GM a schimbat şeful Opel

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.03.2011
Nick Reilly îi va preda şefia Opel/Vauxhall lui Karl-Friedrich Stracke începând cu prima zi a lunii viitoare. Inginerul în vârstă de 55 de ani are sarcina de a readuce cele două mărci pe profit.

Oficialii GM au anunţat astăzi schimbarea şefiei diviziei Opel/Vauxhall. Nick Reilly, actualul şef al celor două mărci, îi va preda ştafeta lui Karl-Friedrich Stracke (foto) începând cu 1 aprilie 2011. Nick Reilly va rămâne şeful operaţiunilor GM în Europa şi va fi nominalizat la conducerea consiliului de administraţie al mărcii Opel. Cei de la GM spun că această mişcare întăreşte management-ul pe măsură ce compania germană îşi continuă planul de creştere.

"Piaţa europeană şi operaţiunile noastre din Europa sunt importante pentru General Motors, iar aceste schimbări vor asigura că vom avea cea mai bună conducere pe măsură ce avansăm spre creştere şi profitabilitate", a declarat Dan Akerson, şeful General Motors.

Karl-Friedrich Stracke este un veteran al corporaţiei General Motors, acesta fiind angajatul acestora de 32 de ani. Scopul noului şef al mărcii Opel este de a atinge din nou profitabilitatea diviziei după ce s-a redus capacitatea de producţie cu o cincime şi forţa de muncă a fost redusă cu 8.000 de salariaţi, cei de la Opel/Vauxhall rămânând doar cu 40.000 de angajaţi implicaţi în producţie.

GM Europe a fost singura divizie neprofitabilă a corporaţiei în 2010. Mai precis, GM a pierdut 1.76 miliarde de dolari în Europa în 2010, iar corporaţia mamă speră ca divizia europeană să ajungă ”pe zero” în 2011 fără costurile de restructurare.

Nick Reilly va supraveghea în continuare mărcile Cadillac şi Chevrolet în Europa, pe lângă supravegherea consiliului de administraţie al Opel/Vauxhall. Reilly este alături de GM Europe din noiembrie 2009, după ce s-a ocupat de operaţiunile corporaţiei în China timp de trei ani. Stracke este de profesie inginer şi a condus echipa globală de ingineri a corporaţiei americane.

Via | Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru