Infiniti: ”Modelul G va primi un facelift în primăvara lui 2013”

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.05.2012
Un oficial al diviziei americane Infiniti a dezvăluit eforturile pe care le face constructorul nipon pentru a aduce pe piaţă, în 2013, un facelift pentru actualul G.

Infiniti se pregăteşte să aducă pe piaţă o versiune revizuită a modelului G. Informaţia a fost confirmată de însuşi Andy Palmer, vice-preşedintele diviziei americane Nissan şi Infiniti , care a precizat: ”Vom vedea pe piaţă un nou G peste fix un an”.

Deşi nu a vrut să ofere informaţii despre viitorul model, Palmer a recunoscut că el se va bucura de roadele colaborării dintre Mercedes şi Alianţa Renault-Nissan. Nu este aşadar exclus să vedem pe modelul de clasă medie al niponilor un propulsor cu patru cilindri, de nouă generaţie, pe care să-l împartă cu viitoarea generaţie C-Klasse.

Nu sunt excluse nici versiuni biturbo ale unităţilor V6 existente în prezent pe modelul G, chiar Palmer lăsând să se înţeleagă că Infiniti cochetează cu o astfel de idee: ”Toţi constructorii caută să livreze puterea unor motoare V8 folosindu-se de eficienţa unităţilor V6, aşa că, de multe ori, supraalimentarea este o soluţie optimă.”

Din discuţie nu iese nici posibilitatea de a vedea o alternativă hibridă pe faceliftul lui G.

Japonezii au experimentat deja propulsia mixtă pe fratele mai mare M35h, care foloseşte resursele unui V6 pe benzină şi a unei unităţi electrice. Configuraţia candidează pentru un loc şi sub capota modelului de clasă medie.

via l carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru