Producatorii europeni de automobile vor fi obligati sa faca recall-uri

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Rechemarile in service din cauza defectelor de proiectare sau de constructie si asamblare vor deveni obligatorii in Uniunea Europeana gratie unei noi directive.

O directiva a Consiliului European i-ar putea obliga pe producatorii de automobile din Europa sa efectueze recall-uri pentru toate modelele pe care le-au lansat si care au probleme grave de siguranta care ar putea afecta sanatatea publica, siguranta rutiera sau mediul inconjurator. Aceste recall-uri vor fi efectuate in cazul in care o comisie speciala dovedeste faptul ca producatorul de automobile este vinovat pentru problema respectiva si ca nu este un caz singular, iar acest lucru ar putea duce la problemele mentionate mai sus.

Recall-urile obligatorii nu sunt deloc o noutate in lumea auto, acestea fiind adoptate de multi ani de catre legislatia din Statele Unite ale Americii si de catre cea din Japonia. Directiva europeana 2007-46-EC din 1 mai 2009 ar putea sa faca acelasi lucru si pentru europeni. Noua directiva a parlamentarilor europeni va fi o lege noua pentru toate tarile din Uniunea Europeana si va unifica politica unor state care obligau producatorii din acele tari sa respecte aceste reglementari.

Masurile luate de producatorii de automobile europeni vor fi cercetate de autoritatile competente, pentru a se asigura ca problema a fost rezolvata si ca nu au fost create alte potentiale probleme. Daca se va considera ca producatorul de automobile respectiv nu a indeplinit normele acestei directive, Comisia Europeana va dispune sanctionarea acestuia conform legilor in vigoare.

Via | AutomobileMagazine

Comentarii (3)

  • dar
    pacat ca nu sunt supuse directivei si producatorii coreeni...
    2 0
  • cristi
    dacia logan
    Sa fie chemate toate loganurile inapoi, ca sunt niste carute ambulante....
    1 1
  • erata
    titlul ar trebui sa fie "Producatorii de automobile ce vand in Uniunea Europeana ..." si nu producatorii europeni
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru