Ford Fiesta, VW Golf si Toyota iQ, finalistii World Car of the Year

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Finalistii editiei 2009 a World Car Of The Year sunt Ford Fiesta, Volkswagen Golf si Toyota iQ. Castigatorul va fi prezentat la Salonul Auto de la New York.

Esential

51 de modele au fost inscrise in cursa pentru "World Car Of The Year"
3 modele au fost alese ca finaliste pentru fiecare din cele trei categorii.
59 de jurnalisti auto din 25 de tari stau in componenta juriului World Car Of The Year, Editia 2009.

Organizatorii concursului World Car Of The Year au anuntat finalistii editiei 2009, castigatorii acestuia urmand sa fie anuntati la Salonul Auto de la New York. 

La categoria "Masina anului", membrii juriului au ales modelele Ford Fiesta, Toyota iQ si Volkswagen Golf VI. Pentru a putea face parte din concurenti, un model trebuia sa fie in continuare in productie si sa fi fost vandut deja pe cel putin doua continente in decursul anului 2008.

In acest an, membrii juriului au ales trei experti in mediu pentru a asista la alegerea finalistilor la categoria Masina Ecologica a Anului. La acest segment, membrii juriului au trimis in finala modelele Honda FCX Clarity, Mitsubishi iMiEV si Toyota iQ.

la ultima categorie a concursului, "Cea mai performanta masina a anului", juriul a ales in finala Chevrolet Corvette ZR1, Nissan GT-R si Porsche 911 Carrera.

Juriul concursului "World Car Of The Year" are 59 de membri care provin din 25 de tari.In 2009, in concurs au intrat initial 51 de modele.

Via | Autoblog | WorldCarOfTheYear

Comentarii (6)

  • "Daca iese golf sau fiesta sigur e aranjat concursul daca ar iesi toyota sigur ar fi pe bune......." asa ar spune o minte luminata de ruman adevarat!
    0 0
  • Andrei,P
    Toyota vinde in USA mai mult decat vinde tiganca de la colt seminte. De ce ai zice ca daca iese toyota nu e aranjat? Toyota e lider mondial in vanzari auto, si in general japonezi sunt aia care mint in ceea ce priveste puterea masinilor sau timpii pe nurbung ring.
    0 0
  • ...
    In titlu ... a 3-a litera e incorecta!
    0 0
  • Propunere
    pentru asministratorii site-uluui: Nu faceti si Voi un POLL? Simplu: "Cine credeti ca va castiga World Car of the Year?"

    Eu votez de pe acum: Golf 6.
    0 0
  • app de toyota
    ei in general nu mint, ci nu spun tot adevarul, cum ziceau de vechiul prisu ca face 6 l la suta, DA face 6 la suta, dar la vale, e adevarat... Mie mi-ar place sa castige Fiesta, singura problema pe care o vad in gama lor sunt motarele, nu sunt asa speciale, pe cand vw scoate pe banda rulanta, motare euro 5 cu ditai turbinele (1.4 de 160 de cai, e ceva) si toyota a creat iQ care chiar are niste solutii inteligente incorporate, ford e cel mai clasic sa zic asa, dar imi place mie si deaia as vrea sa iasa castigator.
    0 0
  • :))
    am intrat pe site-ul respectiv si era si dacia sandero:)).fiesta e cam futurist.noul polo ar fi mai bun in locul golfului.motorasele alea d 1.4 cu o gramada de caluti cat o sa tina??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru