Americanii investighează airbag-urile de la generaţia precedentă a lui E-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Airbag-urile lui Mercedes-Benz E-Klasse W211 vor fi investigate de specialiştii de la NHTSA. Modelele care ar putea avea probleme sunt cele fabricate între 2005 şi 2006.

Organismul american NHTSA cercetează airbag-urile de pe modelele Mercedes-Benz E-Klasse vândute în Statele Unite ale Americii, îndeosebi unităţile produse între 2005 şi 2006. Problema pe care o studiază specialiştii americani priveşte un conector în care se prinde airbag-ul, care ar putea fi defect. Deşi au primit patru plângeri în acest sens, niciun client Mercedes-Benz nu a fost rănit în urma unui accident în care a fost implicat un E-Klasse W211 din anii de producţie mentionaţi din cauza acestei probleme.

Purtătorul de cuvânt Mercedes-Benz din Statele Unite ale Americii, Robert Moran, a declarat pentru Bloomberg că problema ar putea să apară dacă şoferul brachează volanul la maximum şi dacă acel conector iese în momentul respectiv din blocul în care este montat. În momentul respectiv, şoferul este avertizat cu martorul de airbag aprins în bord, iar unul dintre cele două coduri de eroare apărute ajutau la descoperirea acestui defect. Încă din decembrie 2005, constructorul german a înlocuit cablul respectiv cu unul mai lung, pentru a evita orice fel de problemă pe care ar putea să o întâmpine clienţii săi.

Cu toate acestea, dacă americanii de la NHTSA consideră că este necesar un recall, ar putea fi implicate aproape 100.000 de unităţi.

Problema respectivă a fost tratată în momentul reparaţiei ordonate de Mercedes-Benz prin mărirea spaţiului de mişcare al cablurilor prinse prea strâns, în timp ce modelele noi construite au primit un cablu mai lung. Există riscul ca modelele CLS construite între 2006 şi 2010 să aibă aceeaşi problemă, dar cei de la NHTSA nu au anunţat încă vreo verificare pentru acestea. Americanii se tem că airbag-urile ar putea să nu se declanşeze în cazul unui impact ce ar avea loc cu volanul bracat la maximum în stânga sau în dreapta, aşa că preferă să verifice airbag-urile respective şi sistemul lor de declanşare. Codurile de eroare respective sunt 9103 si 9123, deşi clienţii Mercedes-Benz din Europa nu sunt afectaţi de această problemă.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • iarasi ?
    Se pregateste o noua lovitura contra concurentei ?

    Dupa Toyota acum urmeaza Mercedes? Mult tupeu au americanski astia ...
    10 2
  • daca exista o (posibila) problema de ce sa o ignore?
    2 2
  • Ar fi fost mult mai simplu sa inceapa de la frane si nu acum cand a iesit din piata masinilor noi si nu prea mai exista in garantie ci atunci cand s-a lansat sau la 1-2 ani dupa.

    Acum e cam tarziu...desi la cata electronica/mecatronica incomplet testata se pune in masinile noi ar avea de ce sa se lege aproape la orice model indiferent de producator.

    Alergatura asta dupa vinovati e ciudat; ce s-o fi intampland real in spatele ei si care e motivatia reala si obiectivul oamenilor care fac asta?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru