Cea de-a doua generatie a lui Smart electric va intra in productie in trei luni

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 20.08.2009
Smart ED intra in productie in luna noiembrie, primele modele urmand sa fie impartite unor clienti din Europa si SUA, urmand ca modelul sa fie disponibil publicului incepand cu anul 2012.

Oficialii Daimler au anuntat ca cea de-a doua generatie a lui Smart in versiunea electrica va intra in productie incepand cu luna noiembrie a acestui an. Modelul va fi construit la fabrica Smart din Hambach, Franta. Noul model beneficiaza de o baterie Litiu-Ion extrem de eficienta, care ii va conferi o autonomie sporita. Capacitatea acumulatorului este de 14kWh, iar unitatea provine de la americanii de la Tesla Motors.

Smart-ul electric beneficiaza de un motor de 30 kW, ceea ce reprezinta echivalentul a 40 CP, iar unitatea este amplasat intre rotile din spate. Cuplul motor maxim al acestei unitati este de 120 Nm, si este disponibil chiar de la prima rotatie a axlului sau. Acceleratia de la 0 la 60km/h este realizata in doar 6.5 secunde, la fel de rapid ca in cazul vehiculului pe benzina pe care este bazat. Viteza maxima a lui Smart electric a fost limitata special la 100 km/h, deoarece modelul este creat pentru oras. Bateria este amplasata intre puntea fata si puntea spate, iar acumulatorii sai pot fi incarcati direct de la o priza standard de curent alternativ.

Potrivit oficialilor Daimler, incarcarea completa a bateriei ofera o autonomie de 115 km si costa aproape doi euro.

In prima faza de dezvoltare a acestui proiect, versiunea electrica a lui Smart va fi oferita in sistem de leasing clientilor din Berlin si a altor orase Europene, iar apoi modelul va fi testat si de clientii din Statele Unite ale Americii. Datele culese in urma rezultatelor furnizate de primii proprietari ai acestor modele vor fi aplicate asupra viitoarelor Smart-uri electrice, iar versiunile de productie de serie a EV-ului bazat pe Smart vor beneficia de informatiile culese in faza de testare a proiectului. Incepand cu anul 2012, Smart-ul electric va fi disponibil pentru toti clientii din Europa si Statele Unite ale Americii.

Via | TheAutoChannel

Comentarii (1)

  • Electric
    ma bucur...astept cu nerabdare
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru