Preşedintele GM Europe: "Opel este pe drumul cel bun"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.06.2011
Nick Reilly, Preşedintele GM Europe, a declarat recent că situaţia mărcilor Opel şi Vauxhall s-a îmbunătăţit şi că mărcile sunt pe drumul cel bun, rezultatele din al doilea sfert fiind peste aşteptări.

După o serie de ştiri legate de intenţia de vânzare a mărcii Opel, şeful GM Europe răspunde cu veşti pozitive privind marca din Ruesselsheim. Nick Reilly, şeful GM Europe, a declarat că marca Opel s-a descurcat bine în cel de-al doilea sfert al anului, reuşind să obţină rezultate mai bune decât cele planificate iniţial. Reilly a subliniat faptul că lucrurile merg ”ok” la Opel şi se aşteaptă ca marca germană să revină pe profit în 2012, dacă nu chiar de la finele acestui an.

Divizia Opel/Vauxhall a celor de la GM este singura care a înregistrat pierderi în 2010. Mărcile Saab şi Saturn au fost eliminate din portofoliu din lipsa profitabilităţii, dar marca germană şi subsidiara sa britanică au fost păstrate de GM în lipsa unui client viabil. Ulterior, acestea au fost integrate puternic în strategia corporaţiei, iar tehnologiile GM au fost implementate în întreaga gamă Opel, iar platformele Opel sunt împărţite de câteva modele vândute sub alte mărci din concernul General Motors.

GM a încercat să vândă marca Opel în urmă cu doi ani.

Printre potenţialii cumpărători se numărau mai multe corporaţii importante, iar cei de la Magna-Steyr au fost la un pas de a finaliza achiziţia. Într-un final, General Motors a decis să renunţe la vânzarea mărcii şi să o includă în strategia sa pentru viitor. În 2011, GM aniversează 80 de ani de când deţine marca germană Opel.

Via | EGMCarTech

Comentarii (2)

  • Ma bucur mult pentru Opel.Chiar merita sa aiba succes tinand cont de ultimile produse scoase si design-ul absolut superb pe care au indraznit sa il introduca pe versiunile de serie.Good work !
    11 0
  • true...de cand au introdus si motoare turbo sunt pe drumu cel bun.. iar la design si consum no comment peste asteptari bw opel and good work
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru