Audi R8 Spider va fi lansat in anul 2010

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.04.2009
Audi a anuntat ca versiunea decapotabila a lui R8 va fi disponibila in anul 2010.

Oficialii Audi au anuntat ca vor oferi doua noi versiuni ale lui R8 incepand in anul 2010. R8 va fi disponibil intr-o versiune decapotabila, precum si intr-o versiune RS. Potrivit informatiilor oferite de oficialii Audi, lansarea lui R8 Spider a fost amanata pentru a lasa vanzarile lui R8 V10 sa scada la cote care vor face lansarea versiunii Spider atragatoare.

Audi R8 Spider va avea un acoperis decapotabil din panza, care este diferit fata de ceea ce planuiau intial inginerii germani. Tehnicienii Audi au renuntat la acoperisul targa in favoarea unei panze usoare. Spre deosebire de modelul R8 deja existent, noul R8 Spider va poseda un set de fante de aer suplimentare amplasat in spatele scaunelor, precum si un set de bare de protectie in cazul rasturnarii. Cele doua fante laterale au ramas fara elementele cromate care le-au caracterizat.

Desi modelul de baza va fi echipat cu un V8 de 4.2 litri, Audi ar putea oferi si o versiune V10 de 5.2 litri, precum si un propulsor bi-turbo V10 de 5.0 litri, pentru versiunea RS a lui R8. Propulsorul supraalimentat exista deja in gama Audi, fiind cel care echipeaza noul RS6.

Diferentele dintre modelul standard si versiunea V10 nu se opresc doar la putere si capacitate cilindrica, ci la suspensii, directie si sistemele de franare, care au fost modificate alaturi de sasiu pentru a suporta puterea suplimentara.

Via | MotorAuthority

Taguri: Audi, FSI, R8, RS, Spider, V10

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru