SUA: Clienţii de modele diesel sunt din ce în ce mai numeroşi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.08.2010
Motoarele diesel au început să prindă teren pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Aproape 50% dintre toate modelele Volkswagen Jetta vândute sunt echipate cu un motor diesel, dar şi 17% din unităţile BMW X5 xDrive şi Mercedes-Benz GL.

Modelele echipate cu motoare diesel sunt din ce în ce mai populare pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Până de curând, aceste modele nu erau deloc populare din cauza mirosului neplăcut pe care îl lăsau în urmă, dar standardele de emisii i-au obligat atât pe producătorii de carburanţi, cât şi pe producătorii de automobile să folosească doar motorină cu un conţinut extrem de scăzut de sulf. Treptat, motoarele diesel au reuşit să se infiltreze pe piaţa din America de Nord, iar situaţia financiară din 2009 a dus şi ea la creşterea vânzărilor modelelor echipate cu propulsoare mai eficiente.

Spre exemplu, un studiu făcut de R.L. Polk a relevat faptul că peste 49% din unităţile Volkswagen Jetta vândute pe piaţa din SUA sunt echipate cu propulsoare diesel. În Europa, această statistică nu ar fi deloc surprinzătoare, dar pentru piaţa din Statele Unite ale Americii se poate considera o realizare. Circa 30% din clienţii de Audi Q7 au ales un propulsor diesel, la fel şi 18% din clienţii de Mercedes-Benz GL şi 17% din clienţii de BMW X5 cu xDrive.

În principiu, mărcile germane au vândut mai uşor propulsoare diesel graţie faptului că au clienţi care îşi permit aceste unităţi.

Totodată, experienţa producătorilor germani în acest domeniu i-a ajutat să ofere motoare mult mai performante decât ale rivalilor la un cost mai redus. Rămâne de văzut cum vor reacţiona mărcile indigene şi cele japoneze la succesul motoarelor diesel pe piaţa din Statele Unite ale Americii şi cât de repede se vor adapta ei la aceste nevoi.

Nu numai producătorii de automobile ar putea beneficia de această schimbare a pieţei din Statele Unite ale Americii, ci şi furnizorii de componente pentru automobile diesel. Printre aceştia se numără Bosch, Continental, Delphi şi Denso. În acest moment, doar Continental şi Bosch se bucură de succesul diesel-urilor pe piaţa americană, deoarece Bosch furnizează componente pentru Volkswagen, BMW şi Audi, în timp ce Continental oferă repere pentru vehiculele comerciale vândute în SUA.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (10)

  • delphi
    Delphi este furnizor preponderent pentru marcile frantuzesti , si nu imi pot imagina americanii cu clio symbol 1.5dci in fata casei ....

    Deci pentru Delphi piata US este inca departe
    3 10
  • mda
    kiar zilele astea am avut o discutie cu cineva care lucreaza la Delphi si l-am intrebat pt ce fac injectoare! si mi-a zis ca fac pt:Peugeot,Audi,Vw,mercedes,volvo si 2 tipuri de pompe de injectie pt Audi!!
    2 3
  • Vortex66
    s-au tampit si americanii
    cine naiba vrea un tractor in loc de masina?
    3 18
  • @ Vortex66
    VW TDI-CR
    Toate motoarele diesel VW vandute in SUA ( in toate statele americane, inclusiv California ) sunt common-rail si respecta normele de poluare americane ce sunt echivalente cu normele Euro 6 ce vor intra in vigoare in Europa in 2014 ( http://www.insideline.com/volkswagen/jetta/2009/2009-volkswagen-jetta-tdi-full-test.html ) .
    7 2
  • george
    NOROC CU RUMANII CA DAU IN GROPI DE DASTEPTI
    @ Vortex66

    Un "tractor in loc de masina" vrea cineva care doreste sa aiba o masina care sa polueze putin, sa emita putin CO2, sa consume putin (ceea ce inseamna o autonomie mai mare) si sa traga bine...Cam atat.

    Celelalte masini sunt pentru dastepti.
    10 3
  • @ Automarket
    Off Topic : Un site olandez afirma ca Dacia Duster 2WD poate deveni periculoasa in anumite situatii !
    http://es.autoblog.com/2010/08/05/el-dacia-duster-2wd-potencialmente-peligroso-en-algunas-maniobr/
    2 3
  • Florin
    Si Mazda ia in considerare vanzarea de masini echipate cu motoare diesel pe piata din SUA
    Impulsionati de succesul inregistrat de VW cu motoarele diesel in SUA, Mazda ia in considerare sa ofere pe majoritatea modelelor sale vandute in SUA si motorizari diesel ( http://green.autoblog.com/2010/03/18/mazda-to-be-the-next-vw-still-considering-diesel-for-the-u-s-m/ ) .
    2 2
  • mda
    eu am auzit ca la chinezi s-a facut o masina cu euro 7! si au facut Q8 si X7!! ce sa-i faci asa sunt ei inaintea europenilor multttttttttttttttttttttttttt! :))))) doamne k mare ti-e gradina si desi nu are garduri unii sar gardul:))))
    0 9
  • Daniel
    americanii sunt mai saraci cu criza si au devenit mai economi, doar asta explica faptul ca au trecut la diesel ,doar ca nu fac mare economie 1% cu aceiasi cilindree in afara orasului.Dieselul e bun in oras ia mult mai putin cand stai la semafor benzina arde mai tare.
    0 2
  • @ Vortex 66@george
    ceea ce particularizeaza un tractor de un alt vehicul nu e motorul , ci transmisia,dar e de inteles mai ales in zonele unde nu se practica agricultura mecanizata!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru