Toyota va lansa o versiune electrică a lui iQ în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.11.2010
Toyota intenţionează să recupereze terenul pierdut în segmentul modelelor electrice cu o versiune fără emisii a modelului urban iQ, aşteptat pe piaţă în 2012.

Urmând exemplul celor de la Smart, care se orientează către versiuni electrice ale modelului Fortwo, şi Toyota intenţionează să aducă pe piaţa europeană o alternativă cu zero emisii a modelului iQ. Mignonul asiatic ar urma să ajungă pe Bătrânul Continent în 2012, la timp pentru a nu pierde teren în faţa rivalilor din Stuttgart.

Odată cu lansarea alternativei electrice, Toyota va lansa şi o serie de îmbunătăţiri aduse modelului la nivelul siguranţei pasive. Sub capotă se va afla un propulsor electric cu performanţe minime, capabil să ofere o autonomie de cel puţin 100 de kilometri, graţie noii generaţii de baterii pe care constructorul japonez le dezvoltă, superioare actualelor versiuni pe litiu-ion.

Primele teste ale trenului de rulare vor debuta anul viitor, pe viitoarele pieţe destinate comercializării. Odată cu introducerea modelului cu zero emisii pe Bătrânul Continent, Toyota va lansa aceeaşi versiune şi pe piaţa din Statele Unite şi Japonia.

Mai mult decât atât, dacă oficialii brandului nipon vor cădea de acord, modelul ar putea fi vândut şi pe piaţa din China, unde publicul capătă un apetit tot mai mare pentru vehiculele electrice.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru