Volkswagen va produce versiunea de serie a lui Up! in Slovacia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.04.2009
Volkswagen a anuntat oficial ca versiunea de serie a lui Up! va fi produsa incepand cu 2011 la uzina grupului VAG din Slovacia.

Chiar daca situatia economica actuala este la fel de precara, Volkswagen nu isi abandoneaza planurile de lansare.

Nemtii pregatesc cu mare atentie lansarea versiunii de productie a conceptului Up!, prezentat in urma cu doi ani la Salonul de la Frankfurt. Oficialii grupului au anuntat deja ca productia micului model, care probabil se va numi Lupo, va demara la uzina Volkswagen din Slovacia.

Desi initial VW hotarase ca viitorul model se va produce la uzina Skoda din Cehia, cotatia monedei locale i-a determinat pe nemti sa abandoneze aceste planuri. In plus, oficialii germani au luat in calcul si mana de lucru mai ieftina si eficienta liniei de asamblare. Astfel, primele exemplare ale Up!-ului de serie vor iesi pe poarta uzinei din Bratislava in 2011, alaturi de SUV-urile grupului: Touareg, Q7 si Porsche Cayenne.

Uzina din Bratislava este recunoscuta ca fiind centrul de productie pentru modele ca Volkswagen Polo si SEAT Ibiza destinate pietei locale si celei est-europene. Tot aici se vor produce si celelalte derivatii ale platformei Up!, mai exact sinonimele Skoda, Seat si Audi ale modelului urban.

via | Automocionblog

Comentarii (1)

  • Etienne
    up
    Daca Up! de serie va fi identic (vorbind de design) cu Up! Concept atunci presimt un succes major al VW in segmentul "mini''. Treaba e ca pretul sa fie si el la nivel "mini'', nu unul umflat artificial cu pompa marketing-ului ("model pentru tanara generatie activa, in cautare de gaget-uri, pentru care pretul de 14000 euro nu reprezinta un handicap"). Un model "mini" trebuie sa fie ieftin la achizitie si in exploatare, usor de condus in oras, decent pe drumurile nationale si autostrada; si eventual cu optiuni cu ajutorul carora sa-ti poti configura masina pentru care ai bani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru