Viitorul Bentley Arnage se va bate cu Rolls Royce Phantom

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.06.2009
Bentley vrea sa pozitioneze viitoarea generatie Arnage pe acelasi segment cu sedanuri de lux produse de Rolls Royce sau Maybach.

Chiar daca in acest moment toate modelele sale sunt considerate masini de lux, Bentley tinteste un public superior. Constructorul britanic nu intentioneaza sa isi modifice insa intreaga gama de produse, singurul model care se va orienta catre un segment de piata mai exclusivist urmand sa fie noua generatie Arnage.

Scos din productie in primavara, Arnage este asteptat sa revina cu forte proaspete spre sfarsitul acestui an. Bentley isi propune insa ca Arnage sa adopte o noua abordare a publicului, una asemanatoare cu cea a rivalilor de la Rolls Royce si Maybach.

Botezat cu numele de cod "Project Kimberly", viitorul Arnage va avea la baza platforma actualului Audi A8, singurul element pe care sedanul de lux il va imprumuta de la membrii grupului Volkswagen. Comparativ cu vechea generatie, noul Arnage va creste in latime si lungime, pentru a se apropia mai mult de competitorii sai germani si britanici.

Noutatea principala se va afla insa sub capota, unde Bentley va instala un motor V8 "unic", dupa cum afirma chiar oficialii.

O versiune diesel este exclusa insa ne putem astepta ca Bentley sa ofere o optiune pe bio-etanol, pentru cei care vor o alternativa "verde". Unitatea cu opt cilindri va fi cuplata la o transmisie cu opt rapoarte, care livreaza puterea doar puntii spate.

Cel mai probabil va exista si o versiune de performanta Arnage T, care se asteapta sa fie propulsata de o versiune modificata a motorului W12, capabila sa livreze 650 de cai putere.

via | Leftlane

Comentarii (1)

  • In sfarsit...
    .... in sfarsit o sa am si eu un Bentley :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru