GM decide saptamana viitoare noul posesor al Opel

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.07.2009
Batalia pentru uzinele germane Opel se va da intre Magna si RHJ. General Motors va lua o decizie in ceea ce priveste cumparatorul fabricilor saptamana viitoare.

Conform mai multor rapoarte media, General Motors va alege saptamana viitoare un cumparator pentru uzinele Opel din Germania. Lupta pentru cele patru fabrici germane Opel se va da intre Magna si RHJ. Odata cu ofertele celor doua companii au aparut si numeroase controverse.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat presei, in urma unor discutii cu presedintele Rusiei Dmitry Medvedev ca sustine oferta celor de la Magna, acestia fiind finantati si de creditorul rus Sberbank. “Conceptul Magna ofera puncte de start excelente. Ofera uzinelor Opel o sansa si de asemenea creeaza posibilitatea de a stabili un parteneriat strategic in sectorul vehiculelor cu Rusia” a declarat Merkel.

In acelasi timp, directorul executiv Leonhard Fischer a declarat pentru Bild ca RHJ vede achizitonarea Opel ca pe o investitie pe termen lung. In aceeasi publicatie, Fischer neaga orice afirmatie conform careia uzinele Opel s-ar putea intoarce la GM, in urma unei clauze de vanzare-cumparare, pe care gigantul american este dispus sa o introduca.

via | just-auto.com

Comentarii (4)

  • Bethurbazal
    opinie
    Decizia se va lua cu greutate. Chiar daca nemtii sprijina Magna austro-canadiano-rusilor, cei de la GM vor gandi foarte bine cui vor vinde. Americanii au relatii economice mai stranse cu chinezii decat cu rusii. Magna e insa o companie canadiana si asta ar putea cantari decisiv. Vecinatatea cu Canada si relatiile profunde cu aceasta ma face sa cred ca Opel va ajunge la Magna. Daca insa va cantari preponderent factorul financiar se va putea intampla orice. Daca RHJ e o firma de stat si daca chinezii vor neaparat un constructor de talie mondiala in portofoliul lor atunci e posibil chiar orice.
    0 0
  • Robert
    @ Bethurbazal
    RHJ nu este o firma din China . Este un grup industrial din Belgia . Eu sunt convins ca Magna va fi declarat castigator pentru ca in aceasta tranzactie guvernul german are ultimul cuvant, GM intrerupand finantarea diviziei europene (Opel & Vauxhall) inca de la inceputul lui 2009, Opel fiind tinut in viata de banii guvernului german . Iar cand Vladimir Putin s-a intalnit special cu Angela Merkel pentru a discuta viitorul Opel este clar ci va fi declarat castigator .
    2 0
  • LUDOVIC
    RUSIA/GER
    prin marea baltica trece o conducta de petrol din rusia in germania.putin a negociat atunci cu nemti.amandoua tarile au nevoie unul de celalalt ,ger de energie sa isi sustina economia,rusia de bani si aliat,asa incepe sa fie si cu carbunele,ger nu mai are petrol de unde sa extraga si nici carbune ptr termocentrale(se strange cureau)iar rusia le are pe amandoua si ii trebe bani.daca rus va prelua opel va beneficia de ingineri nemti care de exemplu a vazut toata lumea ce au facut la insignia(doar bani le trebuie inginerilor nemti)iar in rusia sunt fabrici vag,volga va dati seama ca este vorba de o valoare cat pib-ul romaniei.
    0 0
  • ludovic robert
    @robert
    rezervele de carbune in germania mai rezista 31 ani(cel mai putin dintre tarile dezvoltate ale lumii)rezerva romaniei de carbune poate fi consumata de germania in doi ani si junatate si inca ceva germania nu are carbune bituminos si antracite, are SUBbituminos si lignite .la petrol companiile nemtesti produc de 18 ori mai putin petrol decat consumul germaniei si petrolul se va termina in germania in 7 ani,trebuie umplut rafinariile din germania cu ceva petrol,de unde?da,de la rusi prin conducta care va trece pe fundul marii baltice.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru