Infiniti FX a primit o ediţie specială în cinstea lui Sebastian Vettel - UPDATE

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.09.2011
Infiniti a creat o ediţie specială a lui FX50 dedicată lui Sebastian Vettel, ambasadorul global al mărcii. Modelul va fi expus la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sebastian Vettel a conceput o ediţie specială a lui Infiniti FX împreună cu inginerii mărcii japoneze. Campionul Mondial En-Titre va prezenta vehiculul rezultat în cadrul standului Infiniti de la Salonul Auto de la Frankfurt. Pilotul, devenit între timp ambasadorul global Infiniti, conduce de ceva vreme un Infiniti FX50 atunci când nu este pe pistă şi este încântat de ceea ce îi oferă SUV-ul nipon. Limitatorul de viteză al lui Infiniti FX50 ”Sebastian Vettel” a fost eliminat, modelul fiind capabil să atingă 300 km/h. Motorul său dezvoltă cu 25 CP în plus faţă de standard, cee ce îi ”taie” 0.1 secunde din timpul 0-100 km/h, redus la 5.5 secunde.

Oficialii Infiniti descriu modelul realizat împreună cu Vettel ca fiind un ”concept de performanţă”, SUV-ul fiind echipat cu o suspensie sport dezvoltată alături de inginerii Red Bull. Modelul FX50 creat pentru Vettel are o grilă faţă redesenată, inspirată din cea a lui Etherea. Potrivit celor de la Autocar, respectivul design va fi prezent pe viitoarele modele de serie ale celor de la Infiniti.

Modificările estetice aplicate părţii frontale includ un spoiler din fibră de carbon, modelat după aripa faţă a unui monopost de Formula 1. Respectivul spoiler integrează şi un set de LED-uri utilizate pe post de lumini de zi.

Suporturile de portbagaj de pe plafon au fost eliminate, iar uşa hayon-ului a primit şi el un eleron. Modelul a fost vopsit în nuanţa "Moonlight White pearl metallic", iar numele pilotului a fost inscripţionat cu argintiu pe aripile faţă. Ornamentele pragurilor şi capacele oglinzilor laterale sunt realizate din fibră de carbon.

Interiorul prezintă şi el câteva elemente speciale, realizate pentru a fi pe placul lui Vettel. Volanul este inspirat din Formula 1 şi prezintă numeroase butoane, mai multe decât are versiunea standard, în timp ce habitaclul a fost decorat cu ornamente din fibră de carbon, titaniu şi culoarea predominantă este gri închis.

UPDATE 01.09.2011: Oficialii Infiniti au prezentat imagini noi cu această versiune a lui FX.

Via | Autocar | Infiniti

Comentarii (1)

  • barichelu
    da lu Webber de ce nu-i fac editie speciala
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru