FOTO EXCLUSIV* : Mercedes-Benz testează noul S-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, fotografii spion cu noul Mercedes-Benz S-Klasse, model care va debuta în 2012.

Inginerii Mercedes-Benz testează noul S-Klasse, model care va debuta abia în 2012. Exemplarul din imagini este un prototip cu câteva modificări la nivelul caroseriei pentru a acomoda noile sisteme şi tehnologii. Principalele modificări sunt operate la nivelul blocurilor optice, care vor deveni mult mai mici graţie tehnologiei LED. Grila faţă urmează aceeaşi tendinţă ca în cazul celorlalte modele Mercedes, respectiv înclinaţia acesteia se schimbă şi nivelul său se apropie din ce în ce mai mult de verticală. Cu toate acestea, nu vă imaginaţi că vom vedea o grilă faţă similară cu cea a lui F700 Concept pe noul S-Klasse.

Potrivit unor surse din cadrul companiei germane, modelul nu va fi mult mai uşor decât generaţia precedentă din cauza necesităţilor de spaţiu ale acestei clase. În ciuda acestui fapt, noul S-Klasse va fi mult mai eficient şi va emite mai puţin dioxid de carbon. Cei de la Mercedes vor oferi şi trei versiuni hibride ale acestui model, pentru a le ţine piept rivalilor de la BMW cu al lor Seria 7 ActiveHybrid.

Mercedes va aplica o strategie de downsizing pentru a realiza acest lucru, care va include folosirea unui motor diesel cu patru cilindri pentru cel mai economic model din gamă.

În ciuda aspectului relativ apropiat de producţie al acestui model, debutul viitorului S-Klasse este la mai bine de un an distanţă. Unele zvonuri anunţă că noul S-Klasse va fi oferit doar în versiuni hibride pentru piaţa din Statele Unite ale Americii – singura excepţie fiind cele două versiuni AMG. Această mişcare îndrăzneaţă i-ar ajuta pe cei de la Mercedes-Benz să vândă semnificativ mai mulţi hibrizi - dacă vechii săi clienţi vor accepta asta - şi să-şi amortizeze costurile de dezvoltare ale tehnologiei hibride pentru modelele mai ieftine.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (16)

  • nop...da-l in pix ...maine poimaine ....urmatorul...peste o luna altu...si uite-asa banda merge...se va ajunge ca intr-un an sa se scoata 2 modele ale aceleasi clase...e classe nu scote inca nimic?asta-i cam vechi deja...s-a ajuns ca o masina sa nu mai fie tinuta de proprietar mai mult de 2-3 ani...risipa la greu dar...in curand se va duce totul ...se va infunda undeva ...elixirul miscarii e cam pe gata...
    5 8
  • @ian
    actualul S-klasse este un facelift iar facelift-urile nu stau pe piata mai mult de 2, maxim 3 ani pe piata. Asa ca este destul de normal sa scoata un model nou in 2012.
    6 0
  • Victor
    S-Class
    Pastreaza linia actualei generatii cea ce este excelent,ma asteptam sa iasa ceva in genul C-Class,E-Class da na uite asa cum BMW scotea numa masini oribile in timpul lui Bangle tot au scos o masina superba si anume seria 3 iar astia de la Mercedes dupa ce au scos numa tampenii gen C-Class,E-Class,SLS,GLK na uite ca acum vor scoate o masina super tare,ii mai trebuie neiste moatoare comparabile cu alea de la BMW,inlocuirea transmisiei 7G-Tronic(este din 2004 pe piata si ar fii penibil ca pe varful de gama din anul 2012 sa vina cu o cutie de 8 ani ce fst prezenta si pe anterioara generatie),si o dotare de serie mai buna(ca de dotarea de serie este execrabila),iar masina va fii cu siguranta cea mai buna optiune fara a cadea in grosolonie asa cum se intampla cand iti iei o seria 7 sau mai stiu io ce(in afara de Lexus LS)
    0 11
  • @victor
    "iar masina va fii cu siguranta cea mai buna optiune fara a cadea in grosolonie asa cum se intampla cand iti iei o seria 7 sau mai stiu io ce". ce vrei sa spui cu asta ?

    P.S. ai grija la gramatica
    3 0
  • Victor
    @BMW_CS
    Cu asta spun ca in afara de Mercedes S si Lexus LS restul masinilor din clasa lux sunt mari si atat(grosolane),de la vechitura aia de Lincoln Town&Car si pana la BMW 7,Maserati,Audi A8(prea fad un A4 mai mare),Jaguar XJ este doar un XF lungit,pe scurt sunt masini care nu aduc nimic nou fiind doar mai mari si mai puternice cea ce este pacat pt segmentul asta
    P.S de segmentul hiper lux(Bentley ,Rolls-Royce Phantom,Maybach),nu mai spun ca sunt decat hidoase si atat
    1 6
  • S 65 AMG
    seria 7 e timpul sa te ascunzi in vizuina ca apare sefu tau S-classu...:))))))))))))).
    11 2
  • Monsieur
    @Victor
    Scuza-ma domnule, dar cand afirmi asa ceva despre S- Klasse, esti cam pe langa. Cum sa spui, "o dotare de serie mai buna(ca de dotarea de serie este execrabila)" Iar daca tie C, E, SLS sau orice alt Mercedes-Benz nu-ti place, nu inseamna ca masinile nu sunt bune, sau sunt urate. Ti-as sugera, sa te abtii de la comentarii aiurea si sa-ti venerezi brandul preferat incontinuare. Nu-i de tine Mercedes-Benz!
    5 0
  • Victor
    @Monsieur
    Nu am un brand preferat,iar dotarea de serie este EXECRABILA!!!!!! la o masina din clasa LUX nu ai piele ci primesti stofa,nu primesti un sistem de asistenta la parcare(Lexus are,BMW 7 are),jentile de 17 sunt intentionat facute sa arate urat...totusi are o dotare de serie EXECRABILA pt clasa asta!! si asi mai putea sa iti mai dau exemple cum ar fii lipsa rotii de rezerva si a unor cauciucuri run flat samd
    P.S S-Class este mai scumpa decat BMW 7(BMW este urata dar este mult mai avansata tehnologic),si decat Lexus LS 460(motoarele in 8 cilindrii),asa ca pt ce mama naibii sa dai atatia bani daca masina este si prost dotata si inferioara tehnic
    0 4
  • @Victor
    tot prosti vorbesti.....
    cum adica seria 7 este mai avansata tehnologic k un S-Class......
    nici o sansa.......
    dai un search pe net la mercedes 600 Grosser(nu stiu daca am scris bine,da gasesti u.....)si ai sa vezzz ca prin ani 50'-60' era cea mai scumpa masina (limuzina) din lume....
    de ce????
    toate erau electrice(ma rog,hidraulice)pe el......absolut toate erau actionate de 'butoane'........nu parghi sau altele......
    0 2
  • mercedes......
    ador brandu Bmw insa hai sa fim obiectivi........Mercedes e numai 1.
    2 1
  • Crysty
    @Victor
    Ai grija ce spui ca spui numai prostii;
    1 0
  • @domnii de mai sus
    Seria 7 e de 10000 de ori mai avansata tehnologic de cat manelaria actuala de S-Klasse, si e si mai frumoasa, terminati cu porcariile gen "S-Klasse e cel mai tare frate", a devenit un cliseu imbecil.
    0 7
  • S 65 AMG
    @BMW-CS
    pritene tu te auzi ce vb, nu vezi k esti penibil.....:))))))))))))))))).

    S-classu a fost lider in segmentu lui de cand a aparut si tu vb de seria 7, am impresia k traiesti in jungla si acum ai ajuns in civilizatie.
    2 0
  • mercedes S-Klasse
    s-klasse este si va ramane nr 1
    s-klasse este si va ramane nr 1
    2 0
  • Dacia LOGAN
    No. 1
    In orice fel de analiza comparata S Classe iese pe primul loc.
    Adica: pe unele capitole distincte (dar nu multe) este intrecut de A8 sau seria 7, insa tragand linie - Regele nu poate fi detronat!
    1 0
  • BMW-CS
    Cat tupeu are manelistu' asta....
    Taci dracu si inghite-ti limba bai BMW-ist tampit.
    Asta e deala din categoria , copilul meu -cel mai destept, nevasta mea-cea mai frumoasa- masina mea unica...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru