Guvernul german sprijina Magna in cursa pentru Opel

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 20.08.2009
Lupta dintre Magna si belgienii de la RHJ International se apropie de sfarsit. Statul german sprijina Magna in timp ce GM inclina catre oferta celor de la RHJ.

Cursa pentru achizitionarea actiunilor Opel se apropie de final. RHJ International incepe sa piarda teren in aceasta lupta, intrucat oficialii germani pun presiune pe umerii celor de la GM, obligandu-i sa accepte oferta lansata de Magna.

Dupa ce cancelarul german Angela Merkel a facut public sprijinul sau pentru producatorul austriaco-canadian, intra acum in joc si guvernul german care afirma ca va furniza multi bani daca GM accepta oferta celor de la Magna. Consiliul de conducere al General Motors se va reuni saptamana aceasta si se pare ca principalul subiect din agenda acestora va fi alegerea noului proprietar Opel.GM nu a declarat nimic referitor la oferta statului german, compania anuntand ca propunerea RHJ este mai atractiva deoarece presupune mai putine fonduri guvernamentale.

Ministrul de finante al Germaniei, Jochen Homann, a declarat: "Este posibil ca GM sa reevalueze ambele oferte. Autoritatile germane au afirmat ca favorizeaza ofeta Magna. Nu exista dubii din aceasta perspectiva.".

"Oferta RHJ este completa si ar putea reprezenta o structura mai simpla si ar fi mai usor de implementat.

Ar putea necesita o participare monetara mai mica a guvernului si ar tine alinierea globala solida, in timp ce creeaza o organizatie Opel/Vauxhall independenta in Germania. Aceasta ramane o optiune rezonabila si viabila pentru a fi luata in considerare cand problemele foarte dificile din jurul negocierilor cu Magna continua sa fie dezbatute.", a spus John Smith, vice presedinte la GM.

Via | autoevolution

Comentarii (1)

  • UN FAN
    Opel
    pana la urma cred k va ramane tot la GM....cu toate ca vreau sa ajunga la Magna sau RHJ
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru