Audi va lansa 42 de modele noi până în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.08.2010
Audi intenţionează să cucerească piaţa premium în următorii cinci ani. Pentru a-şi atinge ţelul, constructorul german pregăteşte 42 de modele noi, printre care R5, Audi A6, Audi A0 şi Audi Q3.

Esential

42 de modele va lansa Audi în următorii cinci ani.

După ce Mercedes a anunţat luna trecută că intenţionează să lanseze în următorii patru ani nu mai puţin de 20 de modele noi, rivalii de la Audi nu puteau privi nepăsători. Astfel, constructorul din Ingolstadt s-a grăbit să anunţe publicul că următorii cinci ani vor aduce pe piaţă nici mai mult, nici mai puţin de 42 de modele premium.

Intenţiile Audi sunt aşadar clare: atingerea unui număr de 1.500.000 de unităţi produse anual şi instalarea pe prima poziţie în clasamentul celor mai mari constructori premium, detronând astfel BMW. Din cele 42 de modele doar patru vor fi esenţiale, reprezentând, alături de deja lansatele A1 şi A7, elementele cheie pentru un viitor prosper.

Începem cu anul viitor, care va marca prezenţa derivatului sportiv S7, dar şi a noii generaţii A6, pregătită pentru Geneva. Surpriza absolută o va constitui însă noul Q3, al treilea membru al familiei de vehicule cu înclinaţii off-road, alături de Q7 şi Q5.

Modelul de segment E va prelua multe componente de la fratele mai mare A7, în timp ce Q3 va adopta o tracţiune anterioară şi una integrală.

Aceste două modele îşi vor aduce un aport deosebit în ecuaţia vânzărilor, gândită de Audi.

Alături de ele, nemţii vor miza şi pe viitorul R5, derivatul de serie al celui de al doilea concept e-tron, care nu se va grăbi însă să preia trenul de rulare electric. Surse neoficiale vorbesc despre un model cu motor central, de 5 cilindri, dezvoltat pe o platformă, care vă găzdui şi fraţii de concern, Volkswagen BlueSport şi Porsche 356.

Audi îşi va pune mari speranţe şi în viitorul A0, omologul premium al deja aşteptatului Volkswagen E-Up!. Versiunea de serie a celui mai mic model din gama Audi va fi prezentată cel mai probabil în 2012 şi va fi disponiblă doar în varianta electrică.

via | autoblog

Comentarii (13)

  • Audi0 ar merge mai bine!
    Audi A0?:))))))))))))))
    7 1
  • :)
    nr conteaza....
    8 13
  • ideea e simpla.

    Mercedes scoate o masina la 5-6-7 ani deaia are nevoia de doar 20 de modele....Audi ca sa tina pasul trebuie sa scoata 2 modele noi si asta numai dupa ce un model Mercedes a fost lansat. Dar chiar si asa nu reusesc pentru ca strategia lor "astept sa vad ce scot rivalii si apoi adaug 10 cp in plus" nu merge mereu.

    Un exemplu:

    BMW M5 e60 s-a fabricat pana luna trecuta....in tot acest timp Audi a scos 2 modele RS6 iar cand BMW a declarat oficial ca incheie productia actualului M5, cei de la Audi au declarat si ei oficial dupa cateva zile ca inceteaza productia lui RS6 (care aparuse de doar 2-3 ani).

    Oricum, cum scrie si in articol BMW no.1 la vanzari iar Mercedes e ca Real Madrid, orice ar fi ramane Real Madrid, adica Mercedes. Pentru celalalte exista MasterCard.
    8 1
  • @ edi80
    VW Group is most trustworthy company
    http://germancarscene.com/2010/08/12/volkswagen-group-is-most-trustworthy-company/
    7 6
  • ha
    42 de modele noi? din care 39 vor fi bazate pe aceeasi platforma si vor avea aceleasi faruri, stopuri, grile etc.Asta e important, aceeasi masina cu 2 led-uri in plus se vinde drept model nou.
    Mentalitate de oameni prosti, daca mercedes anuntau ca vor scoate 40 de modele noi pana in 2015, audi ziceau ca vor scoate 80, daca bmw zicea 30 de modele, audi a doua zi declarau 120 de modele.BRAVO baieti.
    13 7
  • pai 42 sunt putine....daca nu scot vreo 350....ba ...ce ma enerveaza e ca azi scot masini la greuu dar naspa...in trecut acum 15-20 ani si mai mult faceau 3-4 modele dar nene nu se stricau nici daca te straduiai...acu'fac 100 de modele cu tot felul de gadgeturi dai inima ,inima-i.......................VVVVVVVVVAAAAAAAAARRRRRRRZZZZZZZAAAAAAAA
    10 5
  • stati linistiti
    ca nu ii doare gura sa spuna ,sa vedem si ce se produce
    8 1
  • V8 turbo
    din astea 42 sa scoata 2-3 si e suficient.
    1 5
  • dar Audi A3 noul model cand apare?
    1 5
  • obiectivu marci........
    profitu frate.........
    se pare ca audi uita ca joaca pe un segment unde luxul si individualitatea este mai important decat profitu.........
    audi incet incet coboara din segmentu lux si se profileaza pe segmentu inferior(cel de masa)unde conteaza unitatile vandute.....
    9 2
  • looll
    pe principiul mult si prost!! o sa iasa in curand A-1:))) sau A15,A20..la un moment dat o sa termine cu cifrele ce o sa faca??? vai de capul lor...
    5 4
  • Vor termina cifrele si vor trece la B1-TV-B2-B3-B4-B5 s.m.d!
    Chiar ca le urmaresc capul celor de la Mercedes, deja vad concurenta intre Citroen, Mercedes si Audi, C4(PSA) vs. C4 Audi vs. C220, hai sa ne c..c..m pe noi!
    3 1
  • 1. AUDI A7 SPORTBACK
    2. NOUL AUDI A6
    3. NOUL AUDI A3
    4.AUDI A3 SEDAN
    5.AUDI QUATTRO (daca se va produce)
    .......................................
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru