BMW va dezvolta o versiune electrică a lui Seria 5 pentru piaţa din China

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
BMW Seria 5 va primi şi o versiune electrică până la finele acestui an. Modelul va fi comercializat doar pe piaţa din China, fiind dezvoltat alături de partenerii de la Brilliance Auto.

BMW va realiza o versiune electrică a lui Seria 5 pe care o va comercializa în China. Modelul va fi dezvoltat alături de partenerii de la Brilliance Auto Holdings, alături de care BMW a semnat un contract de tip joint-venture pentru a intra cu dreptul pe piaţa din China. Pentru moment, nu există informaţii despre modelul respectiv, dar conceptul care îl prefigurează pe acesta va ajunge la Salonul Auto de la Beijing din acest an.

BMW Group a vândut 169.000 unităţi în China în 2010, ceea ce reprezintă o creştere de 87% faţă de anul 2009. În 2011, nemţii vor lansa noul X3, Seria 6 în ambele versiuni de caroserie şi Mini Countryman, elemente care ar trebui să ducă la încă o creştere a vânzărilor. Noul model nu este aşteptat să producă volume mari, ci doar să ofere publicului o nouă versiune de propulsie.

BMW şi Brilliance Automotive Co au un joint venture în China prin intermediul căruia fabrică versiunile chinezeşti ale lui Seria 3 şi Seria 5. Ambele modele sunt fabricate în oraşul Shenyang.

Chinezii beneficiază şi de o versiune mai specială a lui Seria 5, care are un ampatament mărit. Respectivul model este dezvoltat exclusiv pentru piaţa din China, iar versiunea electrică a lui Seria 5 are acelaşi destin.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Avand in vedere ca Seria 5 , nici cea mai ieftina versiune , nu este o masina accesibila , nu cred ca se va vinde mult o versiune electrica intr-o tara in care stai cu zilele in amjuteiaj . No offence .
    1 3
  • Victor
    Probbail ca vor sa o testeze pe viu in numar mare,si asta pe o piata mai putin pretentioasa iar din 2017 odata cu urmatoarea generatie sa propuna si un model electric al seriei 5 alaturi de hibrid, benzidare si diesele
    2 0
  • @Adrianos
    Te contrazic cica seria 5 se vinde la greu. Adevaru uita-te in poza, cea mai frumoasa din clasa, nu mai zic de motorizari si altele
    1 3
  • mda
    bemveu e cea mai tare masina....:)))) ei nu sunt in stare sa faca masini hibride cu un consum decent si vor ceva electric!!!
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru