Volkswagen Golf 7 va avea şi o versiune cu trei uşi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.11.2010
Volkswagen nu va renunţa la versiunea cu trei uşi a lui Golf deşi această nişă reprezintă doar 8% din segmentul compact. Mai mult decât atât, modelul va împărţi platforma cu viitorul Seat Leon SC.

Volkswagen a anunţat că păstrează în ofertă versiunea cu trei uşi a lui Golf şi pentru cea de-a şaptea generaţie. Modelul este realizat pentru o nişă de 8% din segmentul C, dar şi pentru a permite fabricarea lui Golf GTI. Odată cu noua generaţie a lui Golf, Concernul Volkswagen va realiza şi o versiune cu trei uşi a lui SEAT Leon, care se va numi SC. Cele două modele vor împărţi platforma cu Audi A3. Aşadar, liderul segmentului C şi cel mai bine vândut model de volum din Europa îşi păstrează şi versiunile de nişă pentru a acapara cât mai mulţi clienţi.

Versiunea SC a lui Seat Leon va reprezenta cu adevărat un model de nişă, deoarece marca spaniolă are vânzările în scădere, iar modelul Leon nu este tocmai vedeta clasamentelor de vânzări. Cu toate acestea, modelul iberic este destul de popular în rândul amatorilor de compacte cu un design interesant dar cu tehnică Volkswagen sub caroserie. Sunt şanse ca versiunea SC a lui Leon să fie echipată şi cu cea mai puternică motorizare din gamă, ceea ce ar crea un hot-hatch de performanţă cu un design cel puţin interesant.

Pe de altă parte, numeroşi producători au renunţat cu totul la versiunile cu trei uşi ale compactelor din ofertă, dacă acestea existau. Modelele Fiat Bravo, Alfa Romeo Giulietta şi Hyundai i30 sunt disponibile doar în versiunea cu cinci uşi.

Pe de altă parte, Citroen C4, Ford Focus, Kia Cee’d şi Peugeot 308 vor renunţa la versiunile cu trei uşi. Cei de la Kia şi francezii de la Citroen ofereau un aspect mai special pentru versiunile cu trei uşi ale compactelor din ofertă, dar acest lucru va deveni un element al trecutului în următorii ani.

Via | Autoblog.it 

Comentarii (10)

  • mda
    mai bine ar scoate 7,8,9,10 deodata ca sunt la fel...
    19 17
  • Alex Radoi
    Sa nu mai fi existat un Golf in 3 usi pe viitor ar fi fost cea mai imbecila decizie luata de VW in toata existenta lor.

    Hatch-urile in 3 usi sunt cele mai frumoase.

    Cel mai bun exemplu cred ca e Golful V: o masina urata, fara pic de pesonalitate fata de 6 care arata senzational (astept negativle), dar care in 3 usi, privita din lateral te uimeste cu fluiditatea liniilor.

    Ma rog, in Romania nu prea se vand masini in 3 usi, ma refer la hatchuri, fiindca romanul, bisnitzar din fire se gandeste numai la revanzare.

    Si asta in conditiile in care te uiti prin Bucuresti la semafoare si vezi ca in peste 80% din masini circula doar soferul, rar si un pasager in dreapta.


    Hai sa gandim un pic la rece, cati dintre noi mergem cel putin 3 in masina mai des de o data pe saptamana?
    22 5
  • Golf 7 e deja vechi, cand apare 8?
    18 12
  • wow
    wow, ce stire bomba

    si... va avea oare si 4 roti???
    21 5
  • lumea frustratilor
    numai totali pot sa faca asemenea comentarii ... a ajuns vw sa faca asa valuri cum nici loganul nu a facut... nu inteleg de ce o masina care are tot ceea ce un sofer vrea de la o masina ridica atatea polemici ... fratilor voua va trebuie masini concept care sa aiba optional si mersul in aer, dar si pe acela il comentati... recunoasteti o data pentru totdeauna VW e VW adica cei mai buni...
    13 12
  • cascadori rasului
    Probsabil ca si asta o sa fie o platforma de octavia tur cu alta caroserie si o sa coste o avere. Nam nimic in potriva luativa voi masini proectate in anii 90 ca doar sunt banii vostri. noul Megane bate Golf 6 la orice capitol luat in parte si per ansamblu si costa cam jumatate din pret.
    10 13
  • @dci
    De unde esti?Unde ai locuit pana acum?
    12 6
  • Bine Ioane!!!
    4 4
  • VW
    Daca v-ati uita si la 0000 a1 arata ca un q7 in miniatura ori a vrut sa fie q7 da o fo bolnav cand a fost mic si mic a ramas! Noul passat arata ca o bora-ta, golf 6 aceeasi poveste ca si audi a1 geamanul bolnav a lui tuareg(la spate). Motoarele 1.9 sunt extrem de vechi ca si concept si nu mai pot fi imbunatatite iar motoarele de 2.0 tdi sunt de toata jena si extrem de slabe ca si fiabilitate chestie declarata in interiorul grupului Vag(clientul nu trebe sa stie) dar mai intrebati! Intrati pe vw forum si vedeti probleme cu trancaneli si greierasi pe la q7 sau tuareg! Megane 3 este considerat unul din cele mai reusite masini facute in ultimul timp din toate punctele de vedere.
    0 1
  • iar....
    fiecare produs isi are cumparatorul lui, iar daca dupa mintea unora doar bmw sau doar mercedes sau vw face masini atunci va inselati! Considerand ca VW face masini de ce lumea mai cumpara renault, peugeot, citroen, honda, toyota samd???? De ce sa nu-si ia numai vw ca doar numai ei fac masini restul "faccarute",
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru