Clasa B domina piata auto europeana

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.11.2007
Modelele din clasa B domina piata auto europena in materie de vanzari. Modelele premium au scazut in vanzari.

Esential

27 % este segmentul de piata detinut de modelele din clasa B in Europa.

Conform datelor valabile pentru trimestrul al treilea, cele mai vandute masini din Europa sunt cele din segmentul B. Modelele segmentului B au ocupat 27% din intrega piata auto si s-au pozitionat pe prima pozitie, dar in ciuda acestui lucru vanzarile la segmentul B au scazut cu 3 procente.

Cele mai vandute modele din segmentul B sunt Ford Fiesta, Opel Corsa si MINI. Cresterea vanzarilor inregistrate la aceste modele este de aproximativ 50%. Vanzarile la modelele din clasa A au scazut in perioada analizata, iar lider pe acest segment ramane modelul italian Fiat Panda.

Vanzarile la masinile din clasa C au inregistrat o crestere de 1,9%, lucru datorat introducerii noilor modele Peugeot 308 si Toyota Auris.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de modelele din clasa MPV, peste 50%, in timp ce vanzarile la SUV-uri au ramas la acelasi nivel. Segmentul premium a avut de suferit in ultimul an in Europa, scaderea vanzarilor atingand un procentaj de 16%.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru