Chevrolet isi pastreaza cota de piata in Europa

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 11.07.2009
Divizia europeana a celor de la Chevrolet a reusit sa faca fata cu bine crizei economice. Pe piata europeana, subsidiarul GM a reusit sa isi mentina cota de piata.

In ciuda crizei economice inregistrate la nivel mondial si falimentului companiei-mama GM, Chevrolet si-a mentinut cota de piata in zona europeana, cu un numar de 211.230 de unitati vandute in primul trimestru al acestui an. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, Chevrolet a inregistrat o crestere a numarului de autovehicule vandute in Europa de Vest, concomitent cu o scadere a vanzarilor in Europa Centrala si de Est.

Pe piata din Romania, in ciuda contextului economic dificil si a importului de masini second hand, Chevrolet a realizat o crestere de 74%.

La nivel european, in primul trimestru al anului, Chevrolet a bifat o crestere a vanzarilor in Franta si in Germania cu peste 4000 de unitati comercializate, in timp ce in Italia numarul autovehiculelor achizitionate a ajuns la 2000. O crestere a cotei de piata s-a inregistrat si in Spania si Marea Britanie. Subsidiarul GM s-a confruntat insa si cu reversul medaliei, o scadere importanta fiind inregistrata in Rusia, unde volumul vanzarilor s-a redus cu 50% fata de primele luni ale anului trecut.

Directorul Chevrolet Europa, Wayne Brannon a declarat: „In aceasta perioada de criza economica, clientii doresc sa achizitioneze autovehicule cu un aspect atragator, bine echipate, la preturi foarte avantajoase. Un raport bun calitate-pret a devenit un criteriu esential in aceasta perioada, iar versiunile Matiz, Aveo si Cruze ale gamei de modele Chevrolet satisfac pe deplin cerintele clientilor din Europa”.

via | GM Romania

Comentarii (11)

  • aveo
    Aveo este cea mai proasta masina fabricata vreodata, majoritatea masinilor vandute se intorc in service de foarte multe ori in primii 30000 km.
    3 1
  • DVictor
    intradevar
    sa nu vorbim despre Spark, cu consumul de 10 in oras, sau despre Radacini cu service de 9-10 milioane (1000 RON) pt Spark.

    La cat de ciudat suna... Cruze arata si pare foarte misto. Sunt curios daca o sa tina.
    5 1
  • :P
    mihai vb in necunostina de cauza....am aveo si am 37000 km..cu ea si nu are absolut nici o problema...kti dintre voi vb in necunostinta de cauza......:)))))))0
    1 3
  • Sandu Dumitrache
    Cel mai tare ma enerveaza aia care isi dau cu parerea desprea masini doar din auzite. Am avut Matiz, Nubira 2.Nici o problema cu ele in 100.000 km(fiecare). Nici macar un bec ars. Le-am vandut deoarece m-am plictisit de ele, fara alt motiv. Foarte fiabile.In special Nubira 2 foarte confortabila, suspensii foarte moi asa cum imi place mie. Am avut prilejul sa conduc si un Megane 2 care m-a dezamagit in privinta calitatii materialelor.In curand o sa imi cumpar o Epica, deoarece am incredere in brandul Chevrolet a..k.a. Daewoo. Stiu ca nu se compara cu BMW sau VW, dar nici nu putem spune ca Chevrolet sunt cele mai proaste. Numai bine!


    P.S. fiind doctor poate le-am amenajat , poate din aceasta cauza nu mi s-au stricat.
    1 2
  • anonim
    Am un Lacetti SW si sunt foarte multumit de el. Confortabil, consum normal (e pe benzina), calitatea materialelor buna si foarte incapatoare (ultima oara am carat cu ea 3 pers, 3 aparate de racit si 1 piscina si ceva cumparaturi). Nu am avut nicio problema cu ea pana acum, cu exceptia unei pene, facuta din cauza mea si a unei borduri. ... viitoarea mea masina cu siguranta va fi tot un Chevrolet.
    1 2
  • viorel
    eu am un cruze de 1 luna, am facut deja 4000 km cu el, consumul e de 10 in oras, motorul merge bine, singura chestie k sistemul electric cam face fitze, am fost acum 1 sapt in service, acum tre sa merg iar..
    0 4
  • pt viorel
    Adica cum face ?
    1 0
  • viorel
    pt titi
    are un sistem(dc pot sa il numesc sistem) de siguranta pt a evita descarcarea bateriei atunci cand masina sta parcata, (pana sa fie livrata de catre dealer,si sistemul asta vine dezactivat cand masina vine livrata, cel putin asta mi/a spus tipul de la service), chestia k sistemul asta odata activat, masina iti pierde setarile la faruri memoria la radio si alarma porneste cand vrea ea, (si licare lumina din bord, de la baterie )... acum este a doua oara cand sistemul asta se porneste "INEXPLICABIL" ...
    1 0
  • chevi
    foarte tare cruze, dar prea joasa pt o familiara.Mai bine o faceu cue in 2 usi si atunci nu aveai ce sa reprosezi, dar asaaa, ce naiba parca art fi bmw 320
    0 0
  • epica
    Mie din toata gama chevi de la noi,cel mai mult imi place Epica,e o masina tare frumoasa si confortabila!
    0 1
  • pt viorel
    Pai spunele alora de la service sa intre in calculatoru' masinii si sa dezactiveze optiunea respectiva.

    Asta nu e problema doar neatentie romaneasca, cant au dat-o jos de pe trailer cineva trebuia sa faca treaba asta.

    Si probabil astia la service nu se prea pricep ca e model nou si altfel de soft.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru