Toyota isi mareste asteptarile de vanzari pentru 2009 cu 3%

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Toyota se asteapta sa vanda 6.7 milioane de unitati in anul 2009, cu 3% mai mult decat a anuntat la inceputul acestui an.

Japonezii de la Toyota au devenit optimisti cu privire la rezultatul final al anului 2009 si au marit cifra de vanzari asteptata cu trei procente. Astfel, cei de la Toyota se asteapta sa vanda 6.7 milioane de unitati in decursul intregului an 2009. Odata cu cresterea asteptarilor de vanzari, Toyota a marit si productia cu 8% pentru acest an, intentionand sa atinga o cota de 6.45 milioane de unitati.

Imbunatatirea asteptarilor de vanzari ale directorilor Toyota poate fi motivata si de bonusurile ecologice oferite de guvernele din numeroase tari in care activeaza constructorul japonez, unde modelele sale au inregistrat cresteri ale vanzarilor. Toyota se ridica astfel dupa cel mai slab nivel pe care l-a inregistrat vreodata de la infiintare. Cresterea vanzarilor Toyota a fost inregistrata si in Japonia, constructorul nipon inregistrand o crestere de 9% in august fata de aceeasi luna a anului trecut.

Guvernul Japoniei a oferit prime de pana la 2.789 de dolari pentru achizitia unei masini noi prin casarea unei masini vechi, cu conditia ca noul model sa aiba emisii mai scazute decat nivelul oferit de vechea masina a clientului.

Toyota a profitat din plin de pe urma acestei prime de casare, modelul Prius fiind campion la vanzari pe piata interna. Tocmai de aceea, japonezii au cerut guvernului sa mareasca termenul limita pentru acordarea acestor prime de casare pana in martie 2012.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Harnicii muncitori asiatici prin maestria lor fac fata cu brio unei crize care si-a pus amprenta pe majoritatea fabricantilor auto.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru