Primele imagini oficiale cu interiorul noului Opel Meriva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.01.2010
Divizia britanica Opel a publicat primele imagini din habitaclul noului monovolum compact semnat Opel.

Divizia britanica a celor de la Opel (Vauxhall) a publicat astazi primele imagini oficiale ale interiorului noului monovolum compact Meriva. Programat pentru lansare imediat dupa Salonul Auto de la Geneva din luna martie, noul Meriva se evidentiaza mai ales prin formatul portierelor, care se deschid antagonic pentru a usura accesul pasagerilor si/sau a bagajelor.

Interiorul lui Meriva este preluat in mare parte de la fratele mai mic Astra si, mai departe, de la Insignia, plansa de bord prelungindu-se intre usile din fata printr-un panou inspirat ca design. Desi pana in acest moment exista imagini interioare doar cu versiunea britanica a modelului, deci cu volanul pe partea dreapta, se poate observa ca una dintre modificarile esentiale ale celei de-a doua generatii Meriva este reprezentata de subtierea sensibila a stalpilor parbrizului, care in versiune anterioara incomodau soferul prezentand un unghi mort destul de larg la anumite manevre. Se observak, de asemenea, aparitia parbrizului panoramic de mari dimensiuni, dublat de plafonul vitrat disponibil, foarte probabil, in lista de dotari optionale ale noului model.

Una dintre inovatiile absolute aduse de Opel in habitaclul noului model compact de familie este aparitia sistemului FlexRail.

Desi nu poate fi admirat in imaginile oferite pana acum, FlexRail consta intr-un spatiu care aluneca pe sine de-a lungul tunelului central si de care pot fi atasate si in care pot fi asezate diverse obiecte de diferite marimi, cum sunt iPod-urile, telefoanele sau gentile de mana.

O alta solutie interesanta apare la nivelul scaunelor individuale posterioare: in cazul in care in masina se afla doar patru persoane, scaunul central posterior poate fi rabatat, iar celelalte doua locuri pot fi apropiate unul de celalalt pentru ca pasagerii sa dispune de mai mult spatiu pe orizontala.

La nivelul capacitatii de incarcare efective, noul Opel Meriva vine cu un portbagaj de 400 de litri care poate fi largit pana la 920 de litri cu scaunele din spate rabatate.

via | Vauxhall/Opel

Comentarii (1)

  • again?
    ati mai pus pozele astea ca fiind oficiale in primul articol despre noul Meriva. veniti cu poze noi. Multumesc
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru