FOTO EXCLUSIV* : Noul i8, al doilea model din noua gamă i de la BMW

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitorului BMW i8.

Fotografii de la Carpix ne-au prezentat primele imagini spion ale viitorului BMW i8. Modelul reprezintă întruchiparea de serie a conceptului Vision EfficientDynamics şi este testat în condiţii de iarnă în Suedia. Debutul modelului sport este aşteptat să aibă loc în 2014, urmând să fie al doilea membru al familiei i de la BMW. Prima apariţie a acestui model, în forma concept, a avut loc la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009.

La vremea aceea, modelul era echipat cu un motor turbodieselcu trei cilindri care angrena roţile din spate şi era montat central. Propulsorul diesel era asistat de un motor electric, ambele fiind cuplate unei transmisii DCT cu şase trepte. Unitatea diesel are o cilindree de 1.5 litri şi furnizează 164 CP, în timp ce motorul electric oferă o putere continuă de 33 CP şi un maxim de 51 CP. Ambele motoare oferă un cuplu maxim de 290 Nm. Pe puntea faţă mai găsim un motor electric, care oferă 80 CP şi poate să ofere ”salve” de câte 112 CP timp de 30 de secunde sau 139 CP timp de zece secunde.

Cuplul motor maxim al unităţii respective este de 220 Nm.

Şeful departamentului de dezvoltare de la BMW, Klaus Draeger, a declarat recent că motorul diesel va fi înlocuit de o unitate turbo pe benzină cu patru cilindri în linie. Cel mai probabil, vorbim de o unitate dezvoltată împreună cu francezii de la PSA, care este folosită cu succes în gama Mini şi are o cilindree apropiată de cea a motorului diesel. Nu excludem apariţia unui propulsor TwinPower Turbo din gama BMW, cea mai nouă adăugire a gamei oferind 245 CP şi un cuplu motor maxim de 350 Nm.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (6)

  • Marius
    Ce inseamna acest "i" ?
    Nokia - au modele de telefoane cu litera "i"
    Apple - iar e prezent i-ul asta
    Hyundai - modele cu litera i
    BMW - litera i
    exemplele pot continua...

    Aveti idee ce reprezinta i-ul asta de e asa de folosit de catre multi producatori pentru denumirea anumitor modele?
    7 1
  • @marius
    Adeptii teoriei conspiratiei sunt de parere ca toata aceasta avalansa de I/My/Me face parte din planul elitelor de a "programa" mintea umana in a fi egoista si de a dezmembra valorile societatii de pana acum. Chiar asa se pare ca se si numeste, I/MY Project.
    Acum, fiecare crede ce simte.
    8 1
  • Eu nu vad rostul unui super car ECOLOGIC .
    Pentru ca cei ce dau 200 000 Euro pe o animala salbatica pe 4 roti nu ii intereseaza ca masina consuma 10 litri sau 25 litri .
    Pe ei ii intereseaza sa urle duios motorul si sa ii faca pe toti pe la semafoare.
    Cred ca noul i8 va fi si in varianta sport suta la suta pe benzina si un motor de vreo 3-4 litri cu putere in jur de 550 hp
    4 4
  • emanuel
    prea tare...
    prea tare sa nu primeasca macar "agregatul hibrid" de pe X6. sau cel de pe seria 7. asta daca tot vor ei sa se dea eco... personal, as vrea sa vad motorul de pe noul m5 pe masinuta asta... si un comparativ cu r8, evident...
    3 1
  • @BMW
    daca nu vezi rostul unui supercar-ECO mai asteapta putin......
    masina asta va deschide un nou segment.......daca pana si ferrari si porsche au prezentat(deocamdata concepte hibrid)ne putem dsa seama de pe acum ce disputat va fi noul trend sport al viitorului...
    3 0
  • @tzenu_bmw
    Ok, cum ramane cu R8 ??? il Lasam pe sosea singur cu 520 hp ???
    BMW are imagine de super car ,cel putin aici in SUA stiti cum e numit BMW-ul ?
    Masina de LUX , adica ceva special de gen Lamborghini , Ferrari , Mercedes-Benz , Porsche , BMW sunt aproape toate la un nivel .
    Din pacate BMW nu are un R8 Bavarez.
    sper ca noul i8 sa fie Lectia celor din Munchen catre Ingolstadt .
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru