Ferrari 599 GTO, accident violent pe o autostradă germană

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.03.2011
Un exemplar al celui mai rapid Ferrari din istorie a fost serios avariat pe o autostradă din Germania. Şoferul a pierdut controlul la 130 de km/h şi a lovit parapetul de protecţie.

Chiar dacă se numără printre cele mai rare apariţii exotice ale momentului (doar 599 unităţi fiind programate pentru producţie), actualul Ferrari 599 GTO nu este ferit de incidente neplăcute. Etichetat încă de la lansare ca fiind cel mai puternic şi mai rapid Ferrari produs vreodată, 599 GTO prezintă ingredientele potrivite unui accident exotic.

Se pare că un exemplar al supercarului din Maranello a sfârşit grav avariat pe o autostradă din Germania. La volanul modelului sportiv se afla Peter Stoll, consul onorific în El Salvador, stabilit în Germania. Se pare că Stoll a încercat să depăşească o altă maşină, la o viteză de 130 de km/h, şi a pierdut controlul supercarului, izbindu-se violent de parapetul de protecţie.

Şoferul nu a suferit răni serioase, însă Ferrari-ul 599 GTO a sfârşit destul de şifonat. Stoll va repara maşina cu ajutorul celor de la Ferrari, dar până când totul va fi gata, neamţul va trebui să se deplaseze într-un Maserati.

Nu este primul accident al unui 599 GTO, supercarul italian fiind implicat şi într-un incident mai puţin grav, în Marea Britanie.

Exemplarul vedetei radio Chris Evans a fost lovit în parcare de un coleg de muncă. Singurele avarii au fost, însă, câteva zgârieturi la nivelul spoilerului.

via | motorauthority

Comentarii (9)

  • dragos_thaci
    !!!
    Daca pierzi controlul la o asemenea masina, la doar 130 km/h si pe autostrada, trebuie sa te duci frumusel la Politie, sa predai permisul de conducere si sa uiti de soferie !
    32 6
  • of of
    citez : `dar până când totul va fi gata, neamţul va trebui să se deplaseze într-un Maserati`

    mai bine i-ar da un pat de spital, o perfuzie si poate sta linistit...nu mai are nevoie el de ferrari gto si maserati.
    9 2
  • Jolerto
    meh
    Da pentru ca dragos_thaci este campionul mondial F1 si stie totul despre viteza, la 130 km/h e ca si cum ai plimba in parc...
    11 12
  • Saracul parapet
    ...
    7 2
  • Saracul parapet
    ...
    6 2
  • un sofer
    pilotul
    Sun sigur ca masina aia nu are probleme cu 130km/h ... problema e de cele mai multe ori intre scaun si volan.
    perfect de acord cu dragos. Pacat ca un astfel de exemplar ajunge pe mana unui astfel de exemplar.
    5 2
  • Jolerto
    adevaru e k e greu sa tii covrigu drept la 130 la ora =). cine stie cu cine vorbea la telefon
    6 1
  • pentru dragos_thaci
    As vrea sa te vad pe tine onducand una ca aia, app de unde stii ca nu avea controlul tractiunii oprit, "din butonul acela de pe volan"
    1 7
  • datu' cu parerea
    Mai oameni buni....
    1. Habar nu aveti care este cauza pentru care s-a intamplat accodentul si deja dati cu noroi in om. Un accident se poate intampla oricui din o groaza de motive direct sau indirect imputabile soferului.
    2. In plus, masina este o proprietate personala, iar daca cineva hotaraste sa dea cu "proprietetea" in gard, este problema lui.
    3. Nu inteleg rostul acestei "stiri" gen cancan. Accidente se intampla, asta este viata.
    O zi faina.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru