Presedintele Aston Martin: "Vehiculele pe hidrogen sunt viitorul"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.09.2009
Presedintele marcii Aston Martin a anuntat sprijinul sau pentru vehiculele pe hidrogen si a dezvaluit faptul ca inginerii britanici lucreaza la un asemenea model, a carei dezvoltare este inca in faza incipienta.

Dr. Ulrich Bez, presedintele marcii Aston Martin, a declarat ca viitorul automobilului este reprezentat de vehiculele alimentate cu pile de combustibil. Celulele cu hidrogen sunt mai potrivite decat bateriile pentru a alimenta modelele electrice, iar utilizarea hidrogenului nu este daunatoare mediului. Totodata, presedintele Aston Martin a declarat ca modelele electrice alimentate cu baterii Litiu-Ion nu sunt potrivite pentru conditiile de zi cu zi.

Potrivit lui Ulrich Bez, tehnologia necesara pentru utilizarea zilnica a vehiculelor electrice intr-un mod similar cu cele conventionale va fi disponibila abia in anul 2020. Pentru a isi motiva afirmatiile, Dr. Ulrich Bez a declarat ca aceste vehicule isi vor arata slabiciunile in conditii reale. Desi Aston Martin lucreaza la o potentiala alternativa pentru motoarele cu combustie interna, Dr. Ulrich Bez a refuzat sa dezvaluie informatie cu privire la subiectul cercetarilor, anuntand ca acesta mai are mult pana cand va deveni o adevarata alternativa pentru motoarele conventionale cu ardere interna.

Avand in vedere faptul ca Dr.

Ulrich Bez si-a anuntat sprijinul si increderea in modelele pe hidrogen, englezii de la Aston Martin lucreaza la un model alimentat cu hidrogen. Alaturi de Aston Martin, Daimler, Ford, GM, Honda, Hyundai, Kia, Toyota si Alianta Renault-Nissan lucreaza la dezvoltarea acestor modele, care vor functiona cu celule cu hidrogen care vor alimenta un motor electric. Eliminarea bateriilor din vehiculele electrice va duce la o masa mai scazuta si la o autonomie sporita, alaturi de un nivel constant de performanta.

Via | TheMotorReport

Comentarii (16)

  • @Sebastian
    Dr. Ulrich Bez nu era o vreme si pe la Daewoo Motors?
    3 0
  • @Nica
    Ba da, Ulrich Bez a lucrat la Porsche, BMW si Daewoo Motors.

    Este responsabil pentru crearea design-ului pentru BMW Z1 si pentru dezvoltarea modelelor Daewoo Matiz, Daewoo Lanos, Daewoo Leganza si Daewoo Nubira.

    De asemenea, a lucrat si la Porsche 911 Turbo, Porsche Carrera RS 2.7, Porsche 968 si Porsche 993.
    5 0
  • Am citit un articol acum cativa ani , si nu mai eram sigur.Oricum Dr.
    Ulrich Bez a avansat in cariera daca a ajuns la Aston Martin.Cred ca de acolo pleaca doar la pensie la ce salariu trebuie sa ia.
    Mersi Sebastian,mai vorbim.Spor la treaba!
    5 0
  • Reclama gratuita prin preziceri de Ferentari
    2020 e la 10 ani distanta dar hidrogenul e la 30 de ani distanta, optimist vorbind.
    Preziceri legate de hidrogen se tot fac in ultimii 50 de ani dar in afara de BMW nimeni nu a venit cu ceva concret.
    Ceea ce ma duce cu gândul la reclama gratuita pentru Aston Martin.
    0 3
  • hydrogen
    in sfarsit lea venit minte la cap si sa mai lase la o parte masiniile hibride obosite care sunt destul de enervante pentru mine.
    BMW dezvolta tehnologia cu hidrogen dar si cei de la mazda
    uite aici http://www.automarket.ro/stiri/mazda-a-livrat-primul-hibrid-primacy-hydrogen-re-21516.html si aici http://www.automarket.ro/stiri/mazda-a-construit-primul-rx-8-alimentat-cu-hidrogen-20540.html.
    Parerea mea ca atat BMW cat si MAZDA sunt pregatiti sau cel putin in scurt timp vor fi pregatiti adica mazim 5 ani pentru implementarea acestor motoare pe masiniile de serie insa nu au voie sa faca aceasta miscare deoarece toate companiile de petrol vor avea de suferit si sunt multe interese.
    iar strategia trebuie sa includa si masiniile hibride si electrice apoi cele pe hydrogen care cred ca sunt foarte performante
    2 0
  • informatu
    tehnologia cu H e demult f. performanta
    Tehnologia cu pile de combustibil, la un nivel comparabil cu CELE MAI BUNE MOTOARE PE BENZINA e disponibila cel putin DIN 2002. Si ceea ce e SI MAI IMPORTANT, spre deosebire de folosirea de hidrogen in butelii, obtinut in afara masinii, se obtine aceeasi performanta cu hidrogenul OBTINUT DIN APA LA BORDUL MASINII. Toti producatorii ar putea sa implementeze asta in APROX. 1 AN, dar se castiga zeci de miliarde de euro din vanzarea petrolului, si dk ar incearca astia sa bage tehnologia akm, ar avea imediat sniperele puse pe tzeasta.
    2 1
  • informatu
    tehnologia cu hidrogen-DETALII
    Pentru cine vrea detalii, sa ia sa se uite aici la un articol aparut in 2003 (!), cu referire la o motocicleta UNICAT facuta de un grup de ingineri (NU companie, doar de un grup de ingineri! ), care are viteza maxima de 345 KM/h si acceleratia de la 0-100 km/h in 2.3 secunde, si consuma 12 l / 100 KM. Sper ca situ nu are vreun script sa-mi cenzureze automat linku. Uitati cele 2 pagini scanate: http://i38.tinypic.com/2usz9qg.jpg
    3 0
  • informatu
    tehnologia cu hidrogen-SI CEL MAI IMPORTANT
    Si cel mai imp. lucru e k dk un grup d ingineri oarecare au reusit sa obtina o asemenea performanta, CE CREDETI K firmele mari n-ar putea ? Ba bine mersi ar fi putut de ANI de zile. Ei akm doar prostesc lumea, pana cei kre detin rezerve de petrol o sa le termine, k sa se umfle bine de cat mai multe miliarde de dolari, p kre nici macar n-o sa-i cheltuie vreodata. SI INCA O KESTIE EXTREM de SOCANTA, k sa intelegeti c inseamna minciuna si manipularea: DOAR 15 vapoare de mare tonaj, mai poluante decat TOATE MASINILE DIN LUME...detalii next coment
    2 1
  • informatu
    DOAR 15 vapoare de mare tonaj
    UITASEM MAI SUS la motocicleta, MERGE CU APA DISTILATA, bineinteles, 12 l/100 km. Linku despre vapoare este acesta, dar momentan tot situ este offline: http://www.tuninggarage.ro/forum/article.php?t=1085. O sa caut si poate gasesc articolu si in alta parte... oricum era UN COMUNICAT oficial de la marina Marii Britanii sau cam asa cva.
    2 1
  • informatu
    DOAR 15 vapoare_LINK
    Era stirea si pe Automarket :))
    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-15-vapoare-mari-polueaza-cat-toate-masinile-din-lume-20182.html
    2 1
  • @Informatu
    nU PREA ESTI INFORMAT DIN MOMENT CE AI ATATEA MESAJE UNA DUPA ALTUL
    1 2
  • @ Challenger
    (eu eram informatu) in mod curent postez prin multe situri, inclusiv international, si nu am avut akm timp sa verific dk nu cumva si asta are o limita de caractere, fara s-o specifice, cum sunt destule, si dupa-aia ma trezesc ca un mesaj imens dispare in neant, fara avertizare. si dk mai ai cva de zis, STIU K scrisu cu majuscule inseamna sa tipi, si scriu cu abrevieri specifice messului pt k ma grabesc. ORICUM oamenii care invata ceva in viata se uita la FOND si nu la FORMA :-p
    2 1
  • @peer
    Bravo tie.
    0 1
  • NeoGalaxy
    Bine, deci din ce am inteles eu, exista tehnologii, exista idei si totusi... oamenii ce fac? Pai va spun eu. Oamenii isi vad de viata lor de zii cu zii, fiecare pentru el pentru ca considera ca cel mai important lucru este doar viata lor. Nu le pasa nici de natura si nici de altcineva pentru ca vezi tu, toti suntem singuri sa facem ce vrem. Nu facem nici un compromis si suntem liberi sa facem ce vrem. Din pacate... este doar o iluzie. Societatea a fost si va fi si in viitor un sistem complex in care nimeni nu este liber, nu face ce vrea si mai ales nu are prea multe grade de libertate. Problema care se pune este cat de mult constientieaza populatia lumii ca puterea oamenilor este in relatiile interumane, in socializare si mai ales in numere. Care numere? Simplu, 5 miliarde de oameni uniti sunt mult mai puternici decat orice tara, orice sistem si mai ales orice om care se viseaza puternic.

    Dar sa nu ne gandim la a coopera si a lucra impreuna cand suntem invatati de mici ca fiecare dintre noi are o soarta si fiecare dintre noi este liber. Liber sa faca ce? Liber sa manance ce vrea? N-as spune... as vrea eu sa mananc orice, dar bani sa-mi cumpar ce vreau... cam greu. Liber sa ies pe strada si sa fac ce vreau? Cam greu, daca vreau s-o iau la stanga si este blocat drumul... degeaba am libertatea de a alege pe unde sa o iau. La fel si cu masinile.

    Au oare oamenii curaj sa renunte la obiceiurile lor de a nu le pasa de nimic in afara de persoana lor? Haide sa adaugam si familia ca deh suntem toti familisti. Asa vrem sa parem si pacat de aparente nu?

    Au oare oamenii curaj sa ascute, sa citeasca carti si mai ales sa invete ca puterea sta in noi? Ca Dumnezeu nu ne va rezolva nici o problema, pentru ca nu asta este scopulu Lui? Ca nu exista eroi ca Superman, Batman care sa faca treaba pentru noi doar pentru ca noi nu vrem sa facem ceva? Sa intelegem ca orice problema are o solutie dar trebuie curas si mai ales o mentalitate care sa adapteze vremilor in care traim? Sa lucram impreuna pentru binele nostru, al familiilor noastre si mai ales al tarii in care fiecare traim? Iar binele tarilor sa duca spre binele planetei pentru ca aceasta minunata planeta (poate singura din galaxia Calea Lactee) este cel mai frumos dar care ne-a fost dat, alaturi de compasiune, dragoste, speranta si mai ales constiinta? Avem si defecte pentru ca fara defecte nu exista calitati si fara probleme nu exista progres.

    Aveti curaj sa lasati masina acasa doar pentru a face sport pana la munca? Aveti curaj sa mergeti mai rar cu masina doar pentru ca este snobism a sta la fiecare stop si a merge intr-a intaia pana se termina ambuteiajul? Aveti curajul de a merge cu bicicleta doar ca sa va fie bine voua, sa va ingrijiti de invelisul asta numit corp, fara de care spiritul nostru, eul nostru nu poate face nimic?

    Sa vedem cine gaseste un raspuns la intrebarile mele. Eu chiar sunt curios daca macar va veti gandi la intrebarile pe care vi le-am pus.
    0 0
  • @ NeoGalaxy
    La majoritatea intrebarilor tale exista un singur raspuns: constiinta oamenilor, si mai ales, pentru ca toti oamenii sunt diferiti, media globala a constiintei. Sau media nationala, de multe ori, e cea care conteaza. Si aceasta medie nu prea e mare, cel putin de cateva mii de ani. Se pare insa, ca suntem intr-un timp in care media constiintei oamenilor incepe sa creasca putin, si o sa ajungem la un nivel mai bun peste 10 sau 20 de ani.
    0 0
  • minciuni
    daca AMERICANI au cam pierdut razboiul in irak cu siguranta o sa apare masini cu hidrogen
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru