Şeful Kia a demisionat din cauza recall-ului pentru Sorento şi Soul

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.09.2010
Ruşinat de recall-ul pe care marca pe care o conduce tocmai l-a anunţat, şeful Kia Motors a demisionat. Rechemarea în service afecta în jur de 35.000 de unităţi.

Chung Sung-Eun, şeful Kia Motors şi vicepreşedinte al Grupului Hyundai-Kia a demisionat din funcţie în urma recall-ului anunţat săptămâna trecută. Constructorul sud-coreean de automobile a făcut un recall de 35.000 de unităţi care aveau probleme cu sistemul de iluminare integrat în portiere. La fel ca în cazul oricărui recall, proprietarii nu vor fi nevoiţi să achite nimic, singura obligaţie a acestora fiind să se prezinte la service-ul autorizat al mărcii respective.

Preşedintele Kia Motors a ales să părăsească funcţia de conducere pe care o deţinea în cadrul companiei din cauza responsabilităţii legate de acest recall. Acţiunea lui Chung Sung-Eun este surprinzătoare în industrie, acesta fiind primul preşedinte al unui grup auto care demisionează după ce produsele sale au prezentat un defect, deşi numărul de unităţi afectate nu a fost extrem de mare la nivel global.

Problema afectează 35.185 de unităţi produse între 7 septembrie 2009 şi 30 iulie 2010. Dintre acestea, 11.213 unităţi sunt Sorento, iar 23.973 unităţi reprezintă modelul Soul.

Cele 35.185 de unităţi au fost vândute pe piaţa din SUA, exemplarele din Europa afectate de această problemă nefiind incluse în calcul. Problema respectivă apare la nivelul cablajului electric pentru iluminarea interiorului, iar aceasta este cauzată de furnizorul JCI. În unele cazuri extreme, există posibilitatea ca defectul cablajului să cauzeze un scurt-circuit care poate provoca un incendiu.

Via | Allvoices | Kia

Comentarii (5)

  • .marius.
    Nu era tocmai vina lui, dar tot ramane un gest admirabil.
    9 0
  • Respect
    Hai, sa auzim gurile rele ce mai zic acum de "galbejetii" aia...

    Un mare respect, daca era o problema seriasa atunci ce mai facea?
    6 0
  • Nicu Kent
    Pe acelas subiect sa facem o paralela------au murit copii la maternitatea din Giulesti si nici o demisie macar dar de ancheta ce sa mai vorbim.Am vrut sa specific acest lucru doar sa facem comparatia intr "galbejiti" si noi.La ei este respect pe cand la noi fa jafuri da in cap accindente si absolut nimic.Hai Romania!
    6 0
  • South Korea
    Coreenii sunt din ce in ce mai performanti in ceea ce fac si in unele domenii i-au depasit pe cei mai reprezentativi dintre asiatici, japonezii. Demisia lui Chung Sung-Eun este cu adevarat un act de inalta moralitate in conditiile in care unitatile afectate nu erau deosebit de multe, iar defectiune este totusi una mai putin importanta. Ma gandesc ca poate fi si un gest de marketing care sa impamanteasca ideea de calitate a masinilor Kia. In orice caz bravo lui.
    4 0
  • @Nicu Kent
    Pentru cei mai tineri care nu stiu toata istoria de la '89 incoace: banci falimentate Bancorex , Albina , Agricola etc, FNI, Fonduri mutuale fara cap si coada, zeci de intreprinderi falimentate la care doar terenul valora 3mil euro, vandute pe 500.000 euro nu mai socotim restul activelor care valorau si ele milioane de euro....exemplele pot continua.
    Cate demisii am vazut? 0(zero)

    PS: intr-o tara in care nu e mare diferenta intre politician, politist , magistrat si interlop(proxenet, bisnitar,camatar, infractor) -asta pentru ca intre ei sunt stranse legaturi de ''prietenie'' si conlucrare,ce mai putem astepta...decat niste mariri de taxe si impozite.

    TREZITI-VA!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru