BMW: "Electricul i3 va costa mai puţin de 40.000 de euro"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.09.2011
"Noul BMW i3 va costa mai puţin decât Seria 5". Afirmaţia îi aparţine şefului BMW, care sugerează că modelul electric nu va depăşi pragul de 40.000 de euro.

Speculaţiile iscate în jurul noului BMW i3, aşteptat să debuteze oficial la Frankfurt, se amplifică de la o zi la alta. Noi informaţii ies la suprafaţă şi dau naştere unor scenarii cât mai plauzibile.

Recent, Norbert Reithofer, şeful BMW, a declarat că "viitorul i3 va costa mai puţin decât actualul BMW Seria 5". O informaţie preţioasă care încadrează comercial primul vehicul electric al bavarezilor. Judecând după afirmaţia şefului BMW, i3 nu ar trebui să depăşească pragul de 40.000 de euro atunci când va fi lansat pe piaţă în 2012.

Valoarea este una surprinzătoare şi ar putea reprezenta o adevărată lovitură pentru Opel şi al său Ampera, care este aşteptat să coste peste 42.000 de euro în Europa.

Fixarea unui preţ relativ abordabil este motivată de acordul creat între BMW şi SGL Carbon pentru folosirea din abundenţă a fibrei de carbon, chiar şi pe micul i3. Mai mult decât atât, procesul de producţie atent pus la punct duce la o reducere a costurilor şi la o menţinere a preţului la un nivel acceptabil.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru