FOTO EXCLUSIV* : Imagini noi cu BMW M6 Cabrio

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.05.2011
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu viitorul BMW M6 Cabrio. Acesta este aşteptat să debuteze în 2012.

Automarket vă prezintă imagini spion noi cu viitorul BMW M6 Cabrio. La fel ca în cazul lui Seria 6 F12, cei de la BMW au lucrat întâi la versiunea Cabrio şi apoi la versiunea Coupe. Modelul din imagini este prototipul viitorului M6 şi este echipat cu un motor V8 bi-turbo. Aşadar, generaţia E62/63 a lui M6 este prima şi ultima care foloseşte un V10 aspirat, modelul de faţă fiind echipat cu noile tehnologii ale BMW Group în materie de supraalimentare şi injecţie directă la presiune înaltă.

Noul BMW M6 vine alături de un motor V8 bi-turbo de 4.4 litri care va furniza între 585 CP şi 600 CP. Ne aşteptăm ca o bună parte din elementele de design prezente pe exemplarul din imagini să ajungă şi pe versiunea de producţie a lui BMW Gran Coupe, inclusiv bara de protecţie spate cu difuzor de aer integrat, dar fără cele patru ţevi de evacuare - aceasta fiind o trăsătură a modelelor M. După cum puteţi vedea în imaginile ataşate, cei de la BMW au renunţat la o bună parte din camuflajul lui M6, semn că modelul este definitivat din punct de vedere estetic, iar singurele "surprize" sunt reprezentate de forma barelor de protecţie şi a pragurilor laterale.

Debutul lui BMW M6 F12/F13 este aşteptat să aibă loc la finele anului viitor, spun unele surse. Modelul va avea tracţiune spate şi ar trebui să fie capabil de o acceleraţie 0-100 km/h în timp record, în timp ce viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/h.

Sunt şanse ca acest model să fie construit şi în versiune coupe, pentru a nu dezamăgi amatorii de dinamism care nu sunt atraşi de cabrio-uri.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru