Germanii de la Geigercars au creat un hibrid alimentat cu GPL

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
Un tuner cunoscut din Germania a realizat o conversie GPL pentru Chevrolet Tahoe Hybrid, un model echipat cu un V8 de 6.0 litri care dezvolta 332 CP.

Tunerii germani de la Geigercars, cunoscuti pentru modificarile extravagante pe care le abordeaza in cazul unor modele, au realizat o conversie GPL pentru un hibrid. Acestia au montat o instalatie GPL pe un Chevrolet Tahoe Hybrid, echipat cu un motor V8 de 6.0 litri. Astfel, SUV-ul poate functiona pe energie electrica, benzina, GPL, sau pe unul dintre cei doi combustibili si energie electrica. Cei de la Geigercars anunta ca au reusit sa reduca costul de utilizare al acestui autoturism la jumatate prin intermediul conversiei GPL de 4.000 de euro.

Motorul V8 al acestui model dezvolta 332 CP si un cuplu motor de 498 Nm. Sistemul hibrid este compus din doua motoare electrice de 60kW fiecare (81.58 CP fiecare), alimentate de o baterie nickel-metal-hydride de 300 volti. Pentru un plus de economie de carburant, acest model beneficiaza si de un sistem de deactivare al cilindrilor, care poate opri patru din cei opt cilindri atunci cand masina nu are nevoie de toata puterea furnizata de motor pentru a economisi carburant.

In versiune standard, acest hibrid are un consum de 11.2 litri la 100 kilometri, iar tunerul din Munchen spera sa imbunatateasca aceasta valoare.

Dupa cum stim cu totii, utilizarea unei instalatii GPL creste subtil consumul de carburant al unui model, dar cei de la Geigercars nu au anuntat valoarea consumului la functionarea pe GPL. Cu toate acestea, nemtii au specificat ca masina are costurile de functionare reduse la jumatate, ceea ce inseamna ca modelul are un consum apropiat de standard atunci cand ruleaza pe gaz petrolier lichefiat, dar diferenta de pret dintre benzina si GPL reduce costurile de utilizare la jumatate. Pretul total al lui Chevrolet Tahoe Hybrid in versiune GPL de la Geigercars este de 60.000 de euro.

Via | Geigercars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru