Ford Fiesta facelift va primi un motor de 1.2 litri si 135 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
Faceliftul pe care Ford il va opera pe Fiesta in 2012 va introduce in gama modelului subcompact doua noi motorizari de trei cilindri. Cea mai puternica dintre ele va fi un 1.2 litri de 135 de cai putere.

Anul 2012 va aduce pentru Fiesta un binemeritat facelift, subcompactul gigantului din Detroit urmand sa fie supus unor modificari de ordin estetic si mecanic. Pe langa retusurile exterioare si interioare, Fiesta va primi si doua unitati propulsoare de generatie noua. Este vorba despre motoare de capacitate cilindrica mica, cu trei cilindri, care compenseaza insa prin supraalimentare.

Astfel, Fiesta va primi sub capota o noua unitate entry-level de 900 cmc si una de 1.2 litri. Aceasta din urma va reusi sa dezvolte o putere totala de 135 de cai si un cuplu motor de 180 Nm. Potrivit unor surse neoficiale, unitatea ar urma sa echipeze si fratele mai mare, Ford Focus, si sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Si despre viitoarea generatie a modelului compact exista zvonuri privind doua noi motorizari. Focus ar urma sa primeasca o unitate de 1.6 litri si 180 de cai putere si una de 2.0 litri si 250 de cai putere, ultima fiind destinata versiunii sportive ST.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru