Şeful Audi a confirmat dezvoltarea unui model electric de oraş

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Rupert Stadler, şeful mărcii Audi, a confirmat faptul că vor lansa un model electric de oras în următorii 3-5 ani. Modelul nu va fi bazat pe Volkswagen Up!

Odată cu lansarea lui Audi A7 Sportback în Munchen, şeful Audi a confirmat faptul că producătorul din Ingolstadt va lansa un model electric de oraş în următorii 3-5 ani. Noul model electric va debuta alături de R8 e-tron, dar va fi produs într-un număr mai mare de exemplare şi nu va avea un preţ prohibitiv cum este cazul lui R8 e-tron. Versiunea electrică a lui R8 va debuta în 2012 pe anumite pieţe.

"Mai mult ca sigur, da, vom avea o maşină electrică mică. Momentan încă investigăm posibilităţile. Apoi, avem nevoie de clienţi care sunt dispuşi să plătească pentru aceste vehicule premium", a declarat Rupert Stadler pentru englezii de la WhatCar? Şeful Audi nu anunţat dacă se referă la versiunea de producţie a lui A1 e-tron sau dacă vorbeşte despre alt vehicul de producţie care nu a fost prezentat nici măcar sub forma de concept.

Cei de la Audi au prezentat conceptul A1 e-tron la Salonul Auto de la Geneva din primăvara acestui an. Conceptul este propulsat exclusiv de un motor electric care furnizează 61 CP în mod constant şi poate oferi "rafale" de 120 CP pentru depăşiri rapide şi alte momente de necesitate.

Cu o încărcare completă, modelul poate să parcurgă 50 de kilometri în mediul urban. Odată ce resursele bateriei au ajuns la pragul minim permis de unitatea de control a acesteia, modelul A1 va fi asistat de un motor Wankel care funcţionează pe post de generator. Generatorul respectiv este cotat la 15 kW şi creşte autonomia lui A1 e-tron la 200 kilometri.

Via | EGMCarTech

Comentarii (2)

  • Epigoni
    Audi ia exemplul celor de la GM/Opel si incearca aceeasi reteta ca Volt/Ampera
    3 1
  • taci
    @vcip. stii cine este in spatele lui Volt? mai bine taci si du-te la manelele tale piciule.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru