Subaru nu va intra pe piața hibridelor până în 2013

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 05.06.2010
Subaru a anunţat că doreşte să pătrundă pe piaţa automobilelor hibride şi electrice, însă acest pas nu va fi facut de japonezi până în anul 2013.

Oficialii Subaru au anunțat că se gândesc să pătrundă pe piața hibridelor și mașinilor electrice, însă nu mai devreme de 2013. Nick Senior, unul dintre directorii Subaru, a declarat că firma japoneză lucrează în colaborare cu Toyota pentru producerea unei versiuni hibride a conceptului FT-86, însă aceasta nu este gata pentru a fi prezentată.

În ceea ce privește mașinile care utilizează combustibil alternativ, Nick Senior crede că piața acestor modele va crește în urmatorii ani, dar este condiționată de subvențiile acordate de guvern. Cel mai recent hibrid de la Subaru este prototipul Tourer Concept, care a fost dezvelit anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo și dispune de un tren de rulare special. Acesta are două propulsoare electrice, unul în partea din față și unul în partea din spate a mașinii, dispunând în plus de sistemul de regenerare al energiei la frânare și de un sistem start-stop.

În modul normal, sursa principală de putere este motorul boxer cu patru cilindri, acesta fiind asistat în timpul accelerării de propulsoarele electrice care dezvoltă 27 de cai putere (cel din spate), respectiv 13 cai putere. Deși soluțiile prezentate de Tourer Concept sunt unele foarte interesante, acesta este un simplu prototip și nu va fi scos în versiune de serie în următoarea perioadă.

Totuși, o parte dintre elementele care au debutat pe această mașină vor fi implementate pe viitoarele modele Subaru.

Via | Subaru

Comentarii (1)

  • Vortex66
    mda
    Cand spui Subaru, direct iti zboara gandul la Impreza, Collin Mcrae, benzina, spectacol, raliu si performante.

    Parca vad ca vom ajunge sa avem si Impreza hibrid sau electric ca va fii foarte trist :(
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru