FOTO EXCLUSIV* : Opel testează noul Zafira la Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.06.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale noii generaţii Opel Zafira. Prototipul lui Zafira a fost surprins la Nurburgring, în timp ce era testat de inginerii Opel.

Inginerii Opel testează noul Zafira pe circuitul de la Nurburgring. Acest model este aşteptat să debuteze în 2011 şi prezintă un aspect inspirat de fraţii săi mai mici – Meriva şi Astra. Spre deosebire de Meriva, prototipul lui Zafira nu prezintă portiere spate cu deschidere inversă, ceea ce înseamnă că sistemul FlexDoor nu va fi prezent şi pe Zafira, ci va fi un element reprezentativ doar pentru Meriva. Zafira va putea găzdui până la şapte pasageri graţie sistemului Flex7. Respectivul sistem beneficiază de numeroase posibilităţi de personalizare, care variază de la plierea scaunelor la diverse opţiuni de glisare a acestora, pentru ca Zafira să aibă un spirit practic cât mai dezvoltat.

Prezentarea noii generaţii a lui Zafira ar putea avea loc chiar la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an. Exemplarul care va fi prezentat la Paris este în stadiul de concept, dar putem bănui că acesta va fi extrem de apropiat de versiunea de producţie, din moment ce prototipul este deja supus testelor iar modelul nu va mai primi modificări semnificative până la intrarea în producţie.

Englezii de la AutoExpress au surprins deja acest model şi au observat că prezintă trăsături de design similare cu cele ale conceptului Ampera, dar şi cu ale modelelor Meriva şi Astra. ( )

Gama de motorizări a lui Zafira ar putea fi similară cu cea a lui Meriva, din moment ce ambele monovolume din Russelsheim împart o platformă comună. Există posibilitatea ca Zafira să fie echipată cu motorizări ceva mai puternice, dar cilindreea acestora va fi păstrată în limitele impuse deja de Astra J şi Meriva, pentru a nu tulbura emisiile de CO2 la nivel de marcă şi a reduce costurile de dezvoltare şi producţie.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru