WikiLeaks face dezvăluiri despre tehnologiile şi vânzările BYD Auto

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.03.2011
Chinezii au făcut-o din nou - BYD Auto este acuzat de copierea unor componente de la constructori reputabili pentru modelele proprii într-un raport publicat de WikiLeaks.

La ceva vreme după scandalurile politice declanşate de celebrul portal WikiLeaks, a ieşit la iveală un raport legat de BYD Auto, un producător chinez de automobile şi acumulatori. Respectivul producător de automobile este în acelaşi timp cel mai important producător de acumulatori pentru telefoane mobile din lume şi beneficiază de sprijinul lui Warren Buffett. O parte din aceste informaţii au fost dezvăluite de un raport publicat de cei de la Reuters, care sugerează că investitorul american riscă foarte mult prin sprijinirea chinezilor de la BYD cu cele 232 de milioane de dolari pe care le-a cheltuit pentru cumpărarea unui pachet de 9.9 procente din portofoliul de acţiuni al companiei chineze.

Potrivit raportului citat de Reuters, tehnologia celor de la BYD în domeniul vehiculelor electrice nu este atât de avansată pe cât se crede, iar aici vorbim de acumulatorii pe care îi folosesc modelele electrice ale chinezilor. În plus, raportul spune că vânzările vehiculelor electrice de la BYD nu sunt deloc fulminante, iar tehnologia şi designul acestora nu sunt nici ele impresionante.

O altă problemă este legată de standardele de siguranţă la care sunt construite aceste automobile. Mai precis, un consultant care a preferat să rămână anonim a declarat că unul dintre modelele BYD este atât de prost construit încât îi cad portierele dacă sunt trântite prea tare.

În plus, chinezii de la BYD ar putea avea o problemă cu legile internaţionale de copyright, consideră Consulul General din Guangzhou, Brian Goldbeck, în ceea ce priveşte originalitatea design-urilor de la BYD. Nu vorbim aici doar de design interior sau exterior, ci şi de piesele utilzate de aceste automobile. Mai precis, unii constructori de automobile au declarat pentru Reuters că BYD cumpără o cantitate mică de componente de la furnizori respectabili, pe care le copiază şi le reasamblează cu materiale inferioare pentru a le folosi pe modelele proprii.

Via | Reuters

Comentarii (5)

  • "raportul spune că vânzările vehiculelor electrice de la BYD nu sunt deloc fulminante, iar tehnologia şi designul acestora nu sunt nici ele impresionante. O altă problemă este legată de standardele de siguranţă la care sunt construite aceste automobile. Mai precis, un consultant care a preferat să rămână anonim a declarat că unul dintre modelele BYD este atât de prost construit încât îi cad portierele dacă sunt trântite prea tare."

    Chiar trebuia sa vina wikileaks sa ne spuna informatiile astea ???
    Cu mici exceptii, producatorii chinezi de automobile sunt 'recunoscuti' pentru cele spuse in raport.
    8 1
  • " tehnologia celor de la BYD în domeniul vehiculelor electrice nu este atât de avansată pe cât se crede, iar aici vorbim de acumulatorii pe care îi folosesc modelele electrice ale chinezilor "
    . . . deci de ce Mercedes colaboreaza cu ei ?
    . . . deci de ce orice alta tehnologie decat Li-Ion este considerata inferioara ? ... nu cu multa vreme in urma chiar aici pe AM era prezentata BYD si tehnologia folosita, iar un simplu "gugal" pe chestia asta iti poate arata ca tehnologia folosita de BYD are niste avantaje in fata Li-Ion ;)

    ( tablele clar pica de pe acele masini... am vazut un Cherry, sau cum i-o zice, pe strada.. nou . . . si avea niste lufturi aliniate "perfect" )
    4 3
  • Vrajeala
    Cum sa nu, s-au gasit cativa ziaristi obositi sa arunce cu noroi in singura marca mai de doamne ajuta din China. Ce dobitoc Warren Buffett ca investeste in ei nu? Trebuia sa se consulte cu mintile sclipitoare din jurnalism sa-l sfatuiasca daca sa bage 280 milioane, ca el saracu , in prostia lui nu a stiut decat sa faca cateva miliarde de dolari.
    Cat despre faptul ca tehnologia nu este chiar asa de impresionanta, atunci cum de BYD E6 promite o autonomie maximă de 200 de mile (circa 320 km)? Aveti dreptate, cam orice masina la ora actuala e capabila de asemenea autonomie, si cam toate au motoare de 200 cp electrice.
    Iar vrajeala ca ii cad usile, mai lasati-o draqu ca pute.Nu am vazut dacie 1300 al carei proiect e din 1960 sa ramana fara usi.Nu am vazut lastun, lada, trabant.... care sa raman fara usi.Dar uimiti-ma, cred ca ma insel si usile la masinile alea sunt lipite cu prenandez nu?
    Halal jurnalism, halal oameni.Cat de dus cu softu sa fii sa scrii asemenea ineptii, si cat de cealapa sa fii sa si pui botu.
    17 3
  • BaditzaEx
    deci astia furau de la Renault
    dar n-au putut spune oficial , ca au sprijin , si cine se mai pune cu China ?! :))
    7 1
  • MADE IN P.R.C.
    Ce sa fure de la Renault? Succesul? Sau injectoarele diesel pt. 5000 km? Macar masini sa nu luam de la chinezi ca in rest TOT e de la ei,inclusiv calitatea de 2 lei (a marfii si a vietii).
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru