Rivalul BMW pentru Audi R8 va fi inspirat din conceptul Vision Efficient Dynamics

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.03.2010
BMW va renunta la M6 in favoarea unui supercar cu designul lui Vision ED care sa se bata direct cu Audi R8.

BMW nu va continua sa produca o versiune M a lui Seria 6 in momentul in care va scoate pe piata noua generatie a modelului sau, aceasta urmand sa fie inlocuita cu un model sportiv inspirat din designul conceptului BMW Vision Efficient Dynamics. Informatia a fost publicata in premiera de britanicii de la Autocar, care sustin ca acesta va fi raspunsul oficial pe care BMW il va avea in fata mult-apreciatului Audi R8.

Conform informatiilor pe care le au jurnalistii britanici, decizia a fost luata deja in birourile constructorului din Munchen, aceasta fiind bazata pe faptul ca Seria 6 a devenit de-a lungul carierei sale un model de tip Grand Tourer mai degraba decat unul sportiv. In aceste conditii, un M6 devine din ce in ce mai nepotrivit intr-o gama care nu pune accentul pe sportivitate.

Noul model sportiv BMW va dispune cel mai probabil de un motor V8 de 4.4 litri, acelasi care va echipa noua generatie M5.

  • "Un viitor supercar trebuie sa fie inteligent si cu un look radical, in stilul conceptului Vision Efficient Dynamics"

    - Klaus Draeger, directorul biroului de Cercetare si Dezvoltare BMW Group.

Comentarii (48)

  • AU!!!
    AU!!!
    12 2
  • Let the fun begin !
    12 2
  • ioi de mama lor.........
    mi se face pielea de gaina pe sirea spinari............
    speram sa fie ceva oficial cat de curand stirea.
    6 8
  • audi
    eu abia astept sa vad cum supercarul BMW va umili jaful de R8.
    BMW are multa experienta in motoare sper ca o a fie cu adevarat un model mult peste R8 , ceva de tipul Ferrari California , Lamborgini sau Carrera.
    8 19
  • andr3i
    era cazu sa scoata si ei un supercar k au numai rable inclusiv ultima strutocamila adica seria 5 GT.
    seria 7 si seria 6 sunt jos palaria in rest rableeee....
    10 9
  • Hihihi
    Audi trebuie sa se desfinteze
    Dupa ce va aparea acest supercar cu BMW Audi si restul firmelor trebuie sa se desfinteze. Va exista numai BMW, restul nu va conta. Va fi masina suprema, peste Apollo pe circuit, peste Defender in off-road, peste Veyron in linie dreapta, peste Maybach la finisaje, peste A380 sau F18 in aer. Mizeria de R8 va disparea si din cartile de istorie. Regulamentul din F1 va fi schimbat de catre FIA pentru ca masinile macar sa se poata apropia de acest BMW.
    Multumim BMW ca existi!
    14 21
  • COCALARU SEF
    Pentru BMW-isti
    Asa baieti, dati in ei!!!! Ce AUDI, ce alte masini??!! Numai BMW!!!!
    Oricum, raman in marea mea asteptare: cand puneti si voi mana pe o carte?? (sa o cititi, bineinteles...)
    23 5
  • As avea ceva de adaugat legat de design si PSA dar mai bine nu zic nimic ca iar iau foc inginerii
    7 7
  • Seamana cu Citroen Gt
    .... cine pe cine a copiat?
    10 5
  • Ce atata fericire?
    Parca prevad ce comentarii vor urma. Oricum va fi o masina pe care niciunu din noi nu si-o permite si nu si-o va putea permite inainte de a deveni demodata, la fel ca si in cazul R8.

    Daca vorbim de Audi trebuie precizat ca ce pot ei face in materie de supercaruri e mai mult de R8 V10, dar nu vor, sau nu au voie (luati-o cum vreti). Fac parte dintr-un grup in care exista reguli. Grupul a aratat ce poate cu Gallardo LP-640, Murcielago SV, sau Veyron. Audi nu va produce niciodata o masina peste Lamborghini ca performante, din simplul motiv ca in cadrul grupului nu e nevoie de concurenta interna.
    De fapt R8 a intrat in productie din intamplare datorita feedbackului pozitiv dupa filmul I-Robot si dupa lansarea conceptului Le-Mans. Nu aveau nevoie de masina asta, dar si-au dat seama ca se va vinde extraordinar de bine, ce-a ce s-a si intamplat.
    In alta ordine de idei cine isi cumpara R8 nu il ia pentru performante, pentru ca are alternative mai bune. Motvile le-ati aflat din zecile de teste de specialitate.

    Pe de alta parte BMW nu are in grup asa ceva, deci vor da tot ce pot si cu siguranta masina va fi peste R8 (si pretul pe masura). Ei trebuie sa se gandeasca sa depaseasca SLS.

    In rest ce sa zic, avem doua variante:
    1) Sa asteptam cu nerabdare momentul cand va aparea dupa care sa se certam ca orbii ca e mai buna sau mai slaba. Eventual sa o vedem la cate un SIAB si sa ne facem zeci de poze cu ea si pitipoanca de langa, dupa care sa iesim in fata blocului si sprijiniti de 318-le nostru din 2000 sa-i aratam pozele vecinului cu A4 1.9tdi tot din 2000 si sa zicem: "uite ba mmasina, nu mizeria ta de R8"
    2) Sa punem mana pe pe treaba si sa ne apucam de munca si sa nu o mai ardem aiurea si daca ne ajuta capatana si putin Cel de Sus, poate vom avea un motiv adevarat sa ne gandim care ni s-ar potrivi mai bine. Ca de picat din cer degeaba nu o sa ne pice.

    Numai bine, si sarbotori fericite!
    26 2
  • ba hihi mai bine taci
    hihi u credk ai uitat k italia e regina masinilor . in fn nare rost sa mai zic ceva k se vede cat de dezinformati sunteti. acest bmw nu va fi nici macar la tobele de esapament de la ferari enzo, bugati veyron sau lamborghini murcelago. credk ati intrat toti in paranoia. nu va auziti ce vorbiti ? cretini ....
    3 13
  • si inca ceva
    nu am nimic cu bmw . au numai masini frumoase, dar din caz de nu stiati audi R8 Le mans are doua motoare V8. asa k va mai avea de asteptat bmw sa ajunga sa duca o masina in linie drepta de 1 km cu un veyron. cum am zis total paranoici si dezinformati ;))
    5 13
  • abc_e?
    @geo
    bugatti nu are nicio treaba cu bmw
    7 3
  • PROPUNERE
    Propun ca inainte de a putea posta orice comentariu sa se dea un mic test de inteligenta, pentru a scapa de comentarii gen # geo #

    blue ai perfecta dreptate ... majoritatea oamenilor din romania sunt ca # geo # munceste in italia find un mare gigolo ar doamnelor de peste 60 ani sau mai da cu smanga pe acolo ...isi cumpara un bmw sau vw sau orice alta masina putin "tunata" ca de, el ff informat ca a vazut un enzo si probabil a facut si o poza langa el

    revenind la subiect - frumos concept dar realitatea o sa difere ff mult
    8 1
  • geo . . . poate daca ai fi mers pe la scoala aflai ca pentru a-ti comunica parerile trebuie sa folosesti un limbaj inteligibil ..

    inca stau si ma intreb ce anume vrea sa spuna baiatul ( sau fata ..) acolo . . . in linii mari pare sa spuna ca BMW nu va ajunge la nivelul de performante ale unor grei ai super-sportivelor .... poate ar trebui sa-i aducem aminte ca BMW a dat motoare pentru o anume masinuta care a castigat LeMans :)
    7 1
  • @geo
    Comentariul era un pamflet la adresa gandirii (sau lipsei de gandire) a UNORA din fanii BMW.
    Dar nu-i nimic ca si tu poti sa te iei de mana cu ei chiar daca esti tu fan Audi, Lada sau Moswich.
    11 0
  • @Hihihi
    Bravo! Cel mai tare coment! Si altii chiar au pus botu:)))
    4 1
  • M6-le era mai potrivit decat caricatura asta. cu siguranta k nu va aparea asa, asta e doar conceptul de la care se pleaca.
    4 4
  • :)
    Frumoasa masina..dar consider ca nu este demna de numele BMW. Nu sunt cel mai fare fan bmw,insa bmw-ul are o eleganta anume,clasic...... Vorba aia...." Parerea mea"
    6 1
  • concept
    cei de la bmw sunt mult in urma lui audi; acum incearca si ei sa faca un supercar, pe cand audi are de mult asa ceva - nu vorbesc de R8, ci de lamborghini care este numai audi in interior - bmw nu va avea asa ceva niciodata
    6 7
  • benzinaru'
    ca in totdeauna BMW o sa le-o dea la toti la glezne, bravo!
    5 5
  • benzinaru'
    pt "vlad"
    prietene, audi nu a fost si nici nu o sa fie vreodata mai buni decat bmw, nu shtiu daca ai auzit de seria 8 fabricata inainte de 90' cu un motor( motor de 5000 aspirat) care face si acum ravagii, pe vremea aceea cei dela audi se inveleau cu poarta
    7 7
  • cocalarul sef
    auzi la excitatii gen tzenu ce orgasme au...cica r8 trebuie sa se desfiinteze, cat de penibili si inculti puteti fi..bine zicea careva, pe o carte cand mai puneti mana?

    masina suprema pt cocalari, dati-i bice
    5 5
  • @benzinaru'
    Ai auzit de concept-ul "Audi Avus Quattro"? care era capabil sa ajunga la 100km/h in 3s si cu o viteza maxima de 340km/h si asta in 91' asa ca sa vezi ca Audi nu de ieri sau azi are tehnologie putnernica. Deci pe vremea aia nu "se inveleau cu poarta" cum zici tu.
    6 5
  • reddog
    BMW
    Seria 8 ca seria 8 dar de BMW M1ce mai spui era prin 1976.Si rusnacule ce spui tu acolo este un concept acel avus,noi vb de strada.Dar ce rost are sa vb, BMW are 47 de premi intrnationale la BEST ENGINE audi are 2 as ca cioculetul mic.Bmw poate sa doarma 100 de ani ca tot nu ajunge audi la asemenea suma.Vedeti ca o sa apara un nou motor BMW tri-turbo diesel de 3-litri 354bhp si 700nm printre altele,dar am sa va dau amanunte la momentul potrivit.
    4 3
  • pt cocalarimea din COCALARU SEF
    unde ai vazut tu ca am scris 'sa se desfinteze R8'?????
    colega cred ca ai probleme cu ochiu stang fiindca,cu cel drept esti orb de mult
    pt cei care cred ca audi nu avea model de lux in ani 90' sa caute la dl.Google sa le explice el de AUDI V8 precedentul A8-ului
    insa cum puteti afirma ca audi este superior bmw-ului..........datzi macar o dovada clara........
    7 4
  • p-george
    Voi aveti o mare problema...frustrarea
    Trebuie sa fii cel putin idiot sa zici ca R8 e o masina slaba, proasta sau cum au mai zis unii. Apoi ma intreb ce specializari au aia care critica atat AUDI si marketingul lor sau care afirma cu atata siguranta despre un concept ca dupa ce o sa apara o sa desfinteze planeta (valabil si audi si bmw).

    Apoi nu inteleg dece purtati voi atat grija firmei audi, ca de bine de rau intrece bmw ul incet dar sigur, cat despre faliment nici nu poate fi vorba.

    Cu toate ca vorbiti si de audiuri si de bmwuri de sute de cai si zeci de mii de euro nici nu cred ca ati stat intr o masina de peste 20.000 daramite sa o si conduceti...asa ca dece va agitati aiurea care bate pe cine ca nu sunt ale voastre.

    De altfel multi sunt fanatici bmw ca nu isi permit audi si inca traiesc in anii cand intr adevar seria 3 era peste audi80...treziti va suntem in 2010.

    Probabil dupa ce o sa "fug" din romania o sa imi iau si un bmw. Dar in mizeria asta de tara cu mizeriile astea de oameni pupincuristi / habarnisti / specialisti e.t.c ( ca asta e romanul in toate domeniile) niciodata.
    6 2
  • sport
    abia astept , turbaciune din partea Bavarezilor .
    Sa sara fum din R8 , ca deja ne-am saturat cu totii sa vedem BMW-ul fara drept de apel in fatza lui R8.
    RIP R8.
    6 2
  • ...
    Erotismul bavarez a atins orgasmul in cazul unora dar din pacate pt ei este destul de greu ca un constructor (oricare ar fi el) sa bata R8 in acest moment (ma refer la categoria de pret in care intra R8 - sub 150.000E). Nu uitati ca R8-ul a avut un succes comercial extraordinar, a castigat nenumarate premii pt "the best performance car", are un design deosebit si nu in ultimul rand a castigat toate testele comparative (inclusiv in fata Porsche). Adaugati la scenariu faptul ca Mercedes a tras tare de tot ca sa aduga un concurent comercial prin SLS, dar este departe de succesul pe care l-a avut R8.

    Cat despre acest concept, desi partea din fata inspira agresivitate asa cum ar trebui sa o faca un BMW, restul nu are nici o legatura cu un eventual concurent pt R8. Asa ca de la presupunere la concept si apoi la un produs finit va mai dura cel putin 2 ani. In conditiile astea exista sansa de a putea depasi in performante un concurent cu o vechime pe piata de peste 5 ani (R8 s-a lansat in 2006). In orice caz orice confruntare intre acesti constructori de top este binevenita asa ca "let's the fun begin".
    4 3
  • ma copii .. mai usurel cu vehementa ... vum puteti sa ganditi ca brusli il bate pe vandam?? ... "vorba aia" sunt si cei de la BMW intr-o oarecare inferioritate numerica la capitolul numar de modele oferite la vanzare - si vor sa recupereze :)

    in alta ordine de idei -- daca inginerii de la DACIA ar avea suficienti bani alocati ar putea crea o masina care sa faca de ras si pe veironu' ala ... dar din moment ce nu isi are rostul nu o sa vedem vre-o data asa ceva --- dar asta nu inseamna ca nu exista potentialul MENTAL pentru a crea asa ceva. Ar fi bine sa intelegeti ca orice echipa de ingineri , de la orice producator , ar putea crea o masina care sa rivalizeze cu "super-masinile" clasice gen ferarri , lambo si altele - - singurul impediment este inutilitatea unei astfel de masini pentru amrca DACIA .. sau TATA .. sau...

    Singurul loc in lumea asta unde brusli il poate bate pe vandam ... sau BMW pe Audi este o competitie auto cu reglementari stricte .
    2 0
  • andrei
    mai potolitiva odata
    unii dintre voi chiar k sunteti cretini cum zicea mai sus unu. voi chiar credeti k va iesi o asemenea masina? da poate va fi puternica si nu zic nu k toate M-urile sunt adevarate masini, dar ceea ce au facut cei de la audi cu R8, cei de la bavaria va mai trb sa astepte vreo 2-3 ani. si ink ceva bai abc_e? audi nare trb cu bugatti asa e, dar dak te uiti pe net vezi cum un audi R8 Le mans sta in linie cu un bugatti veyron, ceea ce la BMW nu am vazut asa ceva ;) unii dintre voi vorbesc asa a paguba si nu-i bn
    4 2
  • sa va dau la muie
    voi nu aveti un ban in buzunar si vb atat de BMW sau Audi. atat stiti si voi sa dati cu papagalu. dar dak facem un sondaj niciunu nare masina. vai pl voastra
    3 3
  • hmm
    @rzv: sunt ferm convins ca tu ai un audi r8.Nu ma bagati la inaintare prostii de genu "din moment ce nai bani de ea, nu comenta".

    @andrei: iarasi sunt ferm convins ca un McLaren F1 preparat pt Lemans se tine bine dupa un Veyron.

    Majoritatea nu stiti diferenta dintre a putea sa faci o masina de 1000 de cai si a vrea sa faci o masina de 1000 de cai.Ca daca o luam asa atunci luam frumos legendarul motor de BMW de 1300 de cai, il bagam intr-o caroserie ranforsata de rechin si ne laudam ca un rechin de 30 de ani bate un Veyron.Ideea e, domnilor, ca bmw poate.Si renault poate si VW poate, cand o sa intelegeti asta mai discutam.
    4 3
  • reddog
    BMW
    Ce sa mai vb cand limbajul lui @rzv spune tot,se observa ca este un fan vw frustrat.@mowgli te intreb eu,de unde vrei sa stie frustrarimea de aici ce inseamna BMW si istoria ei?.Sa va readuc aminte BEST ENGINE BMW 47 de premii luate....restul sunteti istorie.Voi restul creati mult si prost, BMW creaza putin si FOARTE BUN.Stiu ursi si pisici personal la bucuresti care la micul dejun mananca r8, cl 63 amg ferrari..multe masini asa zise "supercar".Vreti o dovada dati pe YOUTUBE wpp vs cl 63 amg,M.O.M-ul albastru.Dar aveti mare grija sa nu faceti pe voi.
    2 6
  • cecilia
    din ce ai dedus ca e fan vw? vw nu produce masini bune sau care e problema..hai jet ca is satul de toti manelo-cocalarii care conduc coji de 25 ani si vin si fac pe cunoscatorii

    daca ai ajuns sa compari pisici cu ferrari, r8 sau benz inseamna ca ai atatea cunostiinte in domeniul auto, cate am eu in fuziunea nucleara

    si eu stiu golf 5 w12 care isi bate joc de m3, m5 sau m6
    5 0
  • cocalarul sef
    nu la tine m-am referit ca ai zis sa se desfiinteze r8, coaie..

    diferenta intre audi si bmw ramane la latitudinea fiecarui client, poate sa aiba bmw cele mai fiabile motoare sau audi cel mai atragator design si interior, omul va opta pt marca sa preferata..

    ca o parere personala, as fi la fel de mandru daca as avea m sau rs, septar sau optar...
    1 1
  • Gica fara frica
    @ reddog
    Daca vrei sa stii wpp vs cl 63 s-au dat la craiova. castigator cl-ul.
    asa ca lasa-ne cu cazanele tale de prin al doilea razboi mondial.
    Hai sictir!
    2 0
  • reddog
    @gica....mica
    Gicutaaaaaa esti paralel baiete.@ceciliooooooo sunt ursi si pisici care la micul dejun papa masinile pe care le spui,eu nu le compar la alt ceva.Frustratilor intrati in pamant ca voi nu aveti bani de nici o coaja de 25 de ani salivati pe langa ele pe la saloanele auto.Doamneeeee ce prosti.WPP la facut muci pe cl 63 amg masina de 200.000 de coco.Am dovezi,tu ai?Si stai asa era o coaja de 25 de ani,nu sepoate asa ceva.Sunteti o adunatura de prosti.Ce masini aveti de la munca? logan? sau octi?.Sunteti niste neinsemnati.
    2 4
  • cecilia, unul dintre cei care stiu sa vb
    1 la mana nu am zis k am un audi R8 mai copil de mingi ce esti, doar atat ca mancati toti prea mult cacat. ai condus u vreodata un audi R8 ca sa spui cai varza sau ai comdus vreodata unul din M-urile de la BMW ca sa stii ce sa comentezi ? cu siguranta nu. nu mai vorbiti a paguba .
    2 la mana mai reddog, cecilia zice bine pe cand u ce plm conduci ma vreun lastun ? sau vreo dacia 1300 ?
    UNII DINTRE VOI CHIAR NU VA SATURATI SA MANCATI ATAT CACAT DEGEABA ? akum k a va aparea conceptu asta de la BMW toti sunteti fani BMW si dak apoi scoate ceva mai frumos si puternic VW iar va aud pe aici . uoff
    4 2
  • cecilia
    @reddog

    lumineaza-ne pe noi astia muritori de rand, care nu ne permitem masini scumpe....

    fac pariu ca ai o coaja de beehanveu de dinainte sa se inventeze petrolul, cu toba sparta, folii din piata si semnu nike pe luneta
    4 2
  • cecilia
    sa se gaseasca petrolul, parol
    1 2
  • cecilia
    si ca sa iti inchid muianu odata, si mtm a scos 888 cai dintr-un r8, care ar trebui sa mearga cu spatele sa poata fi ajuns de pisicile si ursii tai

    hai ca te-am bagat prea mult in seama si s-ar putea sa te simti important
    3 2
  • reddog
    erata
    V.S Motor Bmw m5 e34 1033 bhp
    1 2
  • reddog
    coca
    Acum venind de la biserica SF Andrei din Drumul Taberei,la coltul biserici surpriza,ce credeti voi ca era? apropo de cocalari un mare audi a8 cel cu facelift si patru boschetari cu manelele la maxim,asa ca mai lasatima cu BMW-isti ca sunt cocalari si manelisti.
    1 3
  • @ reddog
    ba martalogule doar nu ti`a zis nimeni ce ai vazut u si culmea chiar aku ai vazut... cata coincidenta sau minciuna? trezeste`te odata ba !
    tu cati ani ai ? 15 ? dupa gandire asa se pare ;)
    Pe tine chiar k te`a bagat lumea prea mult in seama :))) bafta
    3 1
  • @reddog
    @reddog

    bravo celor de la bmw daca au scos 1033 cai dintr-un m5, sunt de acord cu tine ca bmw fac motoarele cele mai bune, insa tu nu stii ce inseamna o discutie civilizata, tu doar atat stii sa te iei de vw
    5 0
  • CARE BEMEWE?
    EU NU STIU DAR IN MARILE COMPETITII AUTO BE ME WE E CAM PE LA COADA SI NU POT SA-MI EXPLIC, BAAA PARDON AM VAZUT CEVA BMWEEE-URI CONCURAND CU NISTE HARBURI DE SEAT SI BMWEEE VENEA TOT PE LOCUL DOI CRED CA BMWEE E FACUT PT LOCUL DOI, NUUUU ?
    3 0
  • Audi R8
    desene animate..gunoiu de firma bmw nu-s in stare sa faca o masina cu motor in spate de o viata..fac martzoage berline sapuniere ptr prosti..si cam atat..prosti sunt multi..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru