FOTO SPION: Renault testează un model nou prin România

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.02.2012
Un cititor Automarket a surprins un prototip Renault în timpul testelor prin România. Silueta modelului din imagini ne duce cu gândul la cea de-a patra generaţie a lui Clio sau la noul Zoe.

Noua generaţie Renault Clio este aşteptată să debuteze în toamna acestui an. Până atunci, inginerii Alianţei Renault-Nissan testează prototipul noului model în toate ipostazele pe care le poate întâlni un ultizator în viaţa de zi cu zi. Unul dintre prototipurile testate a vizitat şi România, iar un cititor Automarket l-a fotografiat în această dimineaţă în Braşov. Îi mulţumim lui Max Marica pentru fotografiile pe care ni le-a trimis pe adresa noastră de contact.

Exemplarul din imagini are cinci uşi şi prezintă un set de stopuri înguste, ceea ce ar putea sugera o versiune de serie a lui Zoe. Ca de obicei, prototipul este acoperit cu un strat de camuflaj care face dificilă percepţia formelor, dar putem sesiza o siluetă elegantă. Ştim deja că noua generaţie a lui Clio va fi oferită doar în versiune cu cinci uşi, iar Laurens van den Acker ne-a promis o siluetă sportivă, inspirată din conceptul DeZir. Pentru moment, nu avem imagini cu partea frontală a noului model, dar se spune că aceasta va fi inspirată puternic din aspectul conceptului menţionat anterior.

Blocurile optice ale noului Clio vor fi mai puţin rotunde şi mai mici, iar stopurile modelului din imaginile alăturate par să urmeze această tendinţă. Dacă ne uităm cu atenţie la posteriorul modelului, observăm că aceastea au formă de romb şi au fost integrate în liniile care pleacă de pe portierele modelului, la fel ca la conceptul care îl prefigurează pe Zoe.

Forma stopurilor schimbă dramatic şi forma hayon-ului, dar deschiderea sa este în continuare destul de lată şi de joasă pentru a nu crea probleme consumatorilor.

Portierele din spate par să nu aibă mânere de deschidere convenţionale, semn că Renault a preferat o soluţie diferită pentru acestea. Cel mai probabil, francezii vor pune mânerele de deschidere ale portierelor din spate pe rama geamului din spate, cum a fost cazul altor modele care au apelat la acest artificiu estetic. Oglinzile laterale ale noului Clio sunt inversate faţă de cele folosit pe cea de-a treia generaţie, dar dimensiunile lor sunt în continuare generoase.

Foto | Max Marica

Comentarii (15)

  • imi cer scuze dar aveam pretentii mai mari de la automarket
    im poze este Renault Zoe (electric) prezentat pe alte sit-uri din 12.01.2012
    13 3
  • Vasilica
    Dupa silueta pare extrem de plictisitoare si nu aduce nimic nou sub soare ca de obicei!!!

    Cotete prea apreciate in manelarica de toti papagalii si chertoii
    8 36
  • Corect
    Foarte corect ce zice "barichelu". Cautati pe google imagini "Renault Zoe" si veti vedea conceptul masinii asteia. Modelul de serie va arata un pic mai diferit, ceea ce e normal pt toate masinile care se trag din concepte.
    Si daca ati fi cautat pe google "renault zoe electric spy", ati fi gasit si alte poze si confirmarea ca e intr-adevar vorba de Zoe.
    Verificati informatia inainte sa o postati...
    16 5
  • Renault
    masina asta se tot plimba prin brasov de ceva timp si sigur nu e un clio, au aratat imagini cu acest concept si altii si spuneau ca ar fi un prototip electric facut de cei de la pitesti (mai mult sau mai putin) sau poate e chiar un renault zoe...
    9 1
  • ****
    sub camuflaj e un model dacia ...
    4 9
  • este o dacie va spun sigur din surse sigure articolul este pt. deruta!!!!
    4 10
  • concept car vs. model serie
    Renault Zoe e un concept ce arata exceptional. E o masina foarte atragatoare. Si ce am inteles din declaratiile lui Laurens van den Acker e ca vrea sa scoata de acum incolo concepte foarte apropiate de masinile de serie. Cert e ca va fi un design senzual ce va face senzatie.

    Laurens van den Acker e unul din cei mai tari designeri pe scena auto mondiala pentru cine nu stia.
    17 3
  • DACI..A
    e vorba de dacia City Go, va fi lansat in toamna alaturi de logan 2. Va avea motorizare si de 1000 cmc imprumutat de la twingo. Nu este Renault este Dacia CITY GO varianta fun cu motor de 1200 si 16valve. Veti vedea ce poate DACIA. In privinta modelului Logan 2 va avea acelasi bord si configuratie ca si Lodgy
    2 10
  • multumiri LAUR in speranta ca ai dreptate
    4 5
  • Pentru toti impacientatii... (fara suparare)
    Ce ati vazut voi in ianuarie au fost poze facute de niste fotografi aparuti intamplator si au vazut masina in teste.
    AICI e alta treaba: O fost unu' in Brasov si o vazut intamplator masinuta, si a facut doua poze si le-a trimis pe mail la Automarket!
    1 1
  • @LAUR
    sper sa se confirme ce zici tu acolo... chiar nu arata rau... cu tot cu camuflaj...
    4 2
  • Cristian
    @LAUR
    Citigo este masina mini de la Skoda si este deja lansata pe piata in Cehia....cauat-i alt nume care sa sune frumos..poate LASTUN! :)
    6 2
  • Dacia
    stopurile par pe aceeasi linie ca si Dacia Lodgy, ceea ce ma face sa cred ca e noul model de oras de la Dacia
    0 1
  • e Zoe
    Scuze, dar se pare ca e Zoe:
    http://www.renault.com/en/innovation/l-univers-du-design/pages/show-car-zoe-preview.aspx
    :)
    1 0
  • poza de pe situ-ul oficial Renault
    http://www.flickr.com/photos/wwwrenaultcom/5256790589/sizes/o/in/photostream/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru