BMW pregateste un supercar ecologic de peste 400 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.01.2009
Constructorul german pregateste un supercar ecologic care sa inglobeze toate tehnologiile Efficient Dynamics si un motor de peste 400 de cai putere.

In ultima vreme au inceput sa circule numeroase zvonuri despre intentiile BMW de a lansa primul lor supercar. Mai nou, jurnalistii Autocar pretind ca viitorul model sportiv este deja cunoscut in interiorul BMW cu numele de cod Z10 ED (Efficient Dynamics).

Potrivit unor surse din interior, varful de gama al celor de la BMW ar urma sa inglobeze toate tehnologiile ecologice ale bavarezilor. Nemtii vor incerca obtinerea unui consum cat mai mic fara a face insa compromisuri la nivelul performantei, drept pentru care supercarul va dispune de un sistem start-stop, un sistem de regenerare a energiei rezultate in urma franarii, un generator electric si un set de baterii litiu-ion. Echipamentele electrice fac din viitorul Z10 ED un hibrid in toata puterea cuvantului.

Sub capota modelului se va afla un motor cu sase cilindri in linie, cu injectie directa, supraalimentat capabil sa produca peste 400 de cai putere. Resursele vor fi transmise axei posterioare prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Un oficial BMW, care a dorit sa ramana anonim, a declarat ca producatorul german de automobile "incearca sa introduca cea mai noua tehnologie intr-un singur model, care sa impresioneze prin performanta dar care sa nu afecteze mediul asemeni supercarurilor din ziua de azi."

Nu exista inca informatii despre o posibila lansare a versiunii concept, insa este foarte posibil ca BMW sa isi surprinda fanii in cadrul saloanelor auto din acest an.

via | Autocar

Comentarii (5)

  • sunshine64sm
    Am si eu o intrebare:
    O sa mearga si cu ulei de rapita, daca se zice ca o sa fie "ecologic" ?
    0 0
  • nemtalau
    ecologie? vanzarile sa creasca
    asta e ecologie? facem masini de JDEMII de CP si "micsoram consumul"?

    de ce nu ar face o masina de 1.000.000CP cu un consum de locomotiva diesel? tot "ECOLOGICA" ar fi si asta in conceptia maimutei de la BMW.
    0 0
  • @NEMTALAU
    In raspuns....
    Nu ai inteles nimic, du-te si fa o tura cu Loganul si apoi mai viziteaza-ne!
    0 0
  • astia de deasupra
    ce sa sp si ofticile..tre sa comenteze si ei ceva, daca bmw face asa ceva eu unul ii respect foarte mult...ce face bmw este diamant curat...mereu a fost asa iar cei care comenteaza si iau in bataie de joc sunt niste papagali .
    BMW FACE MASINI RESTUL.......bucati de tabla ambutisata
    0 0
  • un contraraspuns
    O sa mai vedem cum si ce o sa mai scoata si mult prea laudatul BMW cu tot cu fanii lui disperati de viata. Problema este alat, masini ecologice au fost create cu zeci de ani in urma iar prototipurile lor au fost abandonate din alte motive: din cauza industriei petroliere si oamenilor influienti din aceasta. Ia ganditi un lucru: Cum ar fi daca industria petrolului nu ar mai exista? Foarte multi oameni si-ar pierde locurile de munca din rafinarii, benzinarii retele de distributie ...etc. Asa ca vom mai vedea pe mult prea laudataul cum spun unii '"BMW= Nr1" sau cine stie ce alte aberatii, cum si ce o sa scoata, la fel si alte marci cu hibridele lor. Iar pt nenea Jonny l-as intreba : BMW din ce se face daca nu din tabla ambutisata?.... din creieri strangulati? :))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru