin , un factor e ca nu stai mult sa pierzi benzina pana o incalzesti , dar asta nu e unicul factor ce il face pe BMW mai econom.
    Suspensia la BMW e de zile mari , e facuta sa taie curbele cu viteze serioase stiu ce inseamna asta.
    Directia e exacta tine masina pe sosea ca pe sinele de tren.
    Calitatea producerii e foarte inalta se simte mana BAVAREZA .
    de la concurenta as alege cate o masina doua de la Audi as lua R8 si de la Mercedes-Benz S-class.
    In rest X5 , X6 , X5M,X6M, M3, M5(F10) , Z4 , vechiul M5E60 sunt opere de arta ,.
    Unele din ele au scris istoria unele o scriu acum.
    Dar M5 cu V10 with VALVETRONIC naturaly aspirated are 2 International Engine of The year a fost o masina exceptionala.
    Motoarele de 3.0 litri Diesel de la BMW sunt senzationale au circa 306 Hp si 600Nm si un consum mixt de 7-8 litri asta inseamna ceva .
    Si sa fim seriosi ca interioarele deja sunt pe gusturi nu pe cai putere.
    Nu cred ca A8 e mai luxos ca seria 7 deoarece ambele au materiale bune , ca de exemplu Nappa , lemn etc .
    In Rest masina de condus e facuta de BMW.
    3 1
  • andr3i
    Bmw
    ce ai zis tu mai sus in mare parte e adevarat. dar sa nu uitam ca ptr moment eu nu am auzit de o masina care sa fie perfecta.
    asa k toate au plusuri si minusuri si fiecare posesor de masina isi alege autoturismul in fuctie de aceste plusuri si minusuri.

    numai bine.
    2 0
  • andr3i
    Sunt de acord si cu tine in privinta gusturilor , deorece multi apreciaza sau au gusturi diferite , altii nu apreciaza masinele dupa calitate , tehnica , apreciaza dupa design sau alt factor.
    2 0
  • haha, ce de ofticati.
    Anyway, tot Toyota ramane lider la vanzari si la fiabilitate si la toate.
    Si este o parere sustinuta de cifre, nimic subiectiv.
    A doua chestie: ma gandesc ce s-ar mai zice daca in cativa ani Dacia ar ajunge in acel top 10
    Toate cele bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru