OFICIAL: Peugeot a dezvaluit 3008 HYbrid4 si RCZ HYbrid4

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.08.2009
Pe langa noul RCZ, Peugeot a dezvaluit versiunea hibrida a lui 3008 si versiunea hibrida a lui RCZ. Spre deosebire de hibridele lansate pana acum, modelele Peugeot HYbrid4 sunt echipate cu un motor diesel.

Constructorul francez Peugeot va prezenta doua hibride la Salonul Auto de la Frankfurt, pe care le-a dezvaluit astazi pe internet. Versiunea hibrida a lui 3008 va fi disponibila incepand cu anul viitor, pe cand hibridul bazat pe RCZ este inca in stadiul de test. Spre deosebire de hibridele intalnite deja pe piata, cele doua modele HYbrid4 de la Peugeot folosesc un motor diesel si un motor electric, in favoarea combinatiei motor pe benzina si motor electric.

Peugeot spera sa profite de proprietatile motoarelor diesel si de faptul ca aceste unitati sunt vandute in proportie de 60% in unele piete. Astfel, emisiile de carbon ale modelele HYbrid4 vor fi extrem de scazute, iar consumul de carburant ar trebui sa atinga cote record. Potrivit oficialilor Peugeot, 3008 HYbrid4 Concept emite 99 de grame de CO2 pe kilometru, pe cand RCZ HYbrid4 Concept emite 95 de grame de CO2/km.

Hibridele Peugeot vor putea functiona atat cu ambele motoare in functiune, cat si in mod electric exclusiv. Spre deosebire de un model diesel conventional de putere echivalenta, hibridele de la Peugeot consuma cu 35% mai putin carburant.

Pe langa asta, arhitectura trenului de rulare al hibridelor create de producatorul francez permite implementarea unui sistem de tractiune integrala care nu necesita o conexiune mecanica intre puntile motoare.

Via | Peugeot

Comentarii (3)

  • florinel
    ???
    Aseara am vazut o masina camuflata (sedan) cu numere de Arges(probe) care parea sa arate muult mai bine decat un Logan. Scoate Dacia ceva nou????????????
    1 0
  • da scoate
    un ra.hatel incolacit
    0 2
  • Rodallega
    pt Florinel
    Era Renault Megane Sedan/Fluence....le testeaza sa vada cum se comporta prin gropile patriei:)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru