Mercedes-Benz se pregăteşte de schimbarea strategiei de denumire a modelelor

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.04.2012
Mercedes-Benz va schimba modul în care îşi va denumi modelele. Deşi va păstra denumirile consacrate, precum S-Klasse, SL şi CL, modelele de nişă vor primi denumiri formate din trei litere, cum ar fi SLC, GLA şi GLC.

Mercedes-Benz este pe cale să schimbe filozofia în baza căreia stabileşte numele produselor din gamă, informează colegii de la Automobile Magazine. În timp ce numele celebre precum C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, SLK, SL şi altele vor rămâne în picioare, constructorul german va introduce denumiri precum SLR, CLA, CLC, GLA şi GLC. Noua filozofie promite să clarifice gama Mercedes-Benz, deşi pare să provoace confuzie în mintea consumatorilor.

Pe viitor, toate roadsterele şi coupe-urile vor primi prefixul CL. Acest lucru înseamnă că versiunea de serie a lui Concept Style Coupe va primi numele CLA deoarece este un coupe bazat pe A-Klasse. Între timp, CLC va fi utilizat de versiunile coupe şi cabrio ale viitorului C-Klasse W205, iar versiunile Coupe şi Cabrio ale lui E-Klasse ar putea fi rebotezate din nou, denumirea probabilă a acestora fiind CLE. Excepţia vine odată cu versiunea coupe a lui S-Klasse, respectiv succesorul lui CL, care ar trebui botezat CLS, dar va fi denumit SLC pentru a asigura continuitatea în gama CLS.

Toate crossoverele vor primi prefixul GL, spun cei de la Automobile Magazine. Astfel, versiunea crossover a lui A-Klasse se va numi GLA.

Între timp, actualul GLK va deveni GLC, spun cei de la Automobile Magazine. Pentru moment, situaţia este destul de complicată, nu toate informaţiile de mai sus fiind confirmate de oficialii Mercedes-Benz, iar o parte din modelele respective nefiind confirmate oficial.

Via | AutomobileMagazine

Comentarii (4)

  • Aproape ca nu mai conteaza ce model e...important e sa fie nou si sa
    aiba sigla BENZ....in urmatorii ani BENZ si Porsche vor fi primii de la nemti. Urmat de Audi si BMW.
    Porsche - 1
    Mercedes - 2
    Audi - 3
    BMW - 4
    14 11
  • Benz iti faci dusmani de moarte cu clasamentul asta:))
    16 2
  • AndreiRN
    Trecut si viitor
    Poleiala si sclipici.
    Benz ar trebui sa se intoarca la filozofia anilor '80 in a produce masini de cea mai mare fiabilitate posibila si sa fuga de ideea masinilor de consum.
    Dar ....... concurenta mondiala este mare si pana si ei sunt fortati sa fabrice si asambleze masini sub standardul cel mai ridicat.
    Acum s-au orientat pe lux si jucarii dar au cam neglijat partea mecanica si de aceea au problemele prezente.
    10 10
  • grigore
    aha
    Eu zic ca derivatele din modelele de baza sa fie denumite CC' sau BB', EE', etc... :)
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru