Prima imagine a noului Opel Astra GTC în versiune de serie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Noul Opel Astra GTC a fost dezvelit pe pagina de Facebook a constructorului german. Modelul seamănă foarte mult cu conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris, foarte puţine elemente estetice fiind modificate.

Generaţia nouă a lui Opel Astra GTC a fost dezvelită pe internet prin intermediul paginii de Facebook a mărcii Opel. Modelul seamănă foarte mult cu conceptul Astra GTC prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2010, iar debutul public al acestuia va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă. În ceea ce priveşte modificările, vorbim de un aspect exterior ceva mai cuminte, anumite elemente aerodinamice fiind îndepărtate, în timp ce stopurile au fost modificate subtil. În timp ce unii fani ai mărcii ar putea considera că modelul merita aspectul agresiv prezentat pe concept, alţii văd această modificare ca o potenţială variantă pentru versiunea OPC a lui Astra GTC.

În ceea ce priveşte motorizările şi dotările, noul Opel Astra GTC va prelua aceste elemente direct de la fratele său hatchback. Versiunea OPC este aşteptată să ofere un motor turbo de peste 200 CP şi să fie mai rapidă decât generaţia pe care o înlocuieşte. În orice caz, cei de la Opel nu au manifestat intenţia de a lansa cel mai puternic hot hatch din segment şi nici cel mai rapid, atuurile noului model urmând să fie concentrate, cel mai probabil, pe manevrabilitate şi eficienţă.

Imaginea prezentată pe pagina de Facebook a mărcii Opel vizează noul model din spate, alături de un hatchback al actualei generaţii de Astra. Acest lucru permite estimarea dimensiunilor modelului şi a proporţiilor sale, dar şi o comparaţie la îndemână a design-ului, din zona care se schimbă cel mai mult la un vehicul atunci când este transformat din hatchback cu cinci uşi în hatchback cu trei uşi.

Via | Carscoop | Facebook

Comentarii (26)

  • Mda
    Renault Megane Coupe va spune ceva???
    15 12
  • din nefericire striga a megane3coupe spatele asta.
    10 12
  • NOPE
    nu seamana deloc cu megane 3...oricum nici nu se compara la calitate....astra e mult mai misto
    15 36
  • @ bsb
    Cum sa nu semene? e copie 80%! deschide ochii
    8 10
  • @ bsb
    http://www.netcarshow.com/renault/2009-megane_coupe/1600x1200/wallpaper_05.htm
    6 4
  • Marius
    Astra
    Categoric nu...deci nuuu au dat-o in bara rau de tot cu opc asta:(Megane 3 Coupe e muuult mai frumos
    16 9
  • mda si megane 3 coupe e copiat clar dupa astra h gtc...despre ce vorbim ? daca o luam asa renault a copiat un model de succes ca gtc si nu invers...tinand cont ca astra gtc a fost cam primul cu acest tip de design
    8 8
  • oricum nu poti compara megane cu astra ..poate doar rs-ul cu opc dar atat
    5 21
  • sa fim seriosi
    Poza e foarte nasola, mai ales ca lumina bate f. aiurea.

    Vad ca s-au pastrat liniile conceptului de la Paris, asta inseamna ca o sa arate trasnet.
    Seamana cu modelul in 5 usi, cu Corsa in 3 usi si vechiul GTC, care a aparut in 2005.

    In 2005 Megane venea cu fierul de calcat bi-corp....

    Deci nu o mai tineti cu copy-paste, se stie de unde s-a plecat si cine a copiat pe cine.
    7 8
  • rzv
    ce stie noul megane rs3(care maraie la focus rs) >>astia cu astra lor mai multi ani de invatat (ca tehnica)
    5 6
  • Astra
    Daca ar scoate OPC ca pe masina demo, ar fi super.Si Meganul e beton ,dar nu ar strica inca o masina, care sa rada in hohote de rahatii Mito si Giulietta.
    6 4
  • si megane 3 dupa ce o fii copiat! astra gtc vechi :))
    astra gtc vechi va spune ceva...ca dupa asta este copiat megane3 :))
    4 5
  • Megane Coupe nu e cu nimic mai prejos la calitate interior / materiale fata de Astra , doar ca Opelul e ceva mai accesorizat si mai nou. Megane Coupe e insa mai finut lucrat la interior.
    18 2
  • sa apara si pozele clare si va pun pozele suprapuse la spate sa vedeti unghiurile ca sunt aproape identice. astrah gtc are ideea aceeasi, da, dar m3 si acest astra sunt identice.(exceptam forma stopului, si niste mici rotunjiri la unele unghiuri.
    n-am treaba cine a fost primul (e aceeasi discutie ca la telefoanele touchscreen) dar astea 2 sunt la fel la spate.
    1 1
  • Megane Coupe are stopurile mai frumoase
    23 2
  • interesant
    sincer ca si proportii, din poza respectiva care ii facuta dupa o alta poza dintr-o revista, astra in 5 usi arata mai bine la spate decat noul gtc. La generatia anterioara era exact invers, in 5 usi arata banal si gtc-ul bestial.
    Eu am un gtc 2005, foarte incantat de el, mai putin de bordul foarte plasticat. Cine vrea megane, isi ia megane, si o sa fie super incantat de ea, cum sunt eu de gtc. Punct
    2 0
  • Aditza
    cand opel scotea astra GTC ,renault venea cu ciodatenia cu b*** numita megane 2.cand au vazut ce succes are gtc-ul astrei h au regandit treaba si au scos si ei un megane copiat dupa astra . ca atare astra j gtc este evolutia clara a astrei h gtc.bine pa
    1 2
  • Anonim
    Astra
    Nu va mai certati. E doar un Opel...
    0 2
  • George
    cum sa compari megane cu astra ? cred ca e singura masina din 2011 care nu are bord ci 3 butoane si un ecranel ...renault mai bn s-ar limita la twingo si clio ca in rest sunt praf. astra e cea mai echilibrata din segment ca dovada si notele automarket unde astra are cea mai mare nota.
    2 18
  • @Gorge
    georgele...
    lumea auto nu se rezuma la alea 2 masini in care ai urcat tu ca pasager
    13 1
  • @George
    Astra
    In clasa compacta lupta se da intre trei concurenti (conform Top Gear): Vw Golf, Ford Focus si Honda Civic. Restul e cancan...
    1 10
  • prietene conform top gear ? tu asculti la aia? mai bine te-ai uita la vanzari .ce spui? astra si golf sunt cele mai vandute hatch-uri si tu vii cu honda civic? e o masina foarte buna si frumoasa ,dar totusi...megane e best-seller pe langa ea. daca te iei dupa clarkson ajungi departe. nu e nici cum spune george dar oricum megane are printre cele mai slabe interioare din clasa.per total megane e ok dar eu as mere pe astra si mazda 3.
    2 5
  • Anonim
    @cipri
    Daca ma iau dupa criteriul vanzari si Dacia in Romania si Lada in Rusia surclaseaza net concurenta. Va inteleg ca va place Opel, dar totusi e low-cost-ul Germaniei.
    1 5
  • Mircea
    @Anonim
    opel nu e marca low-cost ! esti un amator
    5 1
  • the special one - gtc
    vw=masina poporului,a amarastenilor .CU ASTA AM SPUS TOT
    0 1
  • @Fane
    Daca Vw este masina amarastenilor si costa cu 15-25% mai mult decat amaratul ala de Opel (masina americana cu badge nemtesc) atunci cei care au Opel cum pot fi caracterizati? Oricum, colegul de mai sus avea dreptate- cand spui Opel, spui concurent pentru Dacia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru