Franţa: Renault îi vinde statului 15.600 de vehicule electrice

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.10.2011
Guvernul francez va cumpăra 15.600 de vehicule electrice de la Renault şi 3.9000 de vehicule electrice de la PSA Peugeot-Citroen dintr-un total de 25.000 de vehicule necesare în următorii ani.

Esential

5.500 de vehicule din necesarul guvernului francez sunt încă "libere de contract".
3.900 de vehicule electrice va cumpăra guvernul francez de la PSA Peugeot-Citroen.
15.600 de unităţi Renault cu propulsie electrică vor fi cumpărate de guvernul francez.

Renault a semnat un contract cu guvernul francez prin care îi va furniza 15.600 de vehicule electrice, anunţă Le Figaro. Cei de la Renault-Nissan au investit patru miliarde de euro în vehiculele electrice pentru a deveni liderii segmentului, ceea ce i-a ajutat semnificativ în obţinerea contractului cu statul francez. Din cele 15.600 de unităţi pe care le vor vinde propriului guvern, 10.000 de Renault Kangoo Z.E. merg la La Poste, sistemul poştal de stat al francezilor, în timp ce restul de 5.600 de unităţi vor fi livrate altor administraţii publice.

Potrivit celor de la Le Figaro, au existat o serie de piedici legale înainte de finalizarea procedurii de semnare a contractului. Oficialii Renault nu au confirmat încă informaţia, dar au anunţat că vor emite un comunicat oficial la jumătatea lunii octombrie pentru a aborda acest subiect. Unele surse spun că francezii de la PSA/Peugeot-Citroen au câştigat şi ei un contract cu statul, dar acesta va fi reprezentat de numai 3.900 de vehicule electrice.

Până la finalizarea proiectului, statul francez intenţionează să cumpere 25.000 de vehicule electrice. Cei de la Renault au obţinut partea leului prin acest contract, în timp ce rivalii de la PSA Peugeot-Citroen au primit doar o porţie mică.

Pentru moment, nu este clar ce se va întâmpla cu restul de 5.500 de vehicule electrice pe care guvernul francez intenţionează să le cumpere. Din moment ce aceştia nu mai au încă un constructor naţional care să acopere această necesitate, sunt şanse ca guvernul să apeleze la altă marcă sau să cumpere tot de la una dintre cele două corporaţii franţuzeşti.

Via | 4WheelsNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru