Mercedes schimbă semnalizatoarele la 3.500 de unităţi G-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Germanii de la Mercedes-Benz vor fi nevoiţi să facă un recall pentru 3.500 de unităţi G-Klasse din Statele Unite ale Americii pentru a schimba semnalizatoarele din faţă. Americani de la NHTSA au tras concluzia că acestea nu sunt suficient de vizibile din cauza ornamentului cromat al grilei faţă.

Mercedes-Benz va efectua un recall pentru 3.500 de unităţi G-Klasse produse între 2002 şi 2010. Aceştia vor schimba semnalizatoarele faţă din cauza faptului că unităţile actuale nu sunt suficient de vizibile în cazul generaţiei actuale a acestui model. Mai precis, acestea nu respectă standardul federal 108, care vizează lămpile, dispozitivele reflectorizante şi echipamentul asociat. Potrivit americanilor de la NHTSA, problema apare din cauza ornamentului cromat al grilei faţă, care obstrucţionează vizibilitatea indicatoarelor de semnalizare.

Recall-ul va afecta 3.522 de exemplare Mercedes-Benz G-Klasse. Dealerii Mercedes vor instala un set de semnalizatoare laterale care vor oferi un plus de vizibilitate chiar şi cu ornamentul cromat al grilei faţă. Recall-ul va începe abia din luna noiembrie a acestui an. Până în acest moment, nu a fost cauzat niciun accident din pricina acestei probleme. Concluzia NHTSA în privinţa problemei respective a relevat faptul că vizibilitatea acestui semnal este slabă doar în unele situaţii, lucru care duce la un risc crescut de accident.

Standardul Federal Motor Vehicle Safety 108 reglementează toate dispozitivele de iluminare şi reflectorizante de pe vehiculele care sunt vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Canadienii au şi ei un standard echivalent, intitulat CMVSS 108.

Standardul canadian este mai strict în unele privinţe, obligând producătorii să implementeze lumini de zi pentru toate vehiculele produse după 1 ianuarie 1990 şi comercializate în Canada.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • Flaviu C
    best
    best suv ever
    6 5
  • ai gresit
    nu este suv este o masina de teren adevarata , alaturi de defender
    9 0
  • ornamentul cromat al grilei faţă= BULLBAR, daca te uiti macar pe poza http://www.mbusa.com/mercedes/vehicles/gallery/class-G/bodystyle-SUV/model-G550
    2 0
  • ;)
    Ce mai recall ;)))
    Bravo Mercedes:dati dovada de profesionalism!
    Toata aprecierea! :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru