EXCLUSIV: Mercedes E-Klasse Coupe, fotospion

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.10.2008
Automarket va prezinta, in exclusivitate pentru Romania, primele fotografii spion cu noul Mercedes E-Klasse Coupe.

Automarket inaugureaza astazi o noua colaborare de top in industria auto. Dupa ce acum cateva luni a debutat pe portalul nostru rubrica "Autoipoteze", creata in colaborare cu designerului auto Andrei Avarvarii, astazi va prezentam o prima galerie foto-spion  exclusiva pentru Romania. Colaboratorul nostru este, de aceasta data, compania germana SB-Medien, condusa de fotograful profesionist specializat in auto spion Stefan Baldauf. 

Imaginile pe care vi le prezentam astazi reprezinta noua generatie a ceea ce astazi cunoastem sub denumirea CLK, model care a fost surprins in timpul unor teste in jurul circuitului de la Nurburgring. Datorita asemanarilor dintre modele, coupe-ul bazat pe W212 nu va mai purta insa de acum denumirea CLK, ci se va numi E-Klasse Coupe .

Ambele preiau design-ul partii frontale de la conceptul Fascination Concept, prezentat recent la Paris. Prin lansarea acestui model, Mercedes doreste sa reimprospateze gama E-Klasse, dezvoltand modele comparabile atat ca diversitate cat si design cu legendarul Mercedes W124.

Mercedes-Benz E-Klasse va debuta in varianta berlina la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2009. Noua generatie E-Klasse va beneficia de pe urma unui program de reducere a masei, care presupune folosirea unei structuri din otel si a unor tehnologii si materiale speciale.

In ceea ce priveste performanta si consumul, constructorul german intentioneaza sa foloseasca pe toate motorizarile injectia directa si sisteme de regenerare a fortei de franare. Cel mai probabil, coupe-ul german va primi un propulsor V6 de 3.5 litri, dar si o serie de motoare V8 revizuite, printre care cele de 4.5 si 5.5 litri.

Comentarii (12)

  • Nu cred...
    Sunteti siguri ca va fi E-Klasse Coupe? Adica pe C-Klasse coupe l-au facu CLC si pe CLK il fac E-Klasse Coupe?... Nu prea vad logica...
    0 0
  • @ min
    Da, suntem siguri.
    Modelul din fotografii va fi E-Klasse Coupe. Acesta va inlocui modelul CLK.
    0 0
  • nici io nu cvred
    vorbiti si voi sa va aflati in treaba mai flacai.are dreptate baiatul ce rost are sal numeask coupe knd este clar vor diferentoerea modelelor k si in cazul clc
    0 0
  • Mai vedem...
    Eu tot nu pot fi sigur, adik nu vad logica... dar vom vedea. Nu cred pana nu vad:P Seby, te tin minte :P Cine pierde face cinste:P
    0 0
  • gtrazvan
    CLC
    CLC este un compact decat, nu coupe, el a inlocuit C-ul compact, de-asta nu avea cum sa se numeasca coupe.
    "Modelul din fotografii va fi E-Klasse Coupe. Acesta va inlocui modelul CLK."
    Nu are cum sa inlocuiasca vre-o data E-Klasse Coupe CLK-ul pt. ca nu sunt aceeasi clasa. Putea sa-l inlocuiasca cu un C-Coupe nu un E-Coupe.
    Ei de fapt renunta la C-Coupe si fac un E-coupe, adica ceva nou pe piatza, ce nu mai are concurenta (cum au facut si cu CLS-ul). (Este un echivalent al unui BMW 5-Coupe sau A6_Coupe care nu exista)
    0 0
  • nu prea are rost schimbarea...
    nu vad rostul acestei modificari din moment ce nu mai exista alt model in gama lor cu o astfel de nomenclatura. ba mai mult, recenta modificare a c-class sportcoupe in CLC! in plus, pe wiki scrie asa : While it is based on the C-Class, its styling cues, engine, and price range are closer to that of the E-class, leading some to believe that the CLK is a coupé version of the E-class. deci ori va fi tot CLK, ori un model mai mare, intre CLK si CL.
    0 0
  • pharao
    CLK = C class platform
    Buna,
    am avut privilegiul sa lucrez pentru o companie care furnizeaza arhitectura electrica si electronica pt C-Class, inca din faza de prototip.
    Cand am plecat din aceasta companie, si anume august 2008, aveam in faza de prototip arhitectura electr. si electronica care e identica cu cea de la C-class, atat la compartimentul motor cat si la cel al pasagerilor si cockpit, doar unele dimensiuni fiind diferite.
    Multe dintre desenele de executie sunt comune.
    Va spun sigur ca CLK nu este un E-Class coupe ci un C-class Coupe. (daca putem spune asa)Au aceeasi platforma.
    CLC-ul este o alta poveste si el, care are de-aface tot cu platforma C-Class,de altfel e evident acest lucru.
    Ar fi bine sa rescrieti acest articol. Toti facem greseli, asa ca nu cred ca s-ar supara cineva daca ati face-o.
    Problema e ca unii dintre noi s-ar putea indoi de veridicitatea unor viitoare articole.
    Mult succes in continuare.
    0 0
  • Deci aveam dreptate...:P
    Chiar daca sunt eu un amator numai, totusi mai ma prind si eu:P Mai vedem Seby cum facem cu "cinstea":P Numai ca trebuie sa avem "dovezi palpabile":P
    0 0
  • Mircea Mester
    Spioane
    Fiecare are sursele sale. Unele mai interne, altele mai putin interne, daca imi permiteti acest grad de comparatie fortat. Sursele noastre sustin faptul ca Mercedes va profita de faptul ca CLK va semana pana la confuzie in partea frontala cu noul E-Klasse iar denumirea coupe-ului va fi cea din articol. repet: avem surse care sustin asta, probabil constientizati cu totii faptul ca aceste informatii nu intra pe site aiurea, ca niste povesti de seara.

    Asteptam semnele oficiale si vorbim.

    Multumim pentru informatii, oricum. Apreciem.

    Mircea.
    0 0
  • Crysty
    Mercedes
    Eu stiu asa: CLC e fostul C SportCoupe deci e C coupe; CLK e E coupe; CL e S coupe. Toate modelele sunt construite pe baza modelului sedan, in 4 usi ! Prin urmare, cel din imagine este CLK !
    0 0
  • razvantro
    evident
    Exact Crysty subscriu la cele spuse de tine.
    0 0
  • alinpatratanu
    renault.clio32009
    frumos.model.bine.ca.a. primit.un.falcelift.oricum. pare.putin.mai.mare.in.lugime.fata.de. vechiul.model.precedent;
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru