GM analizeaza astazi ofertele finale pentru Opel

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.08.2009
General Motors va anunta noul proprietar al marcii Opel la sfarsitul acestei zile. Lupta acerba dintre Magna si RHJ International este pe cale de a lua sfarsit, iar favoriti sunt canadienii de la Magna, care vor fi sprijiniti de catre statul german cu 4.5 miliarde de euro.

General Motors va trebui sa aleaga noul proprietar al marcii Opel astazi, dupa ce va compara ofertele finale ale celor de la RHJ International si a celor de la Magna. Guvernul german a aplicat presiune asupra celor de la GM prin intermediul unui sprijin de 4.5 miliarde de euro, oferit in cazul in care GM ar vinde marca Opel celor de la Magna. Cancelarul german Angela Merkel a oferit acest ajutor in speranta ca va salva aproape 50.000 de locuri de munca in Europa, dintre care peste 50% se afla in Germania.Angela Merkel ii pune pe cei de la General Motors sub presiune deoarece doreste sa obtina sprijinul electoratului in alegerile din aceasta toamna.

Americanii de la GM ar fi preferat sa semneze cu belgienii de la RHJ International, dar acest lucru va fi dificil de realizat din cauza faptului ca belgienii doresc sa concedieze un numar insemnat de oameni, lucru incompatibil cu intentiile statului german. Din pacate pentru cei de la General Motors, acestia nu se mai afla intr-o pozitie suficient de buna incat sa mai aiba atat de multe pretentii privind viitorul proprietar al marcii Opel, iar timpul a devenit inamicul lor principal.

In cazul in care marca Opel va fi vanduta celor de la Magna, grupul canadiano-austriac va primi 27.5 procente din actiunile marcii germane, pe cand rusii de la Sberbank vor primi un pachet de 27.5 procente.

Angajatii Opel vor detine un pachet de 10% din actiunile producatorului din Russelsheim, pe cand GM va pastra 35% din acestea. General Motors va anunta noul proprietar al marcii Opel la sfarsitul zilei de azi.

Via | DetroitNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru