Premieră: VW Group a vândut 7 milioane de unităţi într-un an

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.01.2011
Concernul Volkswagen aniversează un record al vânzărilor în 2010, reuşind să atingă valoarea istorică de 7.000.000 unităţi livrate la nivel global.

Concernul Volkswagen sărbătoreşte o mare reuşită în 2010 – vânzarea a peste 7.000.000 unităţi într-un singur an. În comparaţie cu 2009, nemţii au avut cu 13.5% mai multe livrări, iar luna decembrie a anului trecut a reprezentat o creştere de 22.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Luna decembrie a fost marcată de 545.400 de unităţi livrate la nivel global, iar directorul de vânzări al concernului german a declarat că se pregăteşte alături de colegii săi pentru a atinge ţinta cea mare din 2020 – 10 milioane de unităţi vândute într-un an.

Livrările concernului Volkswagen în China au crescut cu 37.4 procente, atingând 1.92 milioane de unităţi. Livrările din India au crescut şi ele, atingând 53.300 de unităţi livrate, ceea ce reprezintă o creştere de 181 procente. Întreaga regiune Asia-Pacific a avut o creştere de 38.5 procente a livrărilor, totalizând 2.1 milioane de unităţi. În America de Sud, Volkswagen a vândut 888.000 de unităţi în 2010, reprezentând o creştere de 8.9 procente faţă de anul trecut.

În Statele Unite ale Americii, nemţii au avut o creştere a livrărilor de 20.9 procente, deşi au vândut doar 360.300 de unităţi.

Cele mai bine vândute modele ale concernului Volkswagen sunt Polo, Golf, Lavida, Tiguan, Passat CC, Audi A1, Audi A5 Sportback, Audi Q5, Skoda Yeti, Skoda Octavia, SEAT Ibiza SportTourer şi Seat Exeo SportTourer. Mărcile Volkswagen, Audi şi Skoda au înregistrat cele mai mari creşteri ale vânzărilor în 2010, aproape fiecare piaţă pe care activează concernul fiind în creştere. Piaţa din Germania a consumat 1.04 milioane de unităţi ale concernului Volkswagen în 2010, dar aici vânzările nu au crescut în ceea ce priveşte volumul – piaţa auto germană scăzând cu 23.4 procente în 2010 – ci prin sporirea cotei de piaţă.

Via | Volkswagen

Comentarii (9)

  • Un lucru bun pentru VW , dar rau pentru clienti.
    5 15
  • vag
    la mai mare , SA SE OFTICE CONCURENTA
    11 0
  • Luchian
    Exact
    Da exact, este un lucru bun pentru VW ca isi maresc vanzarile dar s-ar putea ca pe viitor sa ii afecteze tot pe clientii lucrul asta.... exact cum a facut si Toyota.... s-au concentrat pe volumul de vanzarii nu si pe calitatea vanzarilor.....vom vedea in viitor.
    2 6
  • Si pentru tine este nociv!Iti poate plezni o vena la cap din moment in moment.
    6 0
  • poate ne luminezi de ce e rau pentru clienti.
    Passat cc e printre cele mai bine vandute modele, insa passat-ul normal nu? sau cum vine?
    4 3
  • @ haduoken
    Passat CC jos palaria, dar restu sunt o apa si un pamant la design si toate celelalte.
    5 11
  • Excomunicatorul
    :)
    Eu ma tot intreb.Unde vom ajunge cu atatea masini?
    4 3
  • Cine joaca mai bine castiga mai mult . Bravo VAG !
    Nu am prea vazut Passat CC , A5 sportback deloc , iar de Lavida e prima oara cand aud , insa a auzit inainte de zvonuri .

    @hulitori in ciuda faptli ca aici se vorbeste despre altceva , ati auzit de "hotul striga : hotul" ?
    2 0
  • Inca ceva :
    ... daca intrati pe Yahoo Autos , dati jos la "Featured Videos" si apasati F5 / click dreapta -> Refresh veti vedea ca Passat nu va intarzia , de asemenea A3 TDi a luat in 2010 si Jetta TDi in 2009 premiul "The Green Car of The Year"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru